Word nu lid!

Zaterdag 23 oktober ‘retirement’ Jason Dourisseau

door Bas | Geen reacties

Clubicoon Jason Dourisseau neemt officieel afscheid van Donar op zaterdag 23 oktober, na afloop van de thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Dourisseau speelde in totaal tien seizoenen voor de Groningse basketbaltrots en kwam voor het laatst in actie in het voorjaar van 2020, toen de competitie werd afgebroken wegens corona. Na een lange periode van beperkingen is nu een zeer geschikt moment gevonden om in een vol MartiniPlaza stil te staan bij zijn rijke carrière.

Tussen 2009 en 2020 won Jason Dourisseau maar liefst elf hoofdprijzen bij Donar. Andere cijfers over zijn loopbaan zijn eveneens indrukwekkend. In 514 wedstrijden kwam hij in totaal 13.746 minuten in actie voor Donar. Hij zette 5442 punten, 2459 rebounds, 1001 assists en 751 steals in de boeken. Na zijn tijdelijke vertrek in 2014 werd een tribune in MartiniPlaza naar ‘JD’ vernoemd. Ook staat zijn beeltenis groot op de gevel van het Huis van Donar. In 2020 startte er een supporterspodcast met de naam Dourisseau Radio.

Op zaterdagavond zullen daar na afloop van de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch ongetwijfeld nog vele blijken van waardering aan worden toegevoegd. In het bijzijn van familie en basketbalvrienden wordt Jason uitgenodigd op de vloer en blikt hij samen met drieduizend fans terug op zijn loopbaan. Na afloop van de ceremonie zal er nog één keer een oorverdovend applaus klinken voor de speler die de heldenstatus binnen de Groningse basketbalwereld heeft bereikt. Het rugnummer #8 zal voor altijd doen terugdenken aan zijn prestaties op en buiten de vloer.

En er is goed nieuws! Iedere basketballiefhebber heeft de gelegenheid om bij deze geweldige happening aanwezig te zijn. Zaterdag 23 oktober 2021 begint de kraker Donar tegen Heroes Den Bosch om 20.00 uur. Een ticket voor die wedstrijd geeft uiteraard ook toegang tot het prachtige toetje van de avond, dat tevens een zeer verdiende toegift is na de glansrijke carrière van JD. Het belooft voor de hoofdrolspeler en alle aanwezigen een avond te worden om nooit te vergeten!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.