Word nu lid!

Fijne Kerst en een gezond Nieuwjaar!

door | Geen reacties

Beste leden van SV Donar,

Wat een frustrerend jaar hebben we achter de rug. Het jaar 2021 waarin we hoopten definitief te kunnen afrekenen met de coronapandemie en alle negatieve gevolgen daarvan voor ons fysieke en mentale welzijn. Het jaar waarin we hoopten dat Donar zich zou herpakken en we samen weer zorgeloos konden genieten van onze avondjes Donar. Het liep allemaal toch weer wat anders.

Opnieuw moest de ploeg het doen zonder de steun van de zesde man, opnieuw konden we ons team de afgelopen maanden alleen maar bekijken via schermpjes. En dan zat het in sportief opzicht ook nog weer eens flink tegen, mede door personele tegenvallers in de selectie. Met de thuisnederlaag van afgelopen woensdag tegen Yoast United als symbolisch dieptepunt. Maar ook als treffende samenvatting van het volledige kalenderjaar.

Toch is het onze taak en misschien wel plicht om positief te blijven in deze ‘barre tijden’. Daarom op deze plek ook aandacht voor de dingen die als lichtpuntjes kunnen worden gezien. Om te beginnen de grootste winst van het afgelopen jaar. Door de steun van supporters, sponsors en overheid kwam Donar financieel zonder kleerscheuren door het seizoen 2020-2021. Verder was er het eervolle afscheid voor Jason Dourisseau, onze clubheld, die zijn nummer #8 voor eeuwig in de nok gehesen zag.

Donar kon een meer dan volwaardige selectie samenstellen om aan de eerste editie van de BNXT League te beginnen. Op het Europese toneel wist Donar zich door de uitstekende organisatie van de ‘voorrondebubbel’ mét thuisvoordeel te plaatsen voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Een opsteker in een verder sportief mager halfjaar waarin het nieuwe team meer voorbereidingstijd nodig bleek te hebben, dan gehoopt.

Het jaar 2022 zal opnieuw aangepast moeten worden aan de huidige situatie. De planning van de reguliere competitie en het bekertoernooi is al gewijzigd, zonder daarbij overigens te tornen aan de data waarop de diverse finales en play-offs gespeeld zullen worden. Alles met als doel om nog zoveel mogelijk wedstrijden mét publiek te kunnen spelen. Want daar zien we als fans natuurlijk enorm naar uit. Om weer te mogen klappen en juichen voor ons Donar in MartiniPlaza en (ver) daarbuiten!

Tot slot nog een zakelijke mededeling: De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van SV Donar zal ook dit verenigingsjaar online plaatsvinden, om precies te zijn op maandag 17 januari 2022 om 19.30 uur. Een uitnodiging voor deze Google Meet volgt binnenkort via een persoonlijke e-mail aan alle leden.

We wensen iedereen een fijne Kerst en een gezond Nieuwjaar!

Tot Donar!

Bestuur SV Donar
Anita, Ate, Ralph, Richard & Bas

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *