Word nu lid!

Waar blijft de topsporthal?

door admin | Geen reacties

Met enige regelmaat verschijnen er berichten in de media over de noodzaak van een Topsporthal in Groningen. Deze week was het Groot-Groningen dat Jack Suiveer interviewde die er namens Lycurgus in slaagde Martiniplaza drie keer bomvol te krijgen met meer dan 4000 enthousiaste volleybalfans. En natuurlijk greep Jack ook deze kans weer aan uitgebreid de topsporthal ter sprake te brengen. Het artikel lokte op de sociale media weer veel reacties uit zodat opnieuw duidelijk werd dat het uitblijven van een topsporthal veel sportliefhebbers bezighoudt.

Ook de SV-Donar heeft nooit onder sportstoelen of banken gestoken dat zij vindt dat er in Groningen een moderne zaalsport-accommodatie moet komen. Daar is alle reden voor, Groninger clubs spelen al jaren mee om het landskampioenschap en zetten daardoor Groningen op de kaart als topsportstad. Om dat te kunnen blijven doen is het dan ook tijd voor een accommodatie die uitsluitend bestemd is voor onze op topniveau spelende zaalsportclubs. De clubs moeten daar dan zowel tijdens de training als de wedstrijd hun sport op topniveau kunnen beoefenen.

Maar voor de SV-Donar komt daar nog wel iets bij. Wij vinden dat de supporters eindelijk ook serieus genomen moeten worden. Een wedstrijd bezoeken is volgens ons meer dan op de stoelen of kuipjes zitten tijdens de wedstrijd, dat is in Martiniplaza dik in orde. Maar ook voor en na de wedstrijden moet de accommodatie ruimte, faciliteiten en activiteiten bieden om een maximale bijdrage te leveren aan de sportbeleving.

Vorige maand hebben we overlegd met de directie van Martiniplaza en het (nieuwe) bestuur van Donar. Beide maakten duidelijk in woord en daad dat wij betrokken worden bij alle onderwerpen die gevolgen hebben voor de supporters. Ook het bovenstaande kwam uitgebreid ter sprake. Duidelijk werd dat er serieuze gesprekken worden gevoerd over de wensen zoals hierboven geformuleerd en inderdaad de door Jack Suiveer genoemde onrendabele Borgmanhal die vernieuwd/opgeknapt moet worden kan daar een rol bij spelen.

Nu moet je broedende kippen niet storen, volgens ons dus nog even de ontwikkelingen afwachten. Tot die tijd wordt de SV-Donar door Martiniplaza betrokken bij de plannen voor herinrichting van de hal en de ruimte bij de bar achter de “gordijnen” in Martiniplaza. Volgens ons kunnen zo de eerste stappen worden gezet om van een wedstrijd in Plaza een avondje uit te maken. We houden jullie op de hoogte.

Het zal duidelijk zijn dat de SV-Donar ieder initiatief wil ondersteunen dat kan leiden tot een accommodatie waar clubs, spelers, supporters, maar ook de exploitant(en) serieus genomen worden. Liever vandaag dan morgen!

artikel Groot-Groningen:
http://grootgroningen.com/blog/2016/12/15/lycurgus-aanjager-jack-suiveer-pleit-modern-topsporttheater/

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.