Word nu lid!

In de kantlijn: Open dag Donar; werk aan de winkel!

door admin | 1 reactie

Niet elke DBL-club heeft het: een open dag. Eentje bovendien waarop van alles te doen en te zien is. Standjes, springkussen, clinic basketbal, maar ook een DJ-clinic en een cheergirl-clinic, een oefenwedstrijd tegen een Duitse Beko BBL Club en een forum.

Om bij dat laatste te beginnen: uiteraard gepresenteerd door Hink Jan Apotheker waren Technisch directeur Martin De Vries, coach Erik Braal, speler Ross Bekkering, bestuursvoorzitter Gert Kiel en SV-voorzitter Bert Nienhuis van de partij om te antwoorden op vragen uit het publiek. Daaruit een korte bloemlezing:

– Bert Nienhuis: De Supportersvereniging gaat het team weer ondersteunen, initieert een busreis naar België, zet in op transparantie, probeert veel evenementen te organiseren en coördineren, SV blijft onafhankelijk maar goed overleg met bestuur.

– Gert Kiel: Het bestuur realiseert € 145.000 eigen vermogen, doelstelling aanwas tot 200 BBC-leden, Sponsordeals met Burned en Jansen, roster Donar compleet, na open dag afscheid van Gaaike Euwema en Marieke Vos. Hayo Bijl voltijds op managementbureau, Marieke Abbink commerciële zaken. Jazeker van HJ krijgt regie op communicatiezaken, nieuw sponsorplan komt er z.s.m. aan (uitstel i.v.m. benoeming Marieke Abbink), nog geen hoofdsponsor (heeft als nadeel dat als die stopt de begroting in elkaar stort), 1.411 seizoenkaarten verkocht, momenteel 172 BBC-leden, samenwerking andere Groninger sportclubs (goedkope inkoop) in de praktijk lastig realiseerbaar, betere communicatie rond eerste training noodzakelijk, toen er niet 10 maar slechts 8 ploegen zich inschreven voor de DBL werd het speelschema overhoop gegooid door de FEB. MartiniPlaza had geen ruimte meer voor wedstrijden op zaterdagavond, overheadkosten lijken gestegen maar heeft te maken met inboeken van Europees spelen, Raad van Toezicht beoordeelt jaarverslagen en rekeningen etc., Raad van Advies wordt niet opgetuigd: is extra overlegorgaan. Overleg met fans moet geborgd.

– Ross Bekkering positief gestemd over het team.

– Erik Braal ziet pieken en dalen op de training, is normaal proces. Leren omgaan met tegenslag is cruciaal, moet snel beter i.v.m. aanstaande Supercup, legt niet nadruk op defensie of aanval maar op beide, gaat lijstje maken van openbare trainingen voor de website, Franke heeft zich snel aangepast aan ploeg.

– Martin De Vries: versch. persoonlijkheden moeten aan elkaar wennen, de basis wordt gevormd met de ervaren Ross Bekkering en Jason Dourisseau, openbare trainingen altijd onder voorbehoud (omstandigheden kunnen veroorzaken dat tijd of plaats op het laatste moment veranderen), Contractbesprekingen pas na seizoen (Bouwknecht wilde niet op nieuwe coach wachten).

Tot slot was er de wedstrijd Donar tegen Braunschweig, de ploeg van oud-Eiffel Towers coach Raoul Korner. Donar verliest de wedstrijd nipt met 72-74.

De wedstrijd werd gespeeld voor volle tribunes. Overduidelijk de onwennigheid van de thuisploeg zichtbaar, hetgeen resulteerde in een karrenvracht aan balverlies. Onwennig was ook de apparatuur in MartiniPlaza. De hele middag gaat het goed, maar is de wedstrijd begonnen dan houdt de klok er mee op. Is dat even lekker. Dan maar een volleybalscorebord met echte bordjes en tijdklokken in de hoeken van het veld. Is er geen snellere back-up? Elk seizoen gaat weer mis met de digi-spulletjes! Maar dus ook in het spel van Donar. Je kunt wel veel scoren (Brown, Franke), maar als je vervolgens veel balverlies lijdt, dan is alles verspilde energie.

Slim is ook de ingreep van coach Korner in het derde kwart. Plotseling laat hij zijn ploeg met de handen in de lucht verdedigen. Donar moet hoog passen. Een hoge pass kost meer tijd en dat geeft de Duitse ploeg de gelegenheid om intercepties te plaatsen, met succes. De onwennigheid van de Donar-ploeg wordt op dat moment het meest zichtbaar: spelers ontvangen de bal, maar moeten eerst om zich heen kijken waar dat ding vervolgens heen moet. De winst gaat dus naar Braunschweig en voor Donar de constatering dat het pre-season niet anders dan nederlagen heeft opgeleverd. Dat laatste is het gevolg van het inplannen van zeer sterke sparringpartners. Een goede opmaat om komende zondag de Supercup uit Den Bosch mee te nemen! Tot ziens, tot DONAR!

Jan Weeber

1 reactie

  1. Jan Weeber –

   Paar nagekomen correcties:
   Het vermogen is geen 145k maar het resultaat , geen afscheid van Gaaikema, maar van Hilbrand ausema,
   Overhead komt door verkoopkosten, reclame etc, rvt beoordeelt jaarverslagen en jaarrekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.