Word nu lid!

Donar in de Kantlijn: Donar – Den Bosch

door admin | Geen reacties

Het heerlijk avondje was dit jaar op 6 december. De 3025 toeschouwers werden, in het programmaboekje, getrakteerd op een mooi interview met Thomas Koenis. Stukje human interest, goed gedaan! Ook uitgepakt is de spelersbanier van Mark Sanchez. Top! En alsof de zak van Sinterklaas nog niet leeg was verscheen er zomaar uit het niets het “Donar Magazine”. Niet, zoals de Linda voor 80 procent reclame, maar voor 1 eurootje een lading mooie foto’s, interviews en andere artikelen. Dat smaakt naar meer! Tot slot meldt zich ook nog een nieuw BBC-lid. Kan de avond nog kapot?

Tijdens het inschieten blijkt dat SPM-speler Chris Denson niet mee zal doen. Jammer, ik had deze slasher to the basket graag zien spelen. Wie er wel is, is Arvin Slagter. Hij wil de Donarfans angst in boezemen en schiet de ene na de andere driepunter feilloos door de ring. Aan Donarkant mag men zich verheugen in de terugkeer van Thomas Koenis. Dat kan belangrijk zijn, want bij SPM loopt een vierkante kleerkast rond met de naam Reggie Johnson. Hoe deze Shaq-kloon af te stoppen is de vraag.

Als de wedstrijd begint ontrolt zich al gauw een heerlijke pot basketbal. Twee ploegen die als echte kerels om de winst vechten. Bij beide ploegen is er de wil om te winnen. Den Bosch doet dat vooral via het fenomenale driepuntsschot van Kees Akerboom. Kinderen, kijk naar zijn schottechniek en kopieer het tot je eelt op je handen krijgt.
Maar Donar stelt daar oogstrelend passwerk tegenover. Sneller dan een groupie bij een popgroep gaat de bal rond tot er een speler volkomen vrijstaat om de bal in het netje te proppen.

Totdat scheidsrechter Paul vd Heuvel, als een soort mislukte Sint, Thomas Koenis een zuur cadeautje geeft. Thomas reboundt en heeft de bal te pakken. Twee Bossche spelers springen hem op de nek en uiteraard rukt Thomas zich los. Ellebogen niet ver naar buiten, maar gewoon de bal om zijn borst bewegend. De fluit gaat: onsportieve fout! MartiniPlaza ontploft en Paul zal niet verwacht hebben dat de onmin zo langdurig van de tribunes rolt. De wraak is evenwel zoet als de laatste aanval van Donar uitmondt in een driepuntsschot van Wright in de zoemer. Zo gaat Donar toch nog met een voorsprong de rust in: 37-34.

In het derde kwart maakt Donar het verschil. Lees: Lance Jeter en Juan Wright. Jeter gedenkt de Sint door een aantal cadeautjes uit te pakken, die hun weerga niet kennen. Driepunters, steals, ja zelfs een dunkje. Maar dè actie is een spin-dribble, score en and one! Wat een heerlijke move!

Bij 70-60 ontstaat er een wending in het momentum van de wedstrijd. Als Den Bosch binnen de 10 punten verschil komt zullen de rapen gaar zijn. Maar Donarcoach Skelin is minstens zo scherp als zijn ploeg en coacht slim. Hij wordt voor zijn verstandig coachen bedankt met twee surprises van Juan Wright. Eerst is er de alley-oop. Dat is er niet eentje van dertien in een dozijn, maar van NBA-kwaliteit. Aan komen vliegen, handen minstens een meter boven de ring en dan ram-bam-thank you mam met twee handen de bal door de ring kwakken, rammen, beuken, knetteren, sodemieteren. Wat een ge-wel-di-ge actie!

Het tweede cadeautje was er eentje waar Joan Haanappel (wie kent haar nog) opgewonden van zou raken. Een fade-away 360 op de allerlaatste seconde van de 24 seconden klok. Achteruit uitgevoerd, met een hangtime alsof je Michael Jordan bent. Raak dus en met bonus. Ja jongens, zo’n springveer hebben we zelden gehad!

Dat Donar de wedstrijd won heeft o.a. te maken met het gegeven dat Skelin opdracht had gegeven Kees Akerboom aan de ketting te leggen. Veel aanvallen van SPM waren erop gericht Kees vrij te krijgen voor een schot. Vanaf de rust viel Kees stil en begon steeds meer te missen, toe zijn schot stringent werd verdedigd.

Ook beslissend was de manier waarop beul Reggie Johnson geen speelruimte kreeg. Zo gauw hij de bal kreeg werd er ge-double-teamed en liep hij zich vast. Het oogde af en toe zelfs onbeholpen, zoals hij de bal kwijt raakte of werd afgefloten voor lopen of doordringen.

Tot slot: Donar gaat het nog ver brengen in deze vorm. In de breedte is het flink gegroeid nu Mark Sanchez de aanvankelijke schroom van zich af heeft geworpen. Tsjonge, wat een heerlijk avondje. Daar kan geen regenboog Piet tegenop! Keel schor, warm van binnen, wanneer is de volgende wedstrijd? Even op de kalender kijken… En Arvin? Zijn avondje was helemaal niet zo heerlijk… ach ja, er gaat niets boven Groningen!

Jan Weeber.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.