Word nu lid!

Het seizoen is begonnen!

door admin | Geen reacties

Eindelijk was het zo ver: na 3 maanden te hebben moeten leven met de 95-96 nederlaag tegen ZZ Leiden was het gister tijd voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2011/2012. Iedereen had al een beetje kennis kunnen maken met het nieuwe team tijdens een van de trainingen, maar nu was het dan een echte wedstrijd!
Tegenstander was het nationale team van Japan, nummer 33 op de wereldranglijst, dus op papier zeker niet het minste team. 1620 mensen waren aanwezig om nieuwe mannen als Alex Wesby, Ties Teeuwkens en Avis Wyatt te zien spelen tegen onder andere Ryota Sakurai, Kosuke Takeuchi en Tomoo Amino. Speciale gast was Harvey van Stein, oud-speler van MPC Donar in 2001/2002, die coach Hakim Salem bijstond en mogelijk onze nieuwe assistent-coach dit jaar wordt.
Na het horen van het Japanse volkslied en het Grönnens Laid was het tijd om afscheid nemen van de uit Harkstede afkomstige scheidsrechters Henk Koorenhof, die in Martiniplaza zijn een-na-laatste wedstrijd floot. Over 4 weken, tijdens de Supercup in Utrecht, zal hij definitief afscheid nemen.

Tijd voor de wedstrijd dan. Al snel werd duidelijk dat Hakim Salem duidelijk anders is van onze vorige coach, Marco van den Berg. Het spel is sneller, en waar Marco vaak de hele wedstrijd op zijn stoel zat staat Hakim lange tijd bij het veld in de coachbox. Of zijn methode succesvoller is zal pas aan het eind van het seizoen blijken.
De Japanners openden de score naar 0-2, maar al snel stond het 4-2. Het ging behoorlijk gelijk op in het eerste kwart, getuige de kwartstand van 20-16. Bij Japan vielen echter veel driepunters niet en de opvolgende rebounds gingen bijna allemaal naar de Flames. De eerste helft werd met een voorsprong van 16 punten afgesloten (42-26). De voorsprong werd ook in de tweede helft niet weggegeven en na veertig minuten spelen stond er een eindstand van 72-58 op het bord. Behalve het aantal punten was ook het aantal persoonlijke fouten groter bij de Flames dan bij Japan, maar niemand moest in deze wedstrijd met vijf fouten het veld af.
Al met al was het een geslaagde kennismaking met het nieuwe team. De komende weken staan nog 7 oefenwedstrijden op het programma, waarna op 24 september de Supercup wordt gespeeld. Op 1 oktober is de eerste competitiewedstrijd, in en tegen Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd is een week later tegen Lasaulec Aris uit Leeuwarden.
Op naar een aantrekkelijk en hopelijk succesvol seizoen!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.