Word nu lid!

Verslag van de reis naar Mons

door | Geen reacties

Dinsdagochtend, 8 uur 15. Een slaperige groep van zo’n 30 supporters staat geduldig te wachten tot de bus mag vertrekken richting het Belgische Mons, of Bergen op zijn Nederlands. Grappig feitje: Bergen ligt in de provincie Henegouwen. Donar heeft enkele jaren geleden een speler gehad die Robbert Bergenhenegouwen heet!

Na het eerste kopje koffie in de bus kwam de gezelligheid aardig op gang. Twee en een half uur later konden de benen gestrekt worden bij Hazeldonk, een parkeerplaats in Noord-Brabant vlak voor de grens met België. Na een half uur mocht verder gereden worden via Antwerpen en Brussel door het bos- en heuvelachtige Belgische landschap naar Mons.

In Mons aangekomen moest onze chauffeur Jan door de smalle straatjes navigeren (waarbij nog even een ambulance werd opgehouden, oeps!) om bij de hal aan te komen. Daar werden we meteen overgeheveld naar de spelersbus waarmee chauffeur Adrie ons naar het centrum bracht. Vanaf daar had iedereen een paar uur de tijd om zijn of haar gang te gaan. De kortste route naar het centrum loopt langs een kathedraal waar enkele fans even rondkeken. Daarna eindigden de meeste fans op de Bergense Grote Markt waar genoeg cafés te vinden waren om voor iedereen iets te bieden; vanwege een kermis op de markt was er helaas weinig van de omliggende gebouwen te zien. Toen een van de obers aangaf dat hij zelf basketbalde vroegen we hem wat hij dacht dat de score ’s avonds zou worden. Lachend zei hij “20 punten verschil”, hij gaf Donar geen schijn van kans. Ook andere mensen die we spraken wisten zeker dat Mons zou winnen.

Een paar uur en vele drankjes later werd iedereen weer opgehaald en naar de hal gebracht. De hal is mooi opgezet, met twee ringen stoelen aan alle kanten, waar in totaal 3700 mensen kunnen zitten. Voor de Donarfans was het vak achter een van de baskets gereserveerd.

In het eerste kwart ging de score nog gelijk op (22-19), bij rust stond Mons echter ruim voor: 50-36. Die voorsprong liep in het derde kwart zelfs uit tot 22 punten, waarna Mons in het laatste kwart wat rustiger aan kon doen. Donar won dan ook het vierde kwart (21-29) maar het was niet genoeg. Mons won (zoals verwacht) de wedstrijd met 90-76. Topscorer werd Yannick Franke (19 punten), toprebounder was Ross Bekkering (9 rebounds).

Na nog een laatste drankje of een praatje met de spelers was het tijd om weer in de bus naar huis te gaan. Ondanks het verlies was de sfeer in de bus prima. Er werd nog wat nagepraat over de wedstrijd en hoe goed of slecht sommige spelers waren en voor iedereen het wist was het alweer tijd voor de verplichte stop in het regenachtige Hazeldonk. De vermoeidheid was inmiddels bij de meeste mensen toegeslagen dus de twee en een half uur daarna werd het aardig rustig in de bus.

Rond vier uur was de Stad weer in zicht en niet veel later waren we weer terug bij MartiniPlaza. Al met al was het een lange, maar erg gezellige dag!

Voor de liefhebbers: de hele wedstrijd kun je nog eens nakijken op YouTube, statistieken zijn bij de FIBA te vinden.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *