Word nu lid!

Donar in de Kantlijn: Donar – Eisbären

door | 1 reactie

Burgemeester Berend Hoekstra van Leek, zelf een bekende in het Noordelijke basketbalwereldje, had de wedstrijd op internet gepromoot. En nu vond die dan plaats in het Sportcentrum, waar Leekster Eagles een andere balsport uitoefent. Het basketbal oefenpotje Donar tegen de Duitse gasten uit Bremerhaven. Mitra Leek had er een iPad-actie voor over en wie niet wachten kon totdat de eerste DBL-basketbal gegooid werd kon ook nog naar Zwolle. Waar Landstede ongenadig op de broek kreeg (54-96) van een andere Duitse ploeg, die van Brose Baskets. Bij Zwolle uiteraard de oud-Donarspelers Jessey Voorn (die geen schot raak zag gaan) en Craig OhWateenmoeilijkeachternaam, die vooral de bank warm hield. Wat dat betreft: de Duitsers scherpten bij vlagen de defensie aan, waardoor Landstede genoodzaakt werd van buiten te schieten. Van daar is per definitie het schotpercentage laag: de nederlaag verklaard. Attack the basket heren! En dus was de vraag voor de Donarfans: zal het Donar wel lukken om Eisbären te verslaan. De Duitsers zijn al heel vaak sparringpartner van Donar geweest en komen eigenlijk altijd met spelers van meer gewicht. Letterlijk dus. Deze keer ook?

Uh ja dus. Een karrenvracht aan Amerikanen ook, waaronder de man die vorig seizoen Zwolle zoveel pijn deed: Brandon Curry. De Eisbären kwamen furieus uit de startblokken met hun fysieke spel en kwamen zo al gauw op een 10-0 voorsprong, geholpen door het lage schotpercentage bij Donar. Dit vanwege de enorm zware defensieve druk die de Duitse ploeg uitoefende. Chase Fieler weet de eerste Donarscore op het bord te knallen met een driepunter. Defense is dan ook the name of the game vanavond, het resulteert in een 11-13 stand aan het eind van het eerste kwart. Gespeeld zonder Garrick Sherman en gelukkig blijkt de valpartij van Ken Brown mee te vallen. Hij speelt na enige tijd in de kleedkamer doorgebracht te hebben weer mee met weergaloze dribbels en crossovers. Hij heeft het evenwel moeilijk daar de Eisbären al gauw in de gaten hebben dat deze kleine man eigenlijk de grote man is. Hij zet de lijnen uit en krijgt daarom steeds de zwaarste defense op zijn dak. Deze wedstrijd heeft dan ook niets van een oefenpotje.

Er wordt keihard gestreden en daarbij hoort ook de nodige irritatie, technische- en onsportieve fouten. Zelfs de Duitse coach krijgt een Technische aan zijn broek. Donarcoach Braal probeert de man zelfs nog even tot bedaren te brengen, hetgeen resultaat heeft. Braal coacht scherp, zijn aanwijzigingen geven aan dat hij zicht heeft op de details. Een detail is het verschijnsel de vrije worp. Op dat punt laat Donar veel liggen. De rust breekt aan bij 28-35, maar in het derde kwart zet Bremerhaven aan en loopt uit naar 40-52. Toch hebben we dit jaar een vechtersploeg. Niemand laat de kop hangen, iedereen vecht onverdroten door. Bijna schiet Dexter Hope diep op eigen veld de bal nog raak, bij een stand van 40-56 eind derde kwart. De wedstrijd is gespeeld maar Donar geeft nog steeds niet op. Zo schiet Yannick Franke ver in de hoek een prachtige driepunter raak, plaatst Chase Fieler twee schitterende blocks op de invliegende Smith van de Eisbären en laat JD twee driepunters in het netje ploffen. Maar bovenal tekenend is dat Donar tot in de laatste seconden de Eisbären in de tang neemt een tot een 24 seconden overtreding dwingt. Eindstand 65-72. Een zeer, zeer nuttige oefenwedstrijd, vermakelijk om te zien. Dit wordt een prachtig seizoen! Tot ziens, tot DONAR!

Jan Weeber

1 reactie

    1. Manfred –

      Wie heeft de Mitra Leek IPad gewonnen dan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *