Word nu lid!

Verslag Supporterstoernooi 2013

door admin | Geen reacties

Het seizoen zit er nu écht op. Na de traditionele barbecue vorige week was het afgelopen zaterdag tijd voor alweer de negende editie van het Magixx-supporterstoernooi.

Vroeg in de ochtend vertrok de bus vanuit Groningen richting Wijchen. Vooraf was het de bedoeling om in Heerenveen het team van Aris op te pikken, maar door het terugtrekken van dat team was dit helaas niet nodig. Net buiten Apeldoorn werd zoals gebruikelijk rond half 10 gestopt voor een uitgebreid ontbijt. Na de nodige koolhydraten naar binnen gewerkt te hebben werd de reis vervolgd.

Ruim op tijd voor de eerste wedstrijd kwamen de spelers en vele meegereisde supporters aan bij sporthal De Arcus in Wijchen. Even wennen voor iedereen, want tot nu toe werd het toernooi gespeeld in De Horstacker in Nijmegen. Terwijl de eerste wedstrijden begonnen konden de spelers van Donar 1 en 2 rustigaan omkleden en opwarmen. Om 10 over 12 stond de eerste wedstrijd op het programma: Donar 2 tegen Leiden, de winnaar van de afgelopen vier edities! Een zware opgave dus, die dan ook verloren werd met 25-8.
Direct daarna stond de eerste wedstrijd van Donar 1 op het programma, tegen Pigeons uit Duiven. Ook Donar 1 verloor (ondanks hun prachtige nieuwe tenues) hun eerste wedstrijd, met 30-18. Donar 1 en 2 hoefden nooit tegelijkertijd te spelen, dus de aanwezige supporters konden alle wedstrijden volgen. Helaas werden ook de tweede en derde wedstrijden van zowel team 1 als 2 verloren. Donar 2 maakte in hun laatste wedstrijd nog kans op de winst, maar Magixx 21 bleek uiteindelijk toch te sterk, waarna Donar 1 in de laatste wedstrijd mocht aantreden tegen Eiffel 2. Of het aan de tegenstander lag of dat ze niet gelijk wilden eindigen met Donar 2 is niet bekend, maar in deze vierde poulewedstrijd ging het er hard aan toe. De wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 5-20!

Terwijl de andere teams doorspeelden in de halve finales en de finale, konden de Groningers alvast genieten van een drankje in de kantine, onder het “genot” van muziek van Gordon de Kiefte, een vertrouwd gezicht bij de mensen die al eerder naar het toernooi zijn geweest. Na de prijsuitreiking onder leiding van Magixx-coach Michael Schuurs was het tijd voor de barbecue, het enige minpuntje van de dag. Hoewel het eten goed te eten was, waren de rijen voor het buffet erg lang en duurde het lang voordat er vlees op tafel stond. Dit mocht de pret niet drukken, de sfeer was goed en gezien het aantal nieuwe Facebook-vriendschappen vandaag kunnen de basketbalsupporters van Nederland nog altijd goed met elkaar overweg.

Supportersteams 2013 - Sander de Jong

Al met al was het supporterstoernooi 2013 er weer een om niet te vergeten en iedereen kijkt dan ook alweer uit naar de tiende editie volgend jaar! Foto’s van het toernooi zijn hier te vinden.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.