Word nu lid!

1 – 1 Wat een feest!

door | Geen reacties

Op 17 mei vertrek ik om half zeven van huis op weg naar de enige basketbaltempel van Nederland. Ik voel weinig spanning omdat ik, na het zien van de eerste wedstrijd in Leiden, er het volste vertrouwen in heb. In de hal gekomen krijg ik een heel mooi blauw shirt, weer één voor de verzameling, ik trek het direct aan. Bij mijn plek gekomen gaat het eigenlijk maar om één zaak: ‘de elleboogstoot’ van ene Slagter. We beginnen met het voorstellen van de spelers van ZZ en meteen wordt de toon gezet. De tempelspeaker is niet meer te verstaan door het kabaal dat ontstaat, wanneer Slagter de heilige vloer op komt. Daarna is het de beurt aan mijn helden. 230 kleine, zelfs een enkele aan de overkant op de bbc tribune, en 5 heel grote, blauw witte vlaggen, maken de introductie waanzinnig (goed werk sfeerteam!). Zodra de heilige vloer in vuur en vlam staat kunnen we gaan juichen voor Robby, Henry, Aron en mijn andere mannen.

De wedstrijd begint en Toontje is zo slim om de nr. 4 van ZZ op de bank te laten. Mijn mannen starten prima, de eerste punten zijn voor de helden van het Noorden. Wat mij wel opvalt, is dat er minder fanatiek gestart wordt dan in Leiden. En dan is het zo ver! Wat een geluk dat Berdien Stenberg ook in de zaal is, want ik hou wel van een goed fluitconcert. En dat concert komt er als de nr. 4 van ZZ de heilige vloer betreedt. Ook verder tijdens de wedstrijd, als hij aan de bal komt, weer dat enorme concert. Genieten gewoon. Het eerste kwart eindigt met een stand van 18 – 15 voor Donar. Op naar de rust. Het gaat weer redelijk gelijk op en het tweede deel is bijna een kopie van het eerste deel. Wel zien mijn ruim 4200 medestanders dat we vier extra punten weglopen van ZZ. En zo de ruststand op 35 – 28 zetten.

Na een korte frisse neus, want binnen blijft het lekker warm, maar dat kan ook niet anders met zo’n hoofdsponsor, terug naar mijn zetel. Nog snel even een drankje wegwerken en dan gaan we weer achter Donar staan. Heerlijk dat de driepunters lekker lopen want zo raak ik ook wat lui zweet kwijt. En aan het einde van het derde kwart zijn we weer acht punten verder uit gelopen. Met 15 punten vóór aan het vierde kwart beginnen is kat in het bakkie, zeiden we tegen elkaar, het kwam op een bepaald moment zelfs boven de 20 uit. Maar goed, je speelt tegen ZZ, de nr. 1 van de competitie en die kunnen ook een best potje ballen. En zo eindigde het vierde kwart in 24 – 24.
De winst is binnen en we staan nu dus 1 -1.
Ik kijk terug op een heerlijk avondje sfeer, lol, goed basketbal (met het kleine beetje verstand dat ik van het spelletje heb) en de nodige dosis spanning. Zaterdag zal ik weer aanwezig zijn in de enige basketbaltempel van Nederland, maar eerst donderdag naar Leiden, want mijn mannen zullen daar mijn steun goed kunnen gebruiken!

Groet
Uw ReRo

De vlaggensfeeractie werd wederom mede mogelijk gemaakt door B-Qa, via deze weg wil SV Donar hun wederom hartstikke bedanken daarvoor!!!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *