Word nu lid!

Groninger Basketball Week – Update 16 november

door | Geen reacties

Gisteravond was Supportersvereniging Donar aanwezig op de persconferentie van de Groninger Basketball Week.
Deze avond zou om half acht beginnen, maar omdat er nog op een belangrijke gast gewacht moest worden begon alles iets later. Dat gaf ons gelukkig wat extra tijd om nog even met coach Hakim Salem te praten.

De Groninger Basketball Week kan gezien worden als opvolger van de Haarlem Basketball Week, en de avond begon dan ook met een zeer korte geschiedenis hiervan. “Ceremoniemeester” Hink Jan Apotheker gaf daarna het woord aan de persoon waar iedereen eerder even op moest wachten: Frank Voskuilen, mede-oprichter van de HBW. Vanaf 1982 werd er 21 keer in Haarlem een kersttoernooi georganiseerd, en eenmaal in Amsterdam. Met de zegen van de heer Voskuilen kon het toernooi nu in Groningen georganiseerd worden.

Hierna was het woord aan “Moe Donar”, Grietje Pasma, organisator en voorzitter van de GBW. Zij vertelde iets over welke teams er komen en wat er verder te doen is  (lees verder voor de teams en programma). Vervolgens kwam Hakim Salem aan het woord om wat over de tegenstanders te vertellen, waarna de aanwezigen vragen konden stellen.

Deelnemers

  • GasTerra Flames (Poule A) doet uiteraard mee aan het toernooi, een harde eis van Grietje Pasma. Een team dat we goed kennen en geen introductie nodig heeft.
  • Al Riyadi (Poule B) uit Beiroet, Libanon: 23-voudig kampioen en recente winnaar van de Asia Cup.
  • Nationaal team van Egypte (Poule A), aangevuld met de beste vier buitenlanders uit de Egyptische competitie
  • KK Bosna (Poule A) uit Sarajevo, Bosnië-Herzegovina: een sterke club uit voormalig Joegoslavië, net als Donar opgericht in 1951. De club won één keer de Euroleague (1979), was verliezend finalist in de Korac Cup in 1978, won vier nationale kampioenschappen in de laatste 15 jaar en was daarnaast vier keer verliezend finalist.
  • BC Šiauliai (Poule B) uit Litouwen: de huidige nummer drie van de Litouwse competitie.
  • (Poule B), er is nog plek voor één team. Hoewel een collegeteam uit de VS tot de mogelijkheden behoort zou Hakim Salem graag een sterk Belgisch team zien.

De tegenstanders zijn van een goed niveau, mocht GasTerra Flames winnen dan kan de club met recht zeggen een prima toernooi gewonnen te hebben.

Tegelijkertijd met de GBW wordt ook in Zwolle een toernooi gehouden, hierop zal het Nederlands team een wedstrijd spelen. De spelers uit het Nederlands team die voor GasTerra Flames spelen zullen hierbij niet aanwezig zijn! Zij zullen in Groningen spelen. Zoals Grietje Pasma het zei: “als je het Nederlands team wilt zien spelen, dan kun je beter naar Groningen komen”.

Programma

Wedstrijden

Donderdag 27 december:
18:30 Egyptian League – KK Bosna
20:30 BC Siauliai – Al Riyadi

Vrijdag 28 december:
18:30 GasTerra Flames – Egyptian League
20:30 ?? – BC Siauliai

Zaterdag 29 december:
16:30 Old Internationals  – Groene Uilen
18:30 GasTerra Flames – KK Bosna
20:30 ?? – Al Riyadi

Zondag 30 december:
16:30 Wedstrijd om 5e en 6e plaats
18:30 Nummer 2 Poule A – Nummer 1 Poule B (Game X)
20:30 Nummer 1 Poule A – Nummer 2 Poule B (Game Z)

Maandag 31 december:
12:00 Wedstrijd om 3e en 4e plaats (verliezer game X – verliezer game Z)
14:00 Finale (winnaar game X – winnaar game Z)
16:00 Prijsuitreiking

Overig

Er is een zeer grote kans dat de cheerleaders van de Chicago Bulls, de Luvabulls, aanwezig zullen zijn om tijdens de pauzes van wedstrijden op te treden en om dansworkshops te geven. Daarnaast zal Henk Pieterse twee clinics geven voor de jeugd en is er een “hall of fame” van de HBW. Mogelijk zal ook het DonarMuseum aanwezig zijn, deze mogelijkheid wordt nog bekeken.

Kaartverkoop

Afgelopen week ontving iedere seizoenkaarthouder een mail met daarin een link voor het bestellen van de Passe-partour GasTerra Flames.
Hieronder deze mail voor mensen die hem niet hebben ontvangen.

Aanbieding seizoenkaarthouders GasTerra Flames

Let op de termijn van 1 december is vandaag bijgesteld tot zondag 25 november 2012.
Vanaf maandag 26 november gaan de niet gereserveerde stoelen in de vrije verkoop.

Geen reacties