Word nu lid!

Verslag van de Open Dag 2013

door admin | Geen reacties

Het seizoen is nu écht van start, nu de Open Dag voorbij is.

Om 1 uur ‘s middags ging de jeugd van start met een basketbalclinic van RTC Noord. Niet veel later waren ongeveer 80 mensen aanwezig op het forum met Hans Haerkens, Martin de Vries, Ivica Skelin, Arvin Slagter en onze eigen Bas Kammenga. Het hele forum is opgenomen en we hopen deze zo snel mogelijk online te plaatsen. Om half twee was er de mogelijkheid mee te doen aan de clinic van de Phoenix Flames, de nieuwe naam van het demoteam die ook dit seizoen weer aanwezig zullen zijn bij thuiswedstrijden!

De SV was aanwezig met een drukbezochte stand. Vele fans zijn even langs gekomen om merchandise te bestellen, om lid te worden of om gewoon even een praatje te maken. Ook kon iedereen een poging wagen in het schieten van vrije worpen, waarbij leuke prijzen te winnen waren. De winnaars hiervan zullen later deze week bekend gemaakt worden!

Om kwart over twee begon het “echte” werk: de spelerspresentatie. Zo’n 2000 mensen waren hiervoor aanwezig! De Phoenix Flames lieten hun eerste demonstratie van het nieuwe seizoen zien en daarna hielpen de nieuwe Thunder (Mini-Thunder kon er helaas niet bij zijn) en het demoteam één voor één de spelers en coaches het veld op. Nadat iedereen voorgesteld was signeerde iedere speler een bal en gooide deze het publiek in. Vervolgens kon iedereen op handtekeningenjacht langs het veld. De club had dit goed voor elkaar: iedereen kon een stuk karton ophalen met op de voorkant de teamfoto en op de achterkant genoeg ruimte voor alle spelers om hun handtekening op te zetten. Hoewel we erg blij zijn dat er zoveel mensen zijn afgekomen op de open dag was het hierdoor erg druk tijdens het handtekeningen verzamelen – 15 minuten was voor velen helaas te weinig tijd.

Om vier uur begon de laatste oefenwedstrijd van dit seizoen, tegen het Duitse Eisbären Bremerhaven, een middenmoter in de Duitse eredivisie. Kwartstanden waren 15 – 14 ; 14 – 18 ; 18 – 15 ; 22 – 9 met als eindstand 69 – 56. Alle aanwezige en niet-geblesseerde spelers (Arvin Slagter, Dan Coleman en Jessey Voorn zijn geblesseerd, Benny van der Reijden was niet aanwezig) hebben gespeeld en gescoord. De van het U20-team overgekomen Maarten Bouwknecht liet goed spel zien en Mark-Peter Hof, die van 2008 tot 2011 ook voor Donar speelde, heeft duidelijk een hoger niveau dan toen. Minpuntje in de wedstrijd was helaas de arbitrage: de coach van de Eisbären kreeg een technische fout. Volstrekt onnodig in een wedstrijd als deze. TV Noord maakte de volgende samenvatting van de wedstrijd:

Tegen zes uur zat het er op kon iedereen uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd (5 oktober, uit in Leiden) of de eerste thuiswedstrijd (12 oktober tegen Den Bosch). Tot Donar!

Geen reacties