Word nu lid!

Donar in de Kantlijn: de eerste training

door | Geen reacties

Zo hè hè, eindelijk is het weer begonnen, het basketbalseizoen. Of liever gezegd: het seizoen van Donar, want daar gaat het ons om. Donar, winnaar van Supercup, beker en het landskampioenschap. Want daar gaan we voor met z’n allen. En als het even kan ook door naar de tweede ronde in Europa. Mag ik dat met de woorden van Mart Smeets zeggen? Jazeker Apotheker, dat mag ik zeggen, want ik herhaal enkel de woorden van coach Erik Braal. Die zei hij in een vraaggesprekje met speaker Martin Kuizenga. Eén van de weinige dingen die te verstaan waren in het meegalmende Martiniplaza. Woorden die werden overstemd door het gestuiter van dribbelende spelers op het veld. Daarbij een nog immer slechte geluidsinstallatie en er was weinig te verstaan wat de heren basketballers te melden hadden.

Het had op de website van Donar gestaan, maar blijkbaar had niet iedereen dat meegekregen, zo was op de tribune te horen: onze vier Amerikanen hebben reeds toestemming om in Nederland te komen werken, maar op papier was die goedkeuring nog niet binnen. Dus zaten de heren Brown, Fieler, Sherman en Sullivan zich op hun stoelen te vervelen. Het was even niet anders. Zij die dit nieuws wel hadden meegekregen waren deels thuis gebleven.

Was er toch iets te beleven? Allereerst: het weerzien met andere Donar fanatiekelingen is sowieso altijd leuk. Ook aardig om te zien was hoe Anjo Mekel het eerste deel van de training verzorgde. In Ivica Skelin had hij samengewerkt met de beste trainer die hij tot dan toe had meegemaakt, maar nu wilde hij als assistent van Erik Braal meer inbreng hebben. Bij deze dus.
Leuk was ook de passoefening waarbij spelers niet alleen flitsend snel ballen terug moesten passen, maar tegelijkertijd ook de bijbehorende naam moesten roepen. Dat vergt nog eens multitasken! En concentratie! En een goede samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft.
De training werd beëindigd met wat lekkere potjes 3 tegen 3. Leuk om te zien.

Het mooist van alles was toch vooral de terugkeer van Jason Dourisseau op het vertrouwde nest. Jason is een Groninger en dat liet hij even zien. De veteraan heerste op het veld van vooral jonge gasten. Op Twitter was te zien geweest hoe hij in Nebraska had door getraind. Wat een prof!

Tot slot: coach Braal gaf de fans een duidelijke boodschap mee. Het mag NOOIT STIL worden in Martiniplaza. Juist ook op momenten dat het even niet loopt bij Donar moeten fans van zich laten horen. Kortom: het ligt aan ons, fans, of in de basketballerij Martiniplaza de HEL VAN HET NOORDEN wordt! Laat de concurrentie maar naar Plaza komen, ze zullen wat beleven!

Tot ziens, tot DONAR!

Jan Weeber

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *