Word nu lid!

Eerste training

door admin | 20 reacties

Het is weer zover: het seizoen is begonnen! Na bijna 4 maanden afzien zonder basketbal was het vandaag tijd voor de eerste openbare training., waar zo’n 400 mensen op af kwamen.

De training begon om 6 uur ‘s avonds, net als vorig jaar dus een mooie tijd voor iedereen die om 4 uur ‘s middags al vrij is. De mensen die “pas” om 5 uur klaar zijn met werken moesten dus haasten om op tijd te komen, en voor diegenen die tot 6 uur moeten werken zat er niks anders op dan óf eerder vrij nemen, óf de training aan hun voorbij laten gaan. Net als vorig jaar dus.
© 2013 Sander de Jong

Ook net als vorig jaar werden de nieuwe spelers niet even voorgesteld, waardoor diverse mensen geen idee hadden wie nou precies welke nieuwe speler was. Mark-Peter Hof kenden de meeste wel, maar welke was ook alweer Quentin Pryor? En wie Dan Coleman? Een gemiste kans.

Over gemiste kansen gesproken: coach Ivica Skelin was voor het publiek niet te verstaan. In het grote MartiniPlaza had Skelin wel een microfoontje kunnen gebruiken om te horen wat hij tegen de spelers zei. Nu was het maar afwachten wat er precies getraind ging worden.

Ook wat betreft het buffet voor de BBC is niets geleerd van vorig jaar. Tussen half 7 en 7 uur vertrokken diverse sponsoren van de tribune om naar de BBC-ruimte te vertrekken voor een diner. Dit leidde ontzettend af voor de mensen die wél voor het basketbal kwamen. Voor de supporters was er niets te eten, de patatjes en gehaktballen die normaal te koop zijn waren er nu niet. Aangezien de training zo vroeg begon en dus maar weinig mensen al gegeten hadden had MartiniPlaza hier wat kunnen betekenen voor ons.

© 2013 Sander de JongDe training zelf dan. Die stelde weinig voor. Een paar standaard oefeningen, geen 5-tegen-5-wedstrijd of zelfs 3-tegen-3. Hoewel een aantal individuele acties die we van de spelers zagen zeker de moeite waard waren, was het over het algemeen gewoon saai te noemen.

Om half 9 was de training afgelopen en waren de spelers vrijwel meteen naar de kleedkamer verdwenen. Niet veel later was het de laatste ronde in de “sportbar” en vertrokken de nog aanwezige fans – bij gebrek aan een eigen supportersruimte – naar buiten MartiniPlaza om daar nog even gezellig na te praten.

Kortom: niet aanwezig geweest? Dan heb je weinig gemist. Laten we hopen dat de sfeer in de oefencampagne, op de open dag, en in de competitie weer terug komt!

Foto’s: © 2013 Sander de Jong

20 reacties

  1. Adriaan van den Brink –

   Bij deze wil ik mij graag distantiëren van de inhoud van bovenstaand verslag.

   Wat een normale eerste training was, die zich in niets onderscheidde van eerste trainingen in andere jaren, wordt in dit stuk neergezet als een evenement dat slecht georganiseerd was en kant noch wal raakte. Maar liefst zes kritiekpunten worden beschreven plus nog een oud-zeer-sneer op het eind, met als afsluiter het enige positieve puntje dat de schrijver heeft kunnen vinden: het napraten na afloop. Het is dan ook vast niet toevallig dat daarvan een foto geplaatst is.

   Het geheel maakt op mij een sterk verzuurde indruk. Dat mag natuurlijk, hoewel het jammer is dat deze fan blijkbaar zoveel frustratie met zich mee torst.

   Wat mijns inziens echter niet mag, is dat zoiets gepubliceerd wordt namens een vereniging die zegt de belangen van supporters – en daarmee dus ook van de club GasTerra Flames – te behartigen.

   Een dergelijk artikel schaadt de belangen van GasTerra Flames, de supporters en uiteindelijk ook de SV Donar zelf. Hoe dan ook is dit niet de manier waarop je je kritiek c.q. frustratie dient te uiten als supportersvereniging. Bovendien is dit standpunt slechts representatief voor een kleine minderheid van de supporters – naar mijn vermoeden ook voor een minderheid van de SV Donar-leden.

   Als bovenstaand verslag het SV Donar gezichtspunt zou vertegenwoordigen, dan voel ik mij daar in het geheel niet bij thuis. Het zou goed zijn wanneer het bestuur van de SV Donar van het artikel afstand neemt.

  2. Marije1 –

   Niet bij de eerste training aanwezig geweest, maar als ik bovenstaande lees krijg ik kromme tenen. Is dit het huidige niveau van de supportersvereniging? Wat ben ik blij dat ik mijn lidmaatschap een tijd geleden heb opgezegd!

  3. Admin –

   Adriaan, het bericht heeft inderdaad een negatieve toon, en dat is ook precies de bedoeling. Zo voelden in ieder geval een aantal van ons (leden en bestuur van de SV) na afloop van de training en het artikel is dan ook met goedkeuring van het bestuur geplaatst.
   De eerste training van vorig jaar verliep vrijwel hetzelfde: ook toen om 6 uur (een lastige tijd), geen introductie van de spelers terwijl er toen ook veel nieuwe spelers waren (het is tenslotte voor veel fans de eerste kennismaking met ze!) en BBC-leden die halverwege de zaal uitlopen.

   Deze punten zijn vorig jaar in goed overleg aangedragen als verbeterpunten aan GTF maar blijkbaar is daar niks mee gedaan. De eerste training zou iets bijzonders moeten zijn, het is een traditie waar honderden mensen op afkomen. Maar hoe het nu op ons overkwam was dat het puur ging om het geven van een training (die dus net zo goed besloten had kunnen zijn) en dat GTF meer geeft om de BBC dan om de fans.

  4. Arnold –

   Ik sluit mij graag bij Adriaan aan, echt een triest stuk.

  5. D-Side –

   Voor de duidelijkheid de eerste training is voortgekomen uit het initiatief van supporters om de eerste training met steeds meer fans te bezoeken.

   De traditie is dan ook door de supporters opgezet/ gecreeerd.

   Dat de BBC er tegenwoordig zijn eerste evenement van het seizoen van maakt en hierbij de eerste training voor supporters van ondergeschikt belang wordt is ronduit zorgelijk te noemen!!

   Blijkbaar zijn supporters niet meer belangrijk??

  6. Elly en Gaaike –

   Alsof BBC-leden geen supporters zijn, wat een onzin.
   De BBC levert tenminste waar voor haar geld door wat leuks te organiseren rond de eerste training.
   Wat levert de SV Donar? Azijnpisserij. Dan besteed ik mijn geld nog liever aan de Telegraaf.
   Sinds gisteren zijn wij dus geen lid meer van de SV Donar.

  7. Myriam –

   Sluit me volledig bij Adriaan aan: Tenenkrommend stuk en dat is voor mij ook precies de reden dat ik ook gisteren mijn lidmaatschap heb opgezegd.

  8. Niels –

   Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd.

   Triest triest stuk…dit noemt zich een supportersvereniging

  9. Jan Bijstra –

   Het bestuur van de supportersvereniging is flink de weg kwijt: nadat zij enige tijd geleden al eens de pers opzocht om zaken “aan de kaak te stellen” (een slechtere dienst kun je je club niet bewijzen), opent zij nu het nieuwe seizoen met een “kritische analyse” van de eerste training. Gezien bovenstaande reacties op het stuk vertegenwoordigt het bestuur niet of nauwelijks de mening van de supporters. Slechte zaak.

  10. Anton –

   Onvoorstelbaar dat het bestuur van een supporters vereniging zo’n verslag durft te schrijven.
   Ik kan mij als (nu nog) lid hier totaal niet in vinden. Lidmaatschap in beraad!!!
   Het SV Donar bestuur is het seizoen in ieder geval goed begonnen.

  11. Steven Kammenga –

   Quote: Zo voelden in ieder geval een aantal van ons (leden en bestuur van de SV) na afloop van de training en het artikel is dan ook met goedkeuring van het bestuur geplaatst.

   Hierbij neem ik volledige afstand van de opmerking van Admin over gevoel bij het bestuur. Maak deel uit van bestuur en ben niet gekend over inhoud van bovenstaand artikel.

   Had het overigens ook leuk gevonden als de spelers voor de training eventjes waren voorgesteld. Alleen naam en positie was voldoende geweest.
   Verder is de eerste training te groot geworden en verwachten steeds meer mensen er meer van. Geef mij maar weer sporthal Vinkhuizen met 50 mensen.

   Misschien een tip voor volgend jaar bij de eerste training om de BBC leden plaats te laten nemen op de BBC tribune. Hierdoor krijg je minder onrust wanneer ze het diner gaan nuttigen.

   Verder ben ik niet negatief over de eerste training. Die was precies zoals elke eerste training van de afgelopen 100 jaar. Daar heet het eerste training voor. Het belangrijkste is dat de trainer samen met zijn team een goed ingespeeld team worden en dat daar de bijbehorende prijzen mee binnengehaald kunnen worden.

   Hiervoor bied ik op persoonlijke titel mijn excuses aan voor de iets te negatieve toonzetting van het bovenstaande stuk.

  12. Ben –

   sup’porter (Zelfstandig naamwoord)

   a person who helps or supports (a person, cause, team etc): “a crowd of football supporters.”

   Ik heb aan het einde van het afgelopen seizoen mijn lidmaatschap opgezegd vanwege de voortdurende negatieve berichtgeving vanuit de SV (zie ook comment Jan Bijstra). Toch vind ik dat een club als Flames een supportersvereniging nodig heeft. Maar communicatie op de wijze zoals nu hier en via soc. media wordt gedaan schaadt de belangen van de club en daarmee indirect ook die van de supporters. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

  13. Meino –

   Het was voor mij als ‘nieuwe’ fan de 1e keer dat ik bij de 1e training was. Wist niet precies wat ik me er bij voor moest stellen. Vond het op zich wel goed om te zien dat ze aanvalspatronen trainden, maar had ook een beetje gehoopt op een wedstrijdje. Kon helaas niet tot het einde blijven.

   Dat via deze site een negatief stuk over wordt geschreven is jammer. In de reactie van Admin wordt gesteld dat GTF niets heeft gedaan met het commentaar van vorig jaar. Het zou netter zijn geweest om dit dan (nogmaals) bij GTF neer te leggen in plaats van openlijk de club te bekritiseren.

   Zelf ben ik nog niet veel wijzer geworden over het team, maar kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Heb er weer zin in!

  14. Rogier –

   Heel erg jammer dat er z’n artikel met goedkeuring v/h bestuur wordt geplaatst.

   Al jaren wordt de eerste training om 18 uur gegeven, dus als je er heen wilt kan je hier van te voren rekening mee houden (ook als je werkt).

   Maar is het nu zo erg dat de spelers niet voorgesteld wordt? Je kan toch ook afloop van een oefenwedstrijd met een speler gaan praten …

   Als je z’n stuk schrijft kan dit alleen maar averechts werken …

  15. Josse –

   Het artikel is inderdaad een beetje scherp van toon. Wat jammer dat de SV zulke middelen moet aangrijpen om een statement te kunnen maken. Supporters moet je niet negeren. Als deze houding bij de club aanhoudt kan het nog wel eens een lang seizoen worden.

   (Overigens wil ik nog even gezegd hebben dat ik geen functie bij de SV heb en dit ook niet ambieer.)

  16. Josse –

   En dan nog even voor Ben:

   Co’lumn (zelfstandig naamwoord):

   “een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert, meestal afgedrukt in een kolom.”

   Spits en uitdagend.

  17. Kees –

   Het plaatsen van een dergelijk verslag of column werkt hoe dan ook niet in je voordeel ten opzichte van het bestuur van Flames. Het opzeggen van je lidmaatschap van de SV is echter ook geen oplossing. Dat is de weg van de minste weerstand.

   Laten we proberen met elkaar te blijven communiceren en er gezamenlijk alsnog een mooi seizoen van maken. Genoeg verbeterpunten en kansen voor zowel bestuur van de SV als de leden.

  18. Ben –

   @Josse: ik zal je eerlijk zeggen dat ik nu pas zie dat er (klein) column boven staat (overigens niet op de homepage). Dat gezegd: door wie is deze ‘column’ dan geschreven? Geen naam of alias eronder. Het leest niet als een column en de termen ‘spits’ en ‘uitdagend’ vind ik al helemaal niet van toepassing.

   Ik heb geen enkele moeite met scherpe columns maar wel met dit artikel in combinatie met eerdere uitlatingen op soc.media.
   Uiteraard, supporters moet je niet negeren, ik ben er zelf ook één. Supporters mogen (en moeten) ook kritisch zijn. De opstelling en wijze van communicatie van deze SV is echter een compleet andere dan de mijne.

  19. Jan –

   Doe mij de vikings maar weer terug.

  20. Jan Weeber –

   Ik vond de training zelf uiterst saai. Dat komt omdat er de hele tijd (ik ben na een uur maar vertrokken) vrijwel hetzelfde werd geoefend. In het verleden was er wel degelijk meer variatie in de training te bespeuren.
   Nu kun je een eerste training wel degelijk “opleuken”. Maar dat is ter bespreking vooraf en een coach moet daar maar net voor voelen.
   Dat supporters gestoord werden door vertrekkende BBC-leden vind ik merkwaardig: er was bij gebrek aan kijkspel sowieso veel geroezemoes op de tribune, van enige concentratie der fans bij het toekijken heb ik weinig gemerkt.
   Ook ik heb me afgevraagd hoe het kan dat zo’n stuk (er staat piepklein “Column” boven) de mening van een voltallig bestuur kan zijn. In een reactie hierboven zie ik dat dit ook niet zo is. Er leeft wel de nodige ontevredenheid binnen de SV Donar over het ontbreken van een supportersruimte / annex Donarmuseum. Daar kan ik mij wel in vinden. Wil je de trots van Donar uitstralen, dan is zo’n ruimte onontbeerlijk voor een SV! Tot slot: opzeggen als SV-lid betekent geen invloed meer hebben op de gang van zaken.