Word nu lid!

Interview Coach Ivan Rudez

door admin | Geen reacties

Voor de mensen die liever willen lezen of de Engelse taal niet machtig zijn, hebben we een transcript gemaakt van de quotes van trainer Ivan Rudez:

“Een paar weken geleden ben ik aangekomen in Groningen en we zijn aan de slag gegaan en hebben veel puzzelstukjes gelegd. Het team is bijna compleet nu en we hebben komende maandag onze eerste groepstraining met volledig contact. Iedereen heeft zijn werkvergunning binnen en we zijn blij dat we kunnen beginnen.

“Het wordt een uitdagend seizoen door alle maatregelen en omdat we nog geen eenduidige regels met betrekking tot sport hebben en dan doel ik vooral op de internationale competities (zoals Basketball Champions League – red.). We zijn allemaal aan het wachten wat er gebeurt en ik hoop niet dat de angst daarin de overhand gaat krijgen. Want ik denk dat sport een basisbehoefte is voor de mens om het land gezond te houden en afleiding te bezorgen. Ik hoop dat ze rekening houden met de basisbehoefte in een moderne samenleving.

“Ik heb al wat dingen gezien in de binnenstad. De stad is groter dan ik had verwacht. Het heeft alles wat een grote stad nodig heeft, de cultuur, de straten, de subcultuur, mooie restaurants en mooie wijken. Ik ben niet iemand die veel onder de mensen komt, ik probeer de drukte te vermijden.

“Juan James is corona-negatief. Hij was een van de fitste spelers in het team. Hart, vaten, longen en longcapaciteit waren goed. Na 14 dagen in quarantaine mag hij weer aansluiten. Na twee weken thuis en niet naar buiten kunnen. Hij heeft een individueel thuisprogramma gedaan en komt in een goede conditie bij de groep.

“Justin Watts is in de handen van ‘Trumps’ administratie. Hopelijk kan hij in de komende dagen zijn papieren in orde krijgen en over tien dagen aansluiten in Groningen. Alles is door de maatregelen en de overheidsinstanties zijn gelimiteerd in de Verenigde Staten.

“De basisvorm van hun conditie is goed. Voor deze fase van de voorbereiding heeft iedereen zijn persoonlijke conditie zeer goed op orde en lopen we al voor op het programma dat we op voorhand hadden samengesteld. We konden ons al sneller richten op de meer basketbal-specifieke conditie en daar hebben de spelers zelf een hele grote rol in gehad.

“De grootste onbekende was voor mij Will Moreton. Hij is een eerstejaars prof en gaat tot dit moment goed om met de enorme intensiteit op de trainingen. De NCAA is nog geen mannenbasketbal, dus het is altijd lastig om die beelden te plaatsen. Ook de jeugdspelers van Donar hebben we technisch, tactisch en emotioneel getest in de eerste week.

“We zitten tussen de basisvoorbereiding en komen nu aan bij de meer basketbaltechnische aspecten. Ons defensieve en offensieve concept kunnen we oppakken nu Juan James erbij is en hopelijk is Justin Watts er over tien dagen ook bij. Hopelijk kunnen we dan door middel van het trainen met vijf tegen vijf toewerken naar onze eerste oefenwedstrijden.

“We weten dat onze fans graag een kijkje achter de schermen om te zien waarmee we bezig zijn. En door RTV Noord kunnen ze er wat dichterbij zijn. Ik sta open voor suggesties in de nabije toekomst en we zullen op korte termijn iets voor de fans organiseren zodat ze kunnen kennismaken met het team wat we gaan doen in het komende seizoen.

“De achterban is vrij groot, als ik de beelden van de laatste jaren terugkijk. De spelers worden op straat al herkend, hoewel de meesten hier nog geen wedstrijd hebben gespeeld. Sommige mensen hebben mijzelf wel aangesproken. Het is voor ons allemaal een grote motivatie en bovendien ook een grote verantwoordelijkheid om nog harder te werken.

“Ik hoop dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de fysieke en mentale gesteldheid van de bevolking de juiste beslissingen nemen. Dat de focus niet komt te liggen op de angst, maar zich richt op hoe dingen weer normaal kunnen worden. Zodat de mensen kunnen genieten van een van de dingen die ze het meest graag doen en dat is Donar bezoeken in de zaal.

“Sommige dingen zijn buiten onze macht, zoals de toegankelijkheid van de hallen, maar hopelijk houden de instanties voldoende rekening met de menselijke behoefte die het bezoeken van sportwedstrijden is.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.