Word nu lid!

In de Kantlijn: Den Bosch vs Donar

door | 1 reactie

Op zaterdag jongstleden speelde Donar in en tegen Den Bosch. Zo goed als het spel verliep in de wedstrijd tegen Egis, zo slecht kwam Donar uit de startblokken tegen SPM. Een karrenvracht aan turnovers, verprutste kansen, een laag schotpercentage aan Donar-kant en het aloude schot van Akerboom zette Donar meteen op tien punten verschil (22-12).

Het tweede kwart leverde boerenkoolbasketbal van de bovenste plank op. Eerst werd Sherman wederom op de mond geraakt, waarna hij tijdelijk uitviel. Met een strakke en effectieve defense maakte SPM het spel traag en stroperig. Toch lukte het Donar tot vijf punten terug te komen, ondanks het wederom zeer slordige spel. De rust kwam bij 37-30.

In het derde kwart kwam Donar met werkbasketbal terug in de wedstrijd (37-37). Vervolgens mocht De Pagter een flikflak en een dubbele Rietberger in de bucket maken zonder loopovertreding. Daarna schoten Lietmeijer en Bouwknecht (ze hebben dus toch heel even in het veld gestaan) de Bosschenaren naar 55-49.

Kortom, een reguliere nederlaag en dat baart mij zorgen. Er werd namelijk wel degelijk als team gespeeld, maar in de aanval komt de ploeg simpelweg te kort. De ploeg grossierde in turnovers. Je zag aan het rondpassen dat Den Bosch er bijna constant tussen kon komen. Waar was het creërend vermogen van “floorgeneral” Brown (4 assists, maar 5 turnovers)? Bekkering moest wederom veel te veel werk doen onder de borden, terwijl Sherman onhandig bleef proberen er iets van te maken. Zou het onzekere schieten van Donar voortkomen uit de angst dat een mogelijke misser niet wordt afgevangen? Eindstand 78-59 in deze “topper”.. gaap…

Bij TV Noord geeft Erik Braal aan dat hij druk in overleg is met Ken Brown. Hem moet geleerd worden de bal te delen en in teamverband te gaan spelen. Je zou denken dat een speler, die eerder in Europa speelde, dat allang kan. Braal staat hier derhalve voor een uitdaging waarbij hij zijn talent aan den volke kan etaleren, daar het hier wel eens om een karakterverandering zou kunnen gaan bij Brown.

Inmiddels is Sean Cunningham in Nederland gearriveerd. Garrick Sherman blijkt nog niet honderd procent fit. Coach Braal verwacht nog het één en ander van de center van het jaar in Georgië. Hij vertelt dat Sherman wel degelijk medisch is goedgekeurd bij aankomst, maar op de training een knieblessure opliep, die hem ver terugwierp. Hij verwacht ook dat het goed komt met het teamproces. Hij prijst de instelling van Samson en Nieboer. Geërgerd reageert hij op een Tweet van Glenn Pinas, waarin deze stelt dat het voor het eerst is dat een groep Nederlanders het wint van een groep Amerikanen. Een constatering, waarbij men zich afvraagt of dit een trend wordt. Braal geeft aan dat ASVEL, de tegenstander van dinsdag in de Europacup, een begroting van 7 miljoen heeft. Het spelniveau zal navenant zijn. Donar heeft derhalve niks te verliezen en kan vrijuit spelen. Ik ga kijken, jullie ook? Tot ziens, tot DONAR!

Jan Weeber

1 reactie

    1. Emile –

      Ja, ik ben er bij. Forza Donar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *