Word nu lid!

ALV op dinsdag 19 januari 2021

door | Geen reacties

Beste Donar-supporters,

We hebben weer perspectief als basketballiefhebbers. Eind januari mag Donar dan eindelijk een vervolg geven aan het Europese basketbaltoernooi en wie weet lukt het onze club deze zogenaamde ‘bubbel’ naar Groningen te halen. Het zou niet meer dan verdiend zijn. Na alle inspanningen die door Donar en MartiniPlaza gedaan zijn om wedstrijden met publiek op anderhalve meter te spelen en de wedstrijden zonder publiek in de DBL, die al even vlekkeloos verliepen. Het zou geweldig zijn als we in 2021 weer eens op de tribune mogen plaatsnemen. We hebben onze seizoenkaarten inmiddels kunnen ophalen in de Drive-Thru.

Mondkapjes
Als Supportersvereniging hebben we ook niet stilgezeten in de afgelopen maanden. Om te beginnen hebben we al onze leden een mondkapje met ons SV-logo verstrekt, die weer handig van pas kan komen als deze vanaf 1 december op veel meer plaatsen verplicht worden. Daarnaast hebben we contact gehouden met leden die met vragen zaten over de hele corona-situatie en bovendien hebben we de contributie voor het seizoen 2020-2021 geïnd. Ook is onze voorzitter Bas Kammenga wekelijks te horen in de podcast Dourisseau Radio, die wekelijks de actualiteit rondom Donar belicht en een gast uitnodigt om het Donar-gevoel in deze bijzondere tijden levend te houden.

ALV
Binnen ons bestuur staan er enkele transfers op stapel. Door de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown kon de ALV niet op de oorspronkelijk geplande datum van 17 november doorgang vinden. We schrijven de ALV nu uit op dinsdagavond 19 januari 2021. Eén van de belangrijkste agendapunten is het aan- en aftreden van enkele bestuursleden. Als de vergadering akkoord gaat, zal penningmeester Michel Belga afzwaaien en komen er maar liefst twee nieuwe bestuurders in zijn plaats: Ralph Krijgsheld en Richard Datema. De exacte invulling van de portefeuilles zullen we toelichten op de ALV, die in Zaal 14 van MartiniPlaza zal worden gehouden. Leden ontvangen hiervoor nog een separate mail met daarin ook de agenda. De datum 19 januari kan alvast worden genoteerd. Aanmelden is verplicht, zodat wij nadrukkelijk rekening kunnen houden met een mogelijk maximum aantal van 30 personen en het onderling houden van anderhalve meter afstand.

Lobby
Komende dinsdagavond, 1 december, gaan wij als bestuur van SV Donar in regulier overleg over de huidige situatie en staat ook een doorkijkje naar 2025 op het programma. Het allerbelangrijkste thema is natuurlijk de huidige staat van Donar en die van het topbasketbal in Nederland. De visie die SV Donar daarover heeft, is duidelijk. Wij vinden het onbestaanbaar dat Nederland één van de weinige landen binnen Europa is waar geen wedstrijden op topniveau kunnen worden gespeeld en onze eigen profsporters qua trainingsregime zelfs worden geschaard onder de amateursport. De lobby via Donar van de sportbonden in Den Haag is daarover in volle gang.

Input
Komende maandag staat het halfjaarlijkse Sportdebat in de Tweede Kamer gepland en hopelijk zal mede naar aanleiding daarvan perspectief ontstaan over de herstart van de profcompetities en uitzicht op het hervatten van de trainingen voor nog eens 2,5 miljoen volwassen sporters in ons land. Als SV Donar gaan we met de club in gesprek over de rol die supporters op korte en lange termijn kunnen spelen om door deze crisis heen te komen. Eén mooi voorbeeld is de oproep om loten te kopen via www.steunjeugdsportgroningen.nl en de opbrengst daarvan ten goede te laten komen aan de jeugdteams van Donar.

Mochten er vanuit de leden nog vragen, opmerkingen of ideeën zijn richting ons (bestuur SV Donar) of het bestuur van de club, kunnen jullie die mailen naar voorzitter@svdonar.nl. Deze zaken kunnen we dan meenemen in ons overleg van dinsdagavond.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van de uitkomsten!

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur SV Donar
Anita Bats, Michel Belga, Ate Harsta, Bas Kammenga

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *