Word nu lid!

SV Donar doneert 400 euro voor Europees avontuur

door | Geen reacties

Supportersvereniging Donar heeft 400 euro bijdragen aan de crowdfundingactie van Donar om een Europees avontuur in het seizoen 2015-2016 mogelijk te maken. Daarmee wil de vereniging de meerwaarde onderstrepen van het spelen tegen buitenlandse tegenstanders.

Voor de drie mogelijke thuisduels in de Eurochallenge in november en december van dit jaar wil SV Donar flink uitpakken. Aangezien er tijdens het spel geen muziek gedraaid mag worden via de speakers, zal de ondersteuning van trommelaars in deze wedstrijden nog belangrijker zijn voor de sfeer dan tijdens de reguliere competitieduels. SV Donar zal hier dan ook vol op inzetten.

Tijdens het halfjaarlijkse overleg tussen de besturen van Donar en SV Donar was het Europese avontuur vorige week al ter sprake gekomen. De modus die de club heeft gevonden door zowel sponsors als supporters een bijdrage te vragen om het draagvlak voor Europees basketbal te creëren, spreekt aan. Beide geledingen kunnen samen laten zien dat er ruime belangstelling is zodat alle basketballiefhebbers in Groningen vervolgens kunnen genieten van drie topwedstrijden op de dinsdagavond. De door coach Erik Braal aangehaalde ‘kers op de taart’.

Ook de modus waarbij behalve een passe-partout ook nog een losse kaart wordt vertrekt voor (minimaal) 25 euro voor volwassenen en 15 euro voor jeugd, is een mooi gegeven. De Europese thuiswedstrijden moeten namelijk iets bijzonders worden. Insteek is dan ook alles om alles te zetten om MartiniPlaza drie keer goed gevuld te krijgen. Een eerste aanzet hiervoor is de aanwezigheid van een groot deel van de ruim 1.100 seizoenkaarthouders, net als alle BBC-leden die op basis van hun lidmaatschap toegang hebben tot alle thuisduels.

Woensdag 25 juni startte de actie en binnen 24 uur hadden al enkele honderden personen hun deelname aan de actie kenbaar gemaakt. Samen met de bijdrages vanuit de BBC is het bedrag van 20.000 euro inmiddels gepasseerd. In de komende week wordt ernaar gestreefd het bedrag bij elkaar te krijgen dat nodig is om de Europese deelname -buiten de reguliere begroting- mogelijk te maken. De 400 euro die SV Donar inlegt, draagt een steentje bij aan het realiseren van het doel: Donar als bekerwinnaar Europa in!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *