Word nu lid!

Patstelling met betrekking tot supportersruimte

door | Geen reacties

De besturen van Supportersvereniging Donar en GasTerra Flames zijn sinds afgelopen dinsdag in een patstelling terecht gekomen in de zoektocht naar een nieuw sfeervol onderkomen voor alle bezoekers van de thuiswedstrijden in MartiniPlaza. Aanstaande zaterdag in de eerste thuiswedstrijd tegen Den Bosch zullen de fans – net als afgelopen seizoen – hun drankjes ook na afloop van de wedstrijd uit plastic of blik moeten drinken.

Sinds april 2012 is de Supportersvereniging Donar op zoek naar een onderkomen in MartiniPlaza, waar alle bezoekers van de thuiswedstrijden van GasTerra Flames kunnen nabeschouwen op de wedstrijd. Dit nadat de ‘Jump In’ in de voormalige BBC-ruimte na een pilot-seizoen een te dure optie voor de vereniging bleek, waaraan bovendien veel aanvullende voorwaarden werden gesteld.

Medio september 2013 heeft de SV Donar het ultieme voorstel gedaan de in januari 2013 in gebruik genomen Bierstube, na afloop van de persconferentie van beide coaches, behalve voor BBC-leden, de zeer gewaardeerde sponsors van de club, tevens open te stellen voor alle andere bezoekers van de wedstrijden. Ondanks een instemmende geluiden van de BBC-activiteitencommissie en MartiniPlaza, heeft het bestuur van GasTerra Flames besloten hieraan geen medewerking te willen verlenen.

Op dinsdag 25 mei 2010 werden de fans van GasTerra Flames nog met open armen ontvangen in de Topsportlounge. Het was nota bene na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Bergen op Zoom en de daarop volgende huldiging. Sponsors, vrijwilligers, medewerkers, spelers, supporters, ze vierden gezamenlijk feest. Het was de opmaat naar een druk bezochte huldiging op de Grote Markt, twee dagen later. Een waardevolle herinnering en blijk van de goede onderlinge band van alle geledingen van de club.

Tijden kunnen veranderen. Het bestuur van GasTerra Flames ziet anno 2013 niets in de interactie tussen fans en de fans die daarnaast ook sponsor zijn van de club en willen beide BBC-ruimtes exclusief houden voor de sponsors van de club en daarbij twee belangrijke geledingen van de club strikt gescheiden houden.

Voor alle duidelijkheid: de Topsportlounge, de sponsorruimte met de glazen wand met uitzicht op de hal, blijft in het nieuwe voorstel van SV Donar exclusief voor BBC-leden toegankelijk die onderling in een zakelijke omgeving willen netwerken. Tot januari 2013 was dit ook de enige sponsorruimte. De Bierstube werd destijds geïntroduceerd om sponsors tijdens de piekmomenten, te weten in de pauze en na afloop van druk bezochte wedstrijden, sneller van een drankje te kunnen voorzien.

Op zaterdag 21 september had het bestuur van SV Donar via het Dagblad van het Noorden vernomen dat zij zich volgens voorzitter Hans Haerkens van GasTerra Flames ‘aan de rand van de discussie’ zou hebben geplaatst. Ruim twee weken later is de schriftelijke negatieve reactie op het voorstel omtrent de Bierstube bij het bestuur van SV Donar binnen gekomen. Dit was reden voor de vereniging om aan hetzelfde medium, Dagblad van het Noorden, met een inhoudelijke reactie te komen. Voorzitter Bert Nienhuis doet vandaag, donderdag 10 oktober, het verhaal namens SV Donar in het Dagblad.

Geen reacties