Word nu lid!

Verslag(je) Supportersreis Pardubice

door admin | 1 reactie

We zijn de Europese uitwedstrijd in Pardubice al bijna weer vergeten maar een kleine groep (8 personen) van de SV Donar ging dinsdag 22 november ‘s ochtends vroeg om 03:00 met een busje van Century Autoverhuur ook die kant op!

Het achttal had twee vrijwillige chauffeurs tot haar beschikking en zo vertrok het gezelschap om 03:00 om de eerste persoon op te halen, om 04:00 toen de laatste persoon opgehaald was in Groningen werd de reis voorgezet naar Pardubice. De reis verliep erg vlotjes en de eerste stop werd dan ook pas na zes uur rijden gemaakt. Even snel het snelwegvignet halen vlak voor de grens want de boetes zijn niet mals in het verder goedkope Tsjechië. De reis in Tsjechië verliep niet helemaal zoals het eerste stuk en er werd een flinke file gepakt. Maar na ongeveer totaal 10 uur rijden kwam de afslag Pardubice in beeld en kort daarna arriveerde het gezelschap bij het hotel.

Het inchecken verliep ook erg vlotjes door het voorbereidende werk van de organisator van de reis. Zo had het gezelschap genoeg tijd om even bij te komen en de stad te verkennen. De stad deed verdeeld aan. Bouwvallige en communistische gebouwen die afgewisseld werden met high tech LED boarding en reclamezuilen. Uiteraard werd er ook even tijd gemaakt voor een Donar fotomomentje! (ReRo, (onze columnist) nog bedankt voor het maken van de foto!)

Het gezelschap was uiteraard wat hongerig geworden door al dat de toerist uit hangen en gewandel door stad en ging op zoek naar een plek waar de inwendige mens getrakteerd kon worden. Plots kwamen ze op de Grote Markt van Pardubice een ander groep Donar fans tegen die ook op eigen vervoer waar gekomen. Snel besloten de twee groepen om het dichtstbijzijnde café in te duiken waar inderdaad de inwendige mens zowel met vast voedsel als met vloeibare heerlijkheden goed bediend werd!

De wedstrijd stond om 18:00 al op het programma dus vertrok het gezelschap al weer vroeg naar de hal waar een enorme grote banner op de voorgevel van de hal (waar normaal ijshockey gespeeld wordt) te zien was.

Wij als Groningers mogen echt jaloers zijn op de hal in Pardubice. De toegang is mooi geregeld en ook de facilitaire voorzieningen zijn uitstekend. De hal bied plaats aan ongeveer 10.000 bezoekers. Helaas doordat de thuisploeg normaal gesproken 60 km verderop hun wedstrijden speelt alsmede door het vroege tijdstip waren er slechts 1450 toeschouwers aanwezig in de hal.


Tijdens de warming-up was te zien dat de ploeg helemaal compleet was op  Bryan Defares na.

De wedstrijd begon goed voor Donar en het eerste kwart werd zelfs winnend afgesloten. De twee daarop volgende kwarten werden met nipt verschil verloren en in het derde kwart was het verschil slechts twee punten. Alleen in het vierde kwart ging het goed mis. De schoten vielen niet meer bij Donar en bij Nymburk vielen alle schoten waardoor het kwart met grote cijfers verloren werd.

Strakke defense van Jesse Voorn

Iets wat teleurgesteld vertrokken de ongeveer 25 aanwezige Donar supporters de hal en zochten hun heil in de inmiddels tot het stamkroeg gebombardeerde café waar ze die middag ook al waren. Heel laat is niet geworden voor het gezelschap want het vertrek stond al weer vroeg op het programma de volgende ochtend. Ondanks dat waren bij sommige de oogjes toch wat klein en de wallen iets wat groot. Bij de auto aangekomen die ochtend bleek deze meer zwart dan wit te zijn dus werd er even een sopje gehaald om hem weer te laten blinken!

En omdat de auto toch weer zo mooi schoon was werd er ook even een foto gemaakt om Century Autoverhuur te bedanken!

1 reactie

  1. ReRo –

   Moi,

   Wat een geweldig verslag! Ik was erbij en heb me enorm vermaakt met jullie.
   Wij waren met de auto en al een dag eerder.
   Voor mij de eerste keer in Europa en zeker niet de laatste keer.
   Ik kan het iedereen aanraden ook eens te ervaren
   Nogmaals het was SUPER

   Groet
   Uw ReRo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.