Word nu lid!

I have a dream

door | Geen reacties

Het is 2 juni 2013 ik sta met 10.000 anderen op de Grote Markt in Groningen, zingend, dansend, wachtend op mijn helden.
Dan komt burgemeester Rehwinkel het bordes van het stadhuis op en pakt de microfoon. In een vlammende speech roemt hij het team en roept daarna al mijn helden één voor één het bordes op.
Als laatste de coach en die komt het podium op gesprongen met de beker! Het allermooiste houdt hij in zijn andere hand. Het netje. Het netje uit Den Bosch, de eretrofee die bij het kampioenschap hoort en als dat uit Den Bosch komt is het een supertrofee!
Ik schrik wakker van de rammelende wekker en voel me slap. Ik zie op mijn wekker dat het 8 mei is, maar hoe komt het dan dat ik het gevoel heb dat het 2 juni is.
Even de Ipad aan en kijken wat er allemaal is gebeurd is tijdens mijn afwezigheid deze nacht.
Twee kinderen zoek, nasleep van een treinramp in België en dan nog even de sport.
ZZLeiden –Gasterraflames 68-63! Och ja, dat was ook zo: verloren. Met 3-0 en Leiden dus door naar de finaleronde play-offs. Ik weet het weer. We hadden zulke goede hoop aan het begin van de play-offs 2013. Dus 2 juni stond al in onze agenda’s om naar de Grote Markt te gaan en de beker te aanschouwen.
Eerste ronde tegen Den Helder. Eindstand 3-0, was het goed? Onze hoop op een kampioenschap werd al rap naar een meer realistischer beeld teruggebracht.
Tweede ronde weer een best of 5 tegen Leiden. Eerst naar Leiden en met een team dat nauwelijks gemotiveerd op de vloer stond was het voor de mannen van ZZ geen probleem. Oké! Dan thuis de boel maar recht zetten. Vrijdag 3 mei thuis, Donar tegen ZZ. Was het goed? Was het iets minder goed? Was het slecht? Was het een drama? Ik weet het niet. Kiest u zelf maar!
En nu ik liggend in mijn nog warme bedje de eindstand lees van de wedstrijd van gisteren, besef ik dat we op vakantie kunnen. Ik vraag me ineens af: wat hadden we eigenlijk te zoeken in deze play-offs. We mopperen eigenlijk al het hele seizoen dat het niet voldoende is. We zijn derde geworden in de reguliere competitie, the best of the rest.
U hoeft het er niet mee eens te zijn, maar als ik realistisch kijk…..

I had a dream en die was zeker heel mooi, maar nu op vakantie en daarna met goede hoop het nieuwe seizoen in!
GO DONAR GO

Groet,
Uw ReRo

Geen reacties