Word nu lid!

Vluchtelingenwerk Haren naar GasTerra Flames

door | Geen reacties

Het was een spannende dag 8 oktober. Het eerste thuisduel van GasTerra Flames in MartiniPlaza – wie wil daar nou niet bij zijn? Met een (bijna) geheel nieuw team èn een nieuwe coach zou Groningen het deze dag opnemen tegen Friesland.
En samen met ruim 3500 supporters wàren we erbij: Vluchtelingenwerk Haren was met een kleine delegatie aanwezig dankzij de supportersvereniging Donar! Niet geheel en al mijn verdienste, maar door mijn zoon aangekaart bij de vereniging – ‘mijn moeder werkt bij Vluchtelingenwerk, kan je daar niet eens iets voor doen?’ Geweldig dat dit positief ontvangen werd en zodoende hadden we een wel heel bijzondere verrassing voor een paar mensen.
Best wel moeilijk om vluchtelingen uit te leggen die nog geen, slecht of een beetje Nederlands spreken: ‘de Flames, basketbal, MartiniPlaza, ga je mee?’
Geen tijd meer om de basisregels uit te leggen, alleen maar :‘dat is Groningen, daar moet je voor juichen’. Geheel overdonderd zat het groepje in het supportersvak, vlakbij de trommelaars. De spectaculaire opening, de aankondiging van de spelers, het gejuich, gefluit en geklap van al die supporters. Stond Groningen zelfs twee keer voor, Friesland bleef sterk en kwam weer terug. Vooral aan het eind was het superspannend en bij MartiniPlaza ging als vanouds weer een keer bijna het dak eraf. Een nipte overwinning op Friesland zorgde voor grote blijdschap bij spelers en supporters.
Na afloop nog even met Alex Wesbey op de foto, de topscorer van de avond en van zo dichtbij toch wel erg lang 🙂 . Bakri, Li, Elhusein, Fatemeh, Mohamed en Dennis waren diep onder de indruk en hebben genoten, ze hopen allemaal dat we nog een keer gaan!

Annemieke van der Klei
Coordinator Haren

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *