Word nu lid!

Open brief 27 maart 2020

door Bas | Geen reacties

Beste Donar-fans,

De competitie 2019-2020 is abrupt afgelopen, zo werd vorige week door de Dutch Basketball League besloten. Het geeft in ieder geval een klein beetje duidelijkheid in deze onzekere tijden. De maatregelen rondom het Corona-crisis zijn fors en de gevolgen voor Nederland en de rest van de wereld enorm. Van de ene op de andere dag staat alles in het teken van de gezondheid van ons allemaal. Waar we ons enkele weken geleden nog druk maakten over onze prachtige sport en alles wat daarbij hoort, zo is het basketbal nu echt bijzaak geworden.

Afgelopen maandag hebben we – via Skype – binnen ons bestuur overleg gehad over de ontstane situatie. Immers, vrijwel al onze activiteiten kennen een sociaal karakter en om die reden zijn we genoodzaakt al die evenementen op de lange baan te schuiven. Vooralsnog tot in juni, maar mogelijk nog later. We hebben vooralsnog als uitgangspunt genomen geen activiteiten in de schoolvakantie te zullen plannen.

Dan de stand van zaken rondom de club. Hopelijk kan de bekerfinale tegen Aris eind september alsnog in MartiniPlaza plaatsvinden. Natuurlijk is het hartstikke vervelend dat we dit seizoen een flinke handvol mooie thuisduels en ook nog eens de play-offs moeten missen. Toch blijven de maanden april en mei voor ons als supporters een fase dat we de club keihard moeten blijven steunen en die mogelijkheid dient zich straks ook aan. Juist in moeilijke tijden is het van belang dat we Donar blijven steunen. Massale support kan wel eens van cruciaal belang zijn voor de manier waarop het team het komende seizoen kan worden ingericht.

Als de seizoenkaartcampagne straks wordt opgestart, komt er voor velen de afweging om de eigen stoel weer voor een jaar te verlengen. Een stoel die voor sommigen onder ons al weer twintig jaar een vaste plek bij de thuisduels is! De één zal dat met een klik op de knop doen, een ander zal wellicht nog eens even willen nadenken en voor nog een andere groep kunnen de omstandigheden zomaar eens anders zijn geworden doordat de economie zwaar onder druk staat. Na minimaal een halfjaar zonder basketbalwedstrijden zullen we na de zomer hoe dan ook allemaal weer reikhalzend uitzien naar een avondje Donar in MartiniPlaza.

Tot slot de belofte dat we als SV Donar net zo snel terugkomen als de gezondheid van de bevolking dat toelaat. Ondertussen denken we na over een manier om ons door het komende halfjaar zonder serieus basketbal heen te slepen en ondertussen ook onderling verbonden te blijven. Iedereen heel veel sterkte en gezondheid in de komende tijd en zodra we nieuws hebben, laten we via de e-mail weer van ons horen!

Tot Donar!

Groeten van het bestuur,
Anita, Ate, Michel en Bas

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.