Word nu lid!

De eerste training

door | Geen reacties

Het seizoen is officieel geopend! Gisteren was het tijd voor de traditionele opening van het seizoen: de eerste openbare training, de eerste mogelijkheid om te kijken naar het team dat ons het komende seizoen wellicht een Beker en/of kampioenschap brengt.

Vorig jaar waren er zo’n 700 mensen op de eerste training gekomen, dit jaar “slechts” 250. Toch zat de sfeer er goed in, voornamelijk door het optreden van één van de nieuwe Amerikanen. Wat weten we eigenlijk van de tien spelers (en jeugdspelers) die dit jaar ons team vormen? Aangezien rugnummers nog niet bekend zijn zullen we ze alfabetisch behandelen.

Dimeo van der Horst – guard

Dimeo komt over van Magixx, waar hij één jaar speelde. Daarvoor speelde hij vier jaar voor Amsterdam. In 2007 speelde hij voor het Nationaal team onder 16, daarna speelde hij ook voor het U18- en U20-team. Dimeo speelde vorig jaar gemiddeld 22 minuten per wedstrijd, waarin hij 4,5 punten maakte, 2,4 rebounds pakte en 1,8 assists gaf.

Op de training liet hij zien dat hij een prima driepuntschutter is.

Hakim Salem – coach

Hakim begint aan zijn tweede jaar in Groningen. Zijn doelstellingen (Supercup winnen, Beker winnen, landskampioen worden) zijn allemaal niet gehaald vorig seizoen. De Supercup zit er dit jaar niet in, maar ik ga er van uit dat om de andere twee prijzen tot het bittere einde gestreden zal worden. De eerste wedstrijd om de Beker staat gepland voor december en zal meteen tegen Leiden zijn!

Jamal Boykin –  power forward

Jamal  speelde vorig jaar op twee eilanden: Cyprus en Japan. Het seizoen daarvoor speelde hij in Turkije en de jaren daarvoor in de NCAA. Tijdens zijn college-tijd werd hij tweemaal kampioen. Vorig jaar haalde Jamal in gemiddeld 24 minuten 10,7 punten, 6,9 rebounds en 1,2 assists.

Jamal liet zien dat hij wel eens een grote publiekslieveling zou kunnen worden. Hij bleef zijn team aanmoedigen (“That’s it JD! Come on boy!”) ook al was hij moe. De toeschouwers genoten van zijn enthousiasme en het werd al snel duidelijk dat zijn team dat ook kon waarderen.

Jason Dourisseau – guard-forward

Jason kennen we inmiddels allemaal. De publiekslieveling tekende in mei voor twee jaar bij. Enige tijd geleden kwam het gerucht naar buiten dat hij wellicht zou vertrekken maar voorlopig zit hij gewoon bij ons! JD zal komend seizoen teamcaptain zijn.
Jason was vorig jaar goed voor gemiddeld 12,2 punten, 6,4 rebounds en 1,7 assists in 29 minuten.

Jessey Voorn – guard

Ook voor Jessey is het zijn tweede jaar bij Donar. De jonge speler kwam begin vorig seizoen naar Groningen toe toen zijn toenmalige Amsterdamse club failliet ging. Het publiek (vooral de dames) kon zijn enthousiasme altijd goed waarderen. Jessey pakte vorig seizoen gemiddeld 7,1 punten, 1,6 rebounds en 1,8 assists in 17 minuten.

Maurice Miller – point guard

Maurice is de nieuwste aanwinst van GasTerra Flames en komt over uit IJsland waar hij vorig seizoen goed was voor 18,6 punten, 7 rebounds en 6 assists in 35 minuten. Maurice is daarmee de speler die vorig jaar gemiddeld de meeste minuten maakte.

Michael Kingma – center

Michael zou in 2004 voor Donar komen spelen, maar kreeg op het laatste moment een betere aanbieding uit het Belgische Vilvoorde. Het jaar daarop speelde hij wel in Nederland, voor Woon!Aris uit Leeuwarden. Ook speelde hij van 2003 tot 2005 voor het Nederlands team. Wellicht interessanter is dat Michael een rol heeft gespeeld in de film Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. Vanwege zijn lengte (2 meter 8 ) werd hij gevraagd een Wookie te spelen.

Sergio de Randamie – forward

Ook voor Sergio wordt dit het tweede seizoen in Groningen. Sergio speelde vorig jaar  gemiddeld 25 minuten, waarin hij 7,5 punten, 6,1 rebounds en 2,2 assists liet noteren.

Thomas Koenis – center-forward

En nog een speler die vorig jaar ook al bij Donar speelde: Thomas. Gemiddeld speelde hij 15 minuten en maakte daarin 6,1 punten, 4,9 rebounds en 0,6 assists.

Ties Theeuwkens – guard

Ook Ties speelde vorig jaar al bij ons. In 14 minuten gemiddeld per wedstrijd maakte hij 3,2 punten, 0,9 rebounds en 0,8 assists.

Yannick van der Ark – shooting guard

Yannick mocht vorig jaar naast in het U20- ook in het eerste team spelen.  Helaas voor hem waren er vorig jaar 13 spelers terwijl er maar 12 spelers op het wedstrijdrooster mogen staan. Hierdoor kwam hij vrijwel niet in actie. In de competitie speelde hij alleen in de eerste en laatste wedstrijd (beide tegen Rotterdam) speelde hij (in totaal 7 minuten, 0 punten, 2 rebounds, 0 assists). In de bekerwedstrijd tegen Cangeroes speelde hij langer: 16 minuten, 11 punten, 0 assists. In het U20-team speelde hij veel vaker en langer en wist met dat team de Beker binnen te halen.

Aangezien er dit jaar maar tien contractspelers zijn, aangevuld met twee jeugdspelers, zal Yannick dit seizoen meer speelminuten maken.

Bennie van der Reijden – center

Deze jeugdspeler deed op de eerste training mee. Al snel werd duidelijk dat het tempo in de Eredivisie een stuk hoger ligt dan in het U20-team, maar voor iemand die nog nooit heeft meegetraind op dit niveau en de speelwijzen niet kent, deed hij het best aardig.

 

TV Noord en OOG tv waren ook aanwezig en maakten de volgende rapportages:

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Sander de Jong en afkomstig van het DonarMuseum.

Geen reacties