Word nu lid!

Stilte voor de storm

door Bas | Geen reacties

Alle seizoenkaarthouders, Gold Card-houders en BBC-leden hebben deze week een brief van het bestuur van Donar in de bus gehad, met daarin mededelingen over de compensatie die aangeboden wordt. In de brief wordt uitgelegd dat het bestuur er in juni 2020 voor gekozen heeft de ambities die de club heeft onverkort te handhaven. Dat was gezien de toen sterk verbeterende situatie rond het Covid-virus een logische keuze, want wie had kunnen voorzien dat we daarna door hobbelden van de ene in de andere virus-golf. De keuze de ambities te volgen had natuurlijk forse financiële verplichtingen tot gevolg, terwijl tijdens het seizoen bleek dat er weinig inkomsten tegenover stonden.

Sinds december hebben de besturen van Donar en de Supportersvereniging Donar elkaar vaker opgezocht dan gebruikelijk. Een aantal keren fysiek, maar later – gedwongen door de maatregelen – ook geregeld digitaal. Het clubbestuur heeft in die sessies inzicht gegeven in de lastige keuzes die er gemaakt moesten worden en bovendien ook openheid van zaken over de financiële positie van Donar. Het bestuur van de supportersvereniging heeft geen rol gespeeld bij de besluiten die de club heeft genomen, maar heeft gevraagd en ongevraagd meegedacht over de wijze waarop de communicatie richting de achterban zou kunnen worden (op)gevoerd. Dit mede op basis van een uitvoerige telefonische rondgang bij onze eigen leden.

Onze inspanning heeft mede geleid tot de brief die vandaag door de kaarthouders is ontvangen met daarin uitvoerige uitleg over de manier waarop het compensatieaanbod tot stand is gekomen. Aansluitend volgt de oproep om – indien je eigen situatie dat toelaat – af te zien van de compensatie of er zelfs nog een donatie bovenop te doen. Uit de reacties die we kregen tijdens de telefonische rondgang maken we op dat veel van onze leden daar positief tegenover staan, maar die keuze moet iedere supporter voor zichzelf maken en zal mede bepalen hoe het team in 2021-2022 kan worden vormgegeven. De samenstelling van het team is belangrijk want in het najaar starten we in de sterkere BeNeLeague en daarnaast wil Donar zich ook volgend jaar in Europa weer graag met andere buitenlandse clubs meten.

We kunnen ons voorstellen dat de compensatiebrief van het bestuur vragen oproept. Stel je vraag dan per e-mail bij de club of meld je aan voor de online sessie op maandag 12 april waarin het clubbestuur beschikbaar is voor nadere toelichting. De resterende twee maanden van dit seizoen rekenen we op veel enthousiasme en saamhorigheid. Begin mei, rond de start van de play-offs, begint de seizoenkaartcampagne en leggen we de basis voor hopelijk een luide en massale entree in de BeNeLeague.

Tot Donar!

Bestuur Supportersvereniging Donar

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.