Word nu lid!

SV Donar presenteert plannen en zoekt naar meer duidelijkheid in DBL

door Bas | Geen reacties

Maandagavond 19 november 2018 vond de jaarlijkse ALV van SV Donar plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daar werd het financieel jaarverslag van de vereniging over het seizoen 2017-2018 goedgekeurd en bovendien de begroting voor het huidige boekjaar 2018-2019 vastgesteld.

De belangrijkste zaken naast de financiële stukken waren mededelingen over de merchandise, de evenementenkalender en daarnaast het voornemen om meer duidelijkheid te verkrijgen omtrent met name supportersaangelegenheden in de Dutch Basketball League.

Fanartiekelen
Met ingang van het kalenderjaar 2019 zal de verkoop van merchandise van de club zelf en die van de SV Donar worden ondergebracht in een heuse fanshop. Waar SV Donar de afgelopen jaren een voor de supportersvereniging zeer florerende business opbouwde door middel van de verkoop van fanartikelen, zal deze binnenkort worden ondergebracht in een aparte ‘BV’. Voor het gebruik van het ‘historische’ logo van de SV en als tegemoetkoming voor verdwijnende inkomsten, zal SV Donar met ingang van het huidige seizoen een vaste vergoeding van Donar ontvangen.

Duidelijkheid
Voorzitter Bas Kammenga vertelde dat SV Donar op zoek gaat naar meer duidelijkheid omtrent diverse (supporters)thema’s die spelen binnen de Dutch Basketball League. Daarbij valt te denken aan gemaakte afspraken omtrent muziek tijdens de wedstrijden, de status van staanplaatsen in de hal, regelingen omtrent bezoekers van de uitploeg en het gebruik van bijvoorbeeld trommels, toeters, confetti en stroboscopen. Dit vooral omdat veel clubs dit niet of niet helder hebben omschreven in hun huisregels en om eenduidige regelgeving in de gehele Dutch Basketball League na te streven.

Speerpunten
De SV Donar stelt daarbij drie speerpunten op, waarvoor het zich wil hard maken in samenspraak met de officiële supportersorganen van de andere clubs:
– De jeugdkorting bij alle clubs te laten gelden voor de leeftijd tot en met 17 jaar; de jeugd heeft de toekomst
– Inzetten op de landelijke invoering ‘FIBA Europe Cup-regel 139’, die voorziet in een verbod op versterkte muziek tijdens het spel
– Meer balans in de speeldagenkalender en het onderzoeken van de vrijdag als extra speeldag in de Dutch Basketball League

Kalender
Op de evenementenkalender van SV Donar voor 2018-2019 zal een busreis naar Oostende worden ingepland en zal weer worden getracht een activiteit samen met spelers en staf te organiseren. De afsluitende barbecue is uiteraard een blijvertje en de informele borrel in de aanloop naar de play-offs was afgelopen seizoen een goede toevoeging op het aanbod. Tot slot zal SV Donar bij alle uitwedstrijden in de play-offs een voordelige supportersbus laten rijden, te beginnen met de uitwedstrijd in de kwartfinales in de best-of-three serie!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.