Word nu lid!

Verslag SV Donar on tour

door | Geen reacties

Onderstaand verslag is geschreven door bestuurslid Anita. Foto’s van de reis volgen later.

Zaterdagochtend 25 februari om kwart voor 10 komen er mensen samen voor de Martiniplaza.
Een hele vroege wedstrijd van onze basketbaltrots GasTerra Flames?
Nee, dit keer gaan we met de supportersvereniging “on tour” naar Oldenburg in Duitsland!

Een mooie dag ligt in het verschiet en om 10.00 uur komt de bus van Doornbus met chauffeur Adri voorrijden, tijd om in te stappen!
Iedereen wordt afgevinkt op een lijstje zodat we zeker weten dat we compleet zijn en dan de bus in, op naar Oldenburg.
In de bus heerst iets van een schoolreisjes-sfeer, lichte opwinding en her en der ook nog wat vermoeidheid in de ogen vanwege het tijdstip.
Onderweg worden de prachtige Donarblauwe shirts van de DONAR ON TOUR-dag uitgedeeld aan iedereen, dit is wederom een fraai staaltje geregel van de Merchandisegroep!
Voordat men het door heeft zijn we eigenlijk al in Oldenburg. De Duitse parkeerwachten zijn nog wat in de war bij het zien van onze bus vol Donarsupporters en sturen ons een aantal keren heen en weer voordat we dan toch mogen parkeren.
Na nog een aantal huishoudelijke mededelingen verlaten we met z’n allen de bus op weg naar de binnenstad, een aantal mensen zijn direct onderweg naar een “kneipe”en vinden daar vertier. Anderen gaan de binnenstad van Oldenburg in om te winkelen, voor een ieder wat wils!
Om 14.00 begint de stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids en dat is maar goed ook want een aantal van ons komt erachter dat Duits toch niet altijd even makkelijk is en ook geen mengeling is van Nederlands, Engels en Duits.
Het is prachtig weer en de stadswandeling voert langs een aantal bijzondere kenmerken van Oldenburg.
Tegen 17.00 is het tijd om te gaan eten, omdat er ook nog een basketbalwedstrijd in het verschiet ligt: EWE Baskets tegen BG Göttingen waar Matt Bauscher tegenwoordig speelt.

Als Donarsupporters komen we in het “Fanblock” terecht, het deel waar de Oldenburger fans staan. Staan is hierbij het goede woord want de gehele wedstrijd was het staan! Wel mooi om te zien dat de trommels een plek bij de vloer hebben waar ze kunnen trommelen in plaats van een plek in de nok van de hal.
De Oldenburgers zijn een beetje in de war als ze ons zien aankomen: immers wij zijn Donarblauw en moedigen toch een speler van Göttingen aan, maar na enige uitleg en wijzen (ons Duits is toch slechter dan we denken) op het embleem van EWE Baskets op onze shirts komt het goed.
De wedstrijd is van een redelijk niveau en Matt Bauscher erg belangrijk voor Göttingen.
Na de wedstrijd praten we nog na in de hal en veel Duitse supporters van Oldenburg en Göttingen vinden het super dat wij daar zijn met zoveel DONAR-supporters.
Matt komt ons nog opzoeken en is onder de indruk van onze trip en onze aanmoedigingen aan zijn adres, alleen wel jammer dat we nog net zien dat hij zijn Donarjas weggeeft.

We zijn nu klaar voor de terugreis en iedereen stapt de bus in, sommigen met grote aankopen, anderen zoals ze kwamen.
Tegen kwart over twaalf arriveren we in Groningen en gaan we naar huis.
Onze Donar-groep Evenementen heeft werk gemaakt van deze trip en het is een zeer geslaagde reis geweest! Voor herhaling vatbaar!

Geen reacties