Word nu lid!

Donar in de Kantlijn: Donar vs Rotterdam

door admin | Geen reacties

Dat is ‘m dan, het debuut van Lance Jeter bij Donar. Nou ja, debuut. Eigenlijk nooit weg geweest, zo lijkt het. De MVP van vorig seizoen stapt gewoon in waar hij gebleven is. Brengt de bal op, verdeelt het spel en scoort en passant 18 punten en heeft 0 (!) turnovers. Kijk, dat scheelt een slok op een borrel. Het grootste pijnpunt van de afgelopen tijd weggenomen dus!

Teruggekomen van de Mitteldeutscher heeft hij een voortreffelijk eerste optreden. Duidelijk minder dik dan eind seizoen, komt hij aan in prima vorm. Naast een bijzonder aardig persoon is LL Cool J op het veld gewoon een klasbak. Het Donarseizoen is begonnen.

Op de Donarhistoriedag start, de wederom prima spelende, Ross Bekkering met de 2-0, maar hipster Ties Theeuwkens doet wat hij ook bij Donar gewend was, antwoorden met een drietje. Een prachtactie volgt: Dourisseau passt naar Bekkering voor een denderende alley-oop. Vervolgens gaat Jeter coast tot coast voor 6-3, maar de prima spelende Lashard Anderson maakt voor Rotterdam gelijk: 6-6. Bij Sean Cunningham en Will Sullivan spat, zoals gewoonlijk, de energie er weer af waardoor Donar een gaatje slaat naar tien punten verschil 18-8. Als Lucas Steijn zijn schouder erin zet en Bubnic omver kegelt krijgt de laatste een Technische Fout voor flopping. Je moet als scheidsrechter wel heel erg creatief zijn om zoiets te kunnen bedenken. Sullivan knalt met een driepunter de kwartstand op 27-12.

Als Franke, begin tweede kwart, een lay-up mist blijkt zijn onervarenheid. Afstoppen en de tegenstanders tegen je op laten knallen levert vrije worpen op. Nu probeert hij tussen de verdedigers in te scoren, wat jammerlijk mislukt. Mooi is te zien dat Donar de bal sneller rond laat gaan, dan tot nu toe. En scoren in de laatste seconden van een aanval lukt nu ineens ook beter. De ruim 3500 toeschouwers zie de rust aanvangen bij 49-28, gevolgd door een sensationele slingerworp van Erik Weernink, die vanaf de middellijn de bal in de basket laat ploffen bij het pauzespel. Kan hem de reis naar de NBA nog ontgaan?

Na de rust verliest Donar focus. ‘Galery play’ leidt naar missers, zelfs gemiste dunks en een 16 punten winst van Rotterdam in het kwart dat eindigt op 65-48. Het is duidelijk dat Donar in de verdediging een double-teaming op de bal uitprobeert. Soms komt Rotterdam daardoor in grote problemen, andere keren staat een Rotterdamse schutter vogeltje vrij. En dus blijft Theeuwkens zijn drietjes raak paffen. Bij 65-48 eindigt het kwart. Toch duidelijk een lagere stand dan de rust deed vermoeden.

Mooi is de actie van Dourisseau, begin vierde kwart. Een goede steal en een venijnige dunk voor 67-50. Vervolgens worden er over en weer baskets uitgewisseld en eindigt de wedstrijd op 87-66. In die laatste seconden wordt een verre driepunter van Jeter bejubeld en plaatst Franke een steal, waarna hij scoort. De Donarhistoriedag dag wordt beëindigd met een nette overwinning. Daarna gaat menigeen naar het Donar Museum, onder de hoofdtribune. Hulde voor Jeroen Nienhuis, Sander De Jong en medewerkers. Het was weer top om de rijke historie van Donar te kunnen aanschouwen. Zoiets opzetten kost tijd en energie. Niet lullen, maar poetsen dus. Maar dat is Groningers eigen nait woar?

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.