Word nu lid!

Donar in de Kantlijn: Donar-Aris

door | Geen reacties

Vier jaar achtereen wint Aris op Friese bodem de “Kerstwedstrijd” van Donar. Eindelijk wordt deze klassieker in MartiniPlaza gespeeld en de vraag is op Aris zich wederom zo oppompen kan dat ze victorie numero vijf kunnen bijschrijven.

Voor de gelegenheid hebben mascotte Thunder en het Legacy Dance Team zich in Kerstkledij gehuld. Opvallend is ook de aanwezigheid van de inmiddels ontslagen Ken Brown. Op de bank weliswaar, want spelen zal hij niet. Rest nog een uitwedstrijd in en tegen Weert en dan is het eindelijk vakantie. Waarom eindelijk? Misschien wel omdat de ploeg wel wat rust en bezinning kan gebruiken. Nadere uitleg volgt.

De wedstrijd lijkt goed geconcentreerd te gaan beginnen. Althans de huddle vooraf doet dat vermoeden. Ross Bekkering spreekt de groep vurig toe, dus dat belooft wat. En inderdaad: Cunningham knalt meteen een driepunter raak, gevolgd door een driedubbele Rietberger van Dourisseau voor 5-0. Vervolgens maakt Javier Duren een overtreding door op eigen helft terug te spelen, daartoe gedwongen door de strakke defense van Donar. Er worden wat baskets uitgewisseld en zo eindigt het kwart op 17-11. Opvallend is de houding van Yannick Franke. Lijdt hij onder het vertrek van Brown, of is er iets anders aan de hand? Zijn schouders hangen en zo speelt hij ook. Opvallende actie: hij mist een lay-up, reclameert bij scheidsrechter Zwiep en mist vervolgens zijn volgende lay-up. Verderop in de wedstrijd mist hij schoten, lijdt balverliezen, produceert hij een airball, loopt op een block en mist wederom een lay-up. Kortom: de vakantie komt voor hem geen dag te vroeg. Bijtanken, mentaal ook.

In het tweede kwart lukt het Donar maar niet om te scoren. Zal Aris stunten vandaag? Het is potverdikkie toch ineens 17-17. Maar Bekkering en Bubnic spelen niet erg opvallend, maar wel bijzonder nuttig. Hier een rebound, daar een putback, even een steal, al die kleine dingen die Donar weer laat uitlopen. Chase Fieler plaatst bovendien een venijnige dunk voor 38-26.

In de rust is er een mooi optreden van Kids United, ondersteund met het Legacy Dance Team. Het plezier straalt er af.

Jason Dourisseau laat zien dat als het schot niet valt, je de basket aan moet vallen. Vervolgens gooit Bekkering de bal tegen het bord, vangt zijn eigen bal en scoort (41-26). Vervelend voor JD is dat Javier Duren bij het innemen van de bal het tuig knalhard in zijn kruis gooit. Dexter Hope herstelt zich van een onzekere eerste helft en gaat zich met scoren bemoeien.  Zijn driepunter en een score van Dourisseau laten het derde kwart op 58-32 eindigen. Wat dus inhoudt dat Aris niet meer dan 6 puntjes in dit kwart heeft weten te scoren.

Na een fraaie breakdance-act start het laatste kwart met een kamikaze-actie van Bubnic en Cunningham richting speelvloer om de bal te veroveren. Twee driepunters van Sullivan en JD brengen de stand op 64-32. Aris gedubbeld dus. Helaas valt Sullivan uit met een rugblessure. De wedstrijd is gespeeld en dus krijgt Skip Samson speeltijd, later gevolgd door Nick Nieboer. Tot slot plaatst Chase Fieler een steal, plus een snoeiharde dunk en wint Donar met 76-45.

Goed was het niet. Daarvoor werden er te veel slordigheden begaan. Gewerkt werd er wel. Maar nog steeds: de man die de lijnen uitzet ontbreekt. Zal Tommy Mason-Griffin die man zijn? Laten we van het positieve scenario uitgaan. En dus: tot ziens, prettige jaarwisseling en tot DONAR!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *