Word nu lid!

SV Donar draagt ideeën aan bij SPBG

door | 7 reacties

Donar gaat een zeer spannend seizoen tegemoet. Nu het bestuur van de SPBG kenbaar heeft gemaakt dat de begroting voor 2014-2015 fors omlaag gaat en bovendien het forse financiële verlies na afgelopen seizoen moet worden afgeboekt, zal er sprake zijn van een opbouwjaar. Een jaar waarin creativiteit noodzaak zal zijn en clubtrouw een vereiste.

Voorzitter Bert Nienhuis van de Supportersvereniging Donar werd eind juni door het bestuur van SPBG gevraagd als één van de leden zitting te nemen in een ’task force’, die inmiddels is opgedeeld in een drietal werkgroepen. Die houden zich bezig met het organisatorische, financiële en commerciële vraagstuk. Eerder dit seizoen had adviseur Ed Zijp al een rapport aangedragen bij het bestuur van SPBG met het oog op bestuurlijke en organisatorische hervormingen. Een groot deel van de door SV Donar ingegeven input blijkt nu te worden doorgevoerd.

In de bijeenkomsten van de eerder genoemde ’task force’ bleek dat de afwikkeling van afgelopen seizoen net als in 2012-2013 een forse tegenvaller zou opleveren. Aangezien er geen positief eigen vermogen meer is, zal het verlies moeten worden bekostigd uit de begroting voor komend seizoen (2014-2015). Na het sportief extreem succesvolle seizoen 2013-2014 moet Donar nu helaas door de zure appel heen bijten.

Clubtrouw
Ondanks de onzekerheid over de spelersselectie en mogelijkheden voor komend seizoen, hebben maar liefst 1.100 seizoenkaarthouders hun plek voor het komende seizoen alweer verlengd. Een teken van clubtrouw en een blijk van waardering voor de sportieve prestaties van afgelopen seizoen. Dat het spelersbudget drastisch lager zal zijn, betekent dat er meer een beroep zal worden gedaan op de jeugd en biedt dit een kans voor de talenten uit de eigen regio.

Donar zal komend seizoen starten als underdog, maar heeft nog steeds de beschikking over een zeer belangrijk wapen: de achterban. Zoals tweemaal eerder in deze eeuw zal de club pas op de plaats moeten maken, financieel gezond worden en ondertussen een stabiele bestuurlijke en organisatorische situatie creëren. Zaken die inmiddels door de diverse werkgroepen worden aangepakt.

Creativiteit
De rol die de SV Donar zichzelf aanmeet, richt zich uitsluitend op het ontplooien van initiatieven om de club te ondersteunen. Daarbij wil de vereniging graag het doorgeefluik zijn van alle ideeën die erop gericht zijn de onderlinge binding van alle geledingen in en rond Donar te vergroten en daarnaast ook op creatieve wijze financieel een steentje bij te dragen in het seizoen 2014-2015. Alles met het doel in de periode 2015-2020 weer een toonaangevende rol te spelen in Nederland en bovendien de Europese ambitie te kunnen nastreven.

Een eerste voorstel ligt inmiddels ter beoordeling bij het bestuur van SPBG. De komende weken zullen we enkele ideeën verder uitwerken en ter beoordeling voorleggen. Te denken valt daarbij aan de invulling van de eerste training van eind augustus, de Open Dag op zondag 21 september en zaken om de sfeer en beleving rond de thuiswedstrijden te verhogen. Supporters die hiervoor zaken willen aandragen, kunnen zich wenden tot een nieuw e-mailadres dat in het leven is geroepen: supporter@svdonar.nl. We hopen op vele reacties en hiermee ons steentje bij te dragen aan de continuïteit van Donar.

7 reacties

  1. Jan Weeber –

   De wederopbouw, mooi zo. Er positief er tegen aan, met z’n allen. Hulp nodig? Jullie weten me te vinden!

  2. Jan Douwe –

   Jan Weeber je zult het ongetwijfeld goed bedoelen maar ik denk dat niemand binnen onze club wacht op een betweter als jij. Geniet lekker van je pensioen maar bemoei je aub niet met onze club.

  3. robert –

   Een jaar opbouwen met een budget van boven de 8 ton is zo slecht nog niet volgens mij. Wel jammer dat het weer een bestuurlijke fout is. Als bestuur mag ik hopen dat het kwartje nu ook eens valt en ze hun werk eens serieus gaan nemen en gaan beseffen dat het hoofd product topsport is en niet aan entertainment.
   goed bericht dat de supporters vereniging eindelijk input krijgt, wat ze ook verdienen. Wel raar dat ze zeggen eigen jeugd meer de kans te willen geven en dan Bas Veenstra uit Zwolle terug moeten halen om hier te spelen en in je eigen begroting de 1% (12.000 euro)van je budget niet meer vrij te maken voor je regionale opleidingscentrum(RTC Noord).

   Als bestuur van een top sport organisatie hebben ze nog veel stappen te maken om de sport basketball en de achterbaan te geven wat ze verdienen want dit zij natuurlijk al jaren VV Veendam praktijken.

  4. Rob Woudstra –

   Ook ik heb een gesprek met het bestuur gehad en een aantal zaken onder de aandacht gebracht. Ik heb de indruk dat men wel bezig is met het een en ander. Ik heb een potentiële sponsor aangedragen, maar heb geen idee wie de sponsorzaken behartigt. Dat men Arvin en Jason laat lopen is een schande.
   Kennelijk kan Den Bosch met hetzelfde budget wel Europa in, maar die hebben denk ik een betere boekhouder die in ieder geval geen 135.000 Euro fout maakt.
   Jason staat overigens bij geen enkele Duitse BEKO BBL club als nieuwe speler. Hij gaat toch niet in de 2e Liga spelen?
   Rob

  5. Emile Chang –

   Heb jullie 2 berichten gestuurd per e-mail. Aangezien ik in het eerste bericht iets vergeten was (vind ik zelf).

   Ik betreur het vertrek van Jessey en Jason enorm! Onze boekhouder heeft 2 fouten gemaakt: 1e fout kostte € 190 000 en de 2e fout kostte € 135 000.

   Over Jason Dourisseau: hij heeft getekend bij een club die vorig seizoen tot de flop 3 van de Pro A (2e liga, dus 1 klasse onder de Bundesliga (hoogste niveau)) behoorde. Deze club heeft echter nog geen melding gedaan van het contracteren van Jason. Wellicht volgt dat nieuws later deze week?

  6. Emile Chang –

   Een betere dj! In ieder geval niet meer het deuntje van de Harlem Globetrotters tijdens een aanval van de tegenstanders!

  7. Emile Chang –

   Een site (EuroBasket) blijkt een “fout” te hebben gemaakt. De ploegen van het seizoen 2014/2015 waren gekoppeld aan de ranglijst en uitslagen van het seizoen 2013/2014. Hierdoor leek het dat Würzburg 17e was geworden in de Pro A. Dat klopt niet. De club werd 17e in de BBL.

   Jason Dourisseau speelt in het nieuwe seizoen dus voor s Olivr baskets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *