Word nu lid!

Vooruit kijken naar 2020-2021

door admin | Geen reacties

Beste Donar-fans,

De afgelopen twee maanden heeft de wereld flink op zijn kop gestaan en hebben we met z’n allen het Corona-virus weer redelijk onder controle gekregen. Vele zaken in ons dagelijks leven krijgen weer hun ‘normale’ verloop, maar de gevolgen van de gezondheidscrisis zullen nog lange tijd voelbaar en zichtbaar blijven.

Als we kijken naar onze club Donar dan is er in de afgelopen twee maanden toch een hele hoop gebeurd. Om te beginnen is duidelijk geworden dat coach Erik Braal na vijf zeer succesvolle seizoenen zal worden opgevolgd door Ivan Rudez. De selectie voor de komende jaargang krijgt ook alweer vorm; vijf spelers liggen vast voor de nieuwe jaargang.

Donar doet volgend seizoen uiteraard weer mee aan de Nederlandse competitie waarvan pas 1 september zal blijken of er inderdaad weer negen teams deelnemen. Net als vorig jaar schreef Donar zich ook weer in voor de Basketball Champions League om zo Europees basketbal veilig te stellen. De voorwaarden om op sportief vlak klaar te zijn lijken dus prima geregeld.

Een professionele sportclub kan alleen maar bestaan dankzij de fans en de sponsors en die willen natuurlijk aanwezig zijn bij de wedstrijden. De clubs van de DBL hebben samen het besluit genomen pas te starten als publiek bij de wedstrijden aanwezig kan zijn, een goed besluit denken we als je kijkt naar de uitzending van de sfeerloze Bundesliga-voetbalwedstrijden in Duitsland.

We troffen elkaar 15 februari 2020 in MartiniPlaza voor het laatst bij Donar-Heroes Den Bosch tijdens een zwaarbevochten 79-69 zege met maar liefst 3.630 fans op de banken. Die sfeer komt vast weer terug, maar als je reëel naar de situatie kijkt zal hier dit kalenderjaar geen sprake van zijn.

Alle clubs hebben het moeilijk en starten acties zodat de fans hun club blijven steunen. Wij zijn het daar volledig mee eens en schreven dan 27 maart ook in een e-mail aan alle leden dat deze steun nodig was en onder meer gegeven kon worden door het verlengen van de seizoenkaart. Gelukkig hebben al meer dan 1.100 fans hun eigen stoeltje alweer met een jaar verlengd en dat geeft maar weer eens aan hoe alles en iedereen hunkert naar het volgende avondje Donar.

Maar alleen met de verkoop van seizoenkaarten is volgens ons niet voldoende. Juist nu de basketballoze periode wel eens lang kon worden is het zaak voor de club binding te houden met de fans. We zijn dan ook blij dat we binnenkort overleggen met het bestuur van Donar over acties om die binding te vergroten.

Dat stelt ons tevens in de gelegenheid om vragen beantwoord te krijgen die wij hebben over de communicatie betreffende de afronding van het seizoen 2019-2020 en de voorwaarden omtrent de start van het nieuwe seizoen 2020-2021. Wij vinden dat wij gesprekspartner moeten zijn bij alle zaken die supporters aangaan en willen dan ook betrokken worden bij de voorbereiding van de maatregelen en protocollen in verband met ‘Corona’.

Per 1 juni zijn er weer voldoende mogelijkheden om SV Donar weer activiteiten met 30 personen te organiseren en vanaf 1 juli zal die groepsgrootte naar 100 gaan. We zullen zeer binnenkort kenbaar maken welke activiteiten we de komende maanden willen ondernemen (met inachtneming van 1,5 meter-regels). In die e-mail zullen we bovendien melding maken van de manier waarop we het innen van de contributie voor komend seizoen voor het komende seizoen 2020-2021 zullen opstarten.

Tot Donar!

Groeten van het bestuur,
Anita, Ate, Michel en Bas

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.