Word nu lid!

Supporterstoernooi 2013

door admin | Geen reacties

Aanstaande zaterdag is in Wijchen het Nationaal Supporterstoernooi. Het toernooi wordt sinds 2005 georganiseerd door twee supporters van de Matrixx Magixx en brengt de supporters van de verschillende eredivisiebasketbalclubs bij elkaar. Eerst tegen elkaar strijdend op het veld en daarna al feestend samen in de polonaise. Een feestje vieren met de supporters van de verschillende clubs; in basketballand kán het gewoon.

Het Donarsupportersteam is ruim zeven jaar geleden ontstaan na een eerste uitnodiging voor het Supporterstoernooi. In het begin werd er één keer per maand getraind, maar de trainingsintensiteit werd al snel opgeschroefd naar één keer per twee weken. Ondanks de wisselingen in het team door de jaren heen, is de band tussen de spelers steeds sterker geworden. Vanwege de grote animo is er vorig seizoen voorzichtig begonnen met een tweede groep en deze heeft inmiddels ook een behoorlijke vaste kern aan spelers gekregen.

Het Donarsupportersteam doet dit jaar voor de achtste keer mee en gaat wederom met twee teams naar Nijmegen.  De gladiatoren die het zaterdag mogen gaan waarmaken zijn:

Donarsupportersteam 1

 1. Arnold Meijer
 2. Robert-Jan Slopsema
 3. Steven Kammenga
 4. Bert-Jan Venema
 5. Mike Por
 6. Koos van der Veen
 7. Christiaan Mensinga
 8. Michiel Jongeneel
 9. Henk Venema
 10. Jeroen Nienhuis

Coach: Martijn Ottens

Donarsupportersteam 2

 1. Sifra Hoogeveen
 2. Peter Haak
 3. Robert Nienhuis
 4. Jair Hoogeveen
 5. Sebastiaan Temmink
 6. Julian Meijer
 7. Michiel Zumkehr
 8. Hilda Nienhuis-Bergman

Coach: Bert Nienhuis

Het is niet alleen een uitje van de spelende supporters, maar er zullen wederom ook vele niet-spelende supporters mee gaan, puur voor de gezelligheid. Om de achterliggende gedachte van het supporterstoernooi te versterken, worden onderweg de supporters van Aris Leeuwarden en, dit jaar voor het eerst, ook enkele supporters van Landstede Zwolle opgehaald. Tussendoor wordt er nog even uitgestapt voor een gezamenlijk ontbijt, want op deze intensieve dag is een stevige basis noodzakelijk.

Foto © Arnold Meijer
Foto © Arnold Meijer

Iets wat al langere tijd op het verlanglijstje van Donarsupportersteam 1 stond, waren eigen tenues. Na meer dan een jaar verschillende tenues te hebben getest, zijn afgelopen woensdag de nieuwe tenues gepresenteerd. Uiteraard kon dat niet anders dan op de Grote Markt. Mede dankzij financiële steun van twee sponsors zijn deze tenues tot stand gekomen. Met deze tenues is het Donarsupportersteam het eerste supportersteam in Nederland met eigen, zelfontworpen tenues.

De verrichtingen van het Donarsupportersteam volgen? www.facebook.com/donarsupportersteam

Geen reacties