Word nu lid!

Verslag supporterswedstrijd Aris – Donar zaterdag 5 november 2011

door admin | 2 reacties

Afgelopen zaterdag trad ons supportersteam weer in het strijdperk tegen het supportersteam van onze geliefde buren uit de hoofdstad van Friesland. Het moest allemaal gaan gebeuren op veld 2 van het Kalverdijkje.

Al vroeg arriveerden wij aldaar, zodat de voorbereiding in de kantine kon beginnen. Er was aardig wat publiek op deze wedstrijd afgekomen en zodoende moest er nog even een tribune aangesleept worden en daardoor kwam er ook gelijk enige jaren stof vrij, maar dat mocht de pret niet drukken. Er was dit keer een goed team samengesteld door speler/coach Donders. Ook had hij zichzelf opgesteld, maar dat bleek dit keer geen vergissing en hij bleef gelukkig voor het eerst in jaren blessurevrij. Het team werd gecoacht door succescoach Geert “prijzenkast” Venema. Hij kwam samen met broer Henk nog even buurten in de trein in Zuidhorn, maar in Grijpskerk werd de Donarexpress ook al weer verlaten.

Ook waren er dit keer spelersvrouwen present en zo begint het steeds meer op echt basketbal te lijken. Verder werd het team gesupport door Bert Nienhuis, Carla, hoffotograaf Kareltje, Peter Kammenga, uw razende reporter en de spelersvrouwen Hendrika en vrouw Dimitri (red: Monique) en vrouw Marc (red: Marlinde). De eer van Donar werd verdedigd door Henk, Berty, Christiaan, Marc, Steven, Arnold, Mike, Dimitri, Jeroen en Donders. Zij moesten de eer ook wel verdedigen, want wederom werden wij door het echte Donar in de steek gelaten later op de avond. Hadden die maar net zoveel inzet en spelvreugde als onze jongens.

Donders nam deze keer de honneurs waar als PG en hij deed dat met verve, alleen moet hij wel meer de bal opeisen, maar dat loopt nog niet synchroon met zijn bescheidenheid. Christiaan trad op als reserve PG. Verder viel Marc op door zijn Kobe-kous om z’n arm, maar dit is meer psychisch volgens zijn vriendin. Verder was hij echter goed in vorm en speelde een puike partij. Dit gold voor het hele team, want er werd heel goed gespeeld. Zelfs uw razende reporter was positief verrast. Zelfs de 13 man en vrouw tellende selectie van Aris kon hier niks tegen doen. In het begin van de wedstrijd konden ze het nog bijbenen, maar allengs liepen we steeds verder uit. Wel hadden we in het 3e kwart een dipje en scoorden we toen maar liefst 7 minuten niet. Gelukkig kwamen er door Henk nog 6 punten op het bord in dit kwart.

Aris was dit keer gestoken in het groen en rood. De dames speelden in het groen en dit was de starting five. Dit boezemde ons wel wat angst in, ook vanwege het toernooi in Nijmegen, maar deze avond bleek dat ongegrond. Wel moet gezegd worden, dat deze dames een goed team vormen. Ilonka is de kleine snelle PG van Tudo U20. Daarnaast hebben zij het lieftallige drietal van Groene Ster dames 2, dit betreffen Marina en Stephanie (die ook scout zijn bij Aris 1) en badjuf Suzanne, die na mijn uitleg nu ook weet wat doordringen is. Last but not least hebben we nog Marieke, die ook wel aardig kan basketballen. Goede tactiek van prijzencoach Kannenman om zo de wedstrijd aan te vangen. Verder deed Otto ook weer mee, maar de driepunts-productie stokte bij één deze keer en conditioneel hield het ook niet over. Ook zat zijn nieuwe vriendin op de tribune en daardoor was Otto misschien te nerveus deze avond. Verder verdraaide er nog een speler van Aris zijn knie en dit zag er ernstig uit. Gevreesd werd voor een gescheurde knieband, maar gelukkig viel het mee. Hij nam zelfs later op de avond plaats achter de jurytafel. Hulde hiervoor en beterschap.

Gedurende de wedstrijd werd het steeds luidruchtiger op de tribune en er kwamen dan ook wat trommels aan te pas. In het begin lag onze backdoor weer eens open, maar later was die potdicht. De ene mooie aanval na de andere werd door ons geproduceerd en vooral inside werden de gaten gevonden in de verdediging van Aris en er werd dan ook lustig op los gescoord door ons. Wel moeten er mijn inziens altijd 2 spelers aan de zijkanten van het veld geposteerd staan en dat was nu nog te weinig het geval. Ook werd er teveel de drukte opgezocht en niet de ruimte aan de zijkanten. Deze moet meer worden benut. Daarnaast werd er soms teveel gepasst in plaats van te scoren of te schieten. Sommige spelers hielden zich zelfs bezig met gallery play en soms ging dat nog goed ook. Uiteindelijk werd er een hele mooie, ruime overwinning geboekt en deze bedroeg 35-51. Keurig gedaan en complimenten aan het team en de staff.

Daarna was het tijd om even lekker een biertje te drinken en de inwendige mens te versterken. Wij lieten ons de spaghetti goed smaken. Otto bedankt hiervoor. Het was heerlijk. Na de hoofdwedstrijd bleef het nog lang onrustig en gezellig in het kalverdijkje onder de mooie klanken van de muziek van DJ Kannenman. Deze is dus van vele markten thuis. Het was weer een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Iedereen bedankt !

Uw razende reporter Jan v/d Droog.

(Wordt ook fan! Kijk snel op de Facebook pagina van het supportersteam. Ook zijn hier foto’s terug te vinden van de wedstrijd tegen Aris)

2 reacties

    1. Dobis –

      Mooi verslag!

    2. Christiaan Mensinga –

      Goed gedaan jochie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.