Word nu lid!

Verslag recreantentoernooi Suyderbulls

door | 1 reactie

Van onze verslaggever Jan van der Droog:

Afgelopen goede vrijdag werd er door het supportersteam deelgenomen aan het 1e en zeker niet laatste recreantentoernooi van de suyderbulls in het kalverdijkje. Helaas deden er verder geen supportersteams mee, ook die van Aris niet, maar misschien komt daar volgend jaar verandering in. Er wordt dus zeker een vervolg aan dit leuke toernooi gegeven en dat is goed. Helaas kwam Burgum als enige team niet opdagen, zonder opgave van reden en dus zal dit team volgend jaar terecht vervangen worden. Noteer alvast in uw agenda, goede vrijdag 6 april 2012.

Vantevoren maakte coach Donders zich terecht zorgen vanwege de vele afzeggingen, maar gelukkig was de fam. Venema bereid om ook mee te doen, terwijl ze eigenlijk andere verplichtingen hadden. Hulde hiervoor. Ook had Marc twee streetballers geronseld. Dit was ook duidelijk te zien aan hun frivole spel, maar dat houdt wel in dat het minder effectief is, maar ze werden door de coach en hun medespelers snel in het strakke regime van Donders geduwd.
Dit kwam het teamspel ten goede, maar soms wordt dit te ver doorgezet en dat gaat wel ten koste van het resultaat. Dit tot ergernis van uw verslaggever. Ook moet er beter verdedigd worden en het spel moet ook beter op elkaar worden afgestemd.. Verder ligt de baseline te vaak open, dus nog genoeg werk aan de winkel.
Coach Donders had zich voor deze keer ook zelf opgesteld, maar dat was helaas geen goede keuze. Hij is nogal blessuregevoelig en moest al snel het veld af met een ernstige blessure. Vanaf deze plaats beterschap en vanaf nu maar alleen coachen dit seizoen lijkt mij.

De volgende spelers moesten deze avond de eer van de SV Donar hoog houden:
Christiaan, Marc, Mike, Robert, Berty, Henk, Martijn (player/coach) en de gastspelers Elton en OD. Verder waren aanwezig Myriam, de vriendin van Martijn als assistentcoach, Sifra, de vriendin van Robert als supporter en ondergetekende als verslaggever, supporter, 3e coach en beste stuurman vanaf de tribune.

Onder de andere teams waren weer veel bekenden uit Leeuwarden en ook Otto, Kanneman en een leuke vrouwelijke supporter van Aris kwamen nog even buurten. Ook Pete Miller was aandachtig toeschouwer deze avond.

Onze poule was poule B en wij kwamen daarin uit tegen de Groene Ster, Oaters en de Suyderbulls. Burgum zat ook bij ons in de poule, maar zij lieten dus verstek gaan en derhalve een wedstrijd minder voor ons. Conditioneel kwam ons dat wel goed uit.

Poule A bestond uit HSVB, Tempeliers, Five Pack, Vergane Glorie en Assist. HSVB was voor mij de favoriet in deze poule, maar dat bleek niet zo te zijn. Ook had ik het niveau van alle teams hoger aangeslagen, maar onze jongens konden goed meekomen in dit veld en dat met een gelegenheidsteam !!!

De eerste wedstrijd moesten wij aantreden tegen de Suyderbulls. Zij hadden maar 1 wissel, later kwam er nog een speler bij. Onze bank was dus beduidend sterker, maar helaas betaalde zich dat niet uit. Kansen waren er genoeg, maar helaas werden er te weinig benut. Ook het samenspel wilde nog niet vlotten, maar dat kan ook niet anders met een gelegenheidsteam. Wel liet Mike gelijk al goed defensief spel zien en ook de Venema’s waren weer positief en nadrukkelijk aanwezig. De vele trainingsuren op de basket voor het huis van Henk beginnen zich langzaam uit te betalen. Ook Henk plukte weer vele rebounds van het eigen bord en Berty ging weer als een beest tekeer onder het bord van de tegenstander. Christiaan had ook nog een opgelegde kans, maar omdat hij nog niet warm was, ondanks het mooie weer, ging deze helaas mis en dus no score. Naar later bleek was de turnover van Marc helaas cruciaal, want Suyderbulls wist hieruit te scoren en zo de winst te pakken met 20-18. onterecht, dat vond de tegenstander ook. Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden, maar omdat wij in de penalty zaten met 5 fouten, kregen wij helaas teveel pnt tegen. Robert probeerde het een paar keer van afstand, maar niet geschoten is altijd mis en dus zou het de volgende wedstrijden beter gaan voor het afstandskanon.
Scores: Marc 6, Elton 4, Henk 2, Christiaan 2, Berty 2.
Rebounds: Mike 3, Donders 3, Robert 2, Henk 2, Marc 1, Christiaan 1.
Fouten: Christiaan 2, OD 1, Berty 1, Robert 1.

De 2e wedstrijd moesten wij aantreden tegen de Groene Ster. Uw verslaggever en analist kan vrij snel en haarfijn de tegenstander inschatten en constateerde dat dit te doen moest zijn en zo geschiedde. Vanaf het begin werd de tegenstander vakkundig onder druk gezet, afgejaagt, gesloopt en geveegd. Dit hadden ze dus vakkundig afgekeken bij heren 1.
Elton had gelijk al een mooie score na een goede rebound van Berty. Pointguard OD was vanaf het begin zeer scherp en goed en had het vizier op scherp staan getuige zijn 3tjes. Maar liefst 4 in deze wedstrijd. Even later zette Elton een mooie screen en OD profiteerde hiervan en scoorde. De streetballers kwamen dus los en dit leidde tot frivool spel, maar helaas houdt dit ook in, dat er nog wel eens gemist wordt. Ook Groene Ster had een mooie score na een fastbreak, hun nr. 4 scoorde. Hij was dan ook watervlug en soms ongrijpbaar. Dat er serieus en goed gefloten werd, bleek wel uit de 3 sec. die tegen ons gefloten werd. Even later pakte Marc een mooie rebound na een schot van OD, maar helaas werd dit alles gevolgd door een TO, dus wederom no score. Ook viel het op dat OD qua uitelijk wel iets weg had van Derrick Rose. Helaas was hij niet net zo belangrijk voor de ploeg. Wel gaf hij een mooie assist op Marc en hij verzilverde deze kans goed. Uiteindelijk werd er ruim gewonnen met 38-16 en hadden wij onze eerste en naar later bleek enige overwinning binnen.
Scores: OD 12, Marc 6, Elton 6, Robert 5, Berty 4, Henk 2, Martijn 2.
Rebounds: Henk 3, Berty 2, Martijn 2, OD 1, Marc 1, Mike 1.
Fouten: Robert 1, Berty 1, Henk 1.

De volgende tegenstander was de Oaters en deze tegenstander bleek veel te sterk voor ons. Zij waren dan ook het sterkste team in de poule. Onze zone werd voledig aan flarden geschoten en ook plukten zij vele ballen bij ons van het bord. Uw verslaggever was zo aan het meeleven en aan het aanmoedigen en coachen, dat hij vergat het een en ander op te schrijven, zodat er helaas van deze wedstrijd maar een kort verslag is. Eindstand 16-12 voor de Oaters.
Scores: Marc 7, Elton 2, OD 2.
Rebounds: Marc 4, Henk 2, Christiaan 1, Berty 1, Mike 1, OD 1.
Fouten: Marc 2.

Er moet nog even vermeld worden, dat er geen vrije worpen werden genomen tijdens dit toernooi na fouten, maar dat er na elke fout van de tegenstander een pnt bij de score van het andere team werd opgeteld + balbezit. Verder mocht een speler niet meer meedoen na 4 PF, 1 timeout per team en niet in de laatste 3 min en geen vliegende wissels. Daar hadden wij geen last van, want onze jongens lopen gewoon het veld in.

Eindstand Poule B

1 Oaters – 6 pnt
2 Suyderbulls – 4
3 DONAR – 2
4 Groene Ster – 0

Eindstand Poule A

1 Assist – 6
2 Vergane Glorie – 6
3 Tempeliers – 4
4 HSVB – 2
5 Five Pack 2

Uitslagen Poule B

Suyderbulls – Donar 20-18
Groene Ster – Oaters 11-24
Donar – Groene Ster 38-16
Suyderbulls – Groene Ster 32-22
Oaters – Suyderbulls 16-15
Donar – Oaters 12-16

Uitslagen Poule A

Vergane Glorie – Five Pack 13-12
HSVB – Tempeliers 9-20
Assist – Vergane Glorie 14-9
Assist – HSVB 25-14
Tempeliers – Five Pack 16-8
Vergane Glorie – HSVB 11-9
Five Pack – Assist 23-22
HSVB – Five Pack 22-12
Tempeliers – Vergane Glorie 12-19
Assist – Tempeliers 25-15

Hierbij moet nog even vermeld worden, dat bij een gelijk aantal pnt het onderling resultaat telde en dat de wedstrijden 18 minuten in beslag namen

Groene Ster had eigenlijk om de 7e en 8e plaats moesten spelen, maar de toernooileiding besloot in al hun wijsheid om HSVB en Five Pack tegen elkaar te laten spelen, omdat zij meer pnt hadden gehaald in hun poule. Dit alles vanwege het niet deelnemen van Burgum en dus ongelijk aantal deelnemers in de poule.

Wij moesten dus onze laatste wedstrijd om de 5e en 6e plaats aantreden tegen de Tempeliers. Er werden in deze wedstrijd door ons mooie aanvallen gecreëerd, maar helaas werd er weer te weinig uit gescoord. 1 aanval van ons was wel bijzonder mooi en deze werd dan ook goed afgerond door OD na goede defense van ons team. Deze wedstrijd werd wel ontsiert door eenzijdige calls tegen ons team. Berty liet zich in deze wedstrijd weer van zijn beste kant zien met goede defense. Hij werkte weer als een paard. Gelukkig hinnikte hij niet en stond hij ook niet te trappelen met zijn hoeven. Verder had hij ook weer een goede score na een rebound. We kwamen dan ook gaandeweg weer terug in de wedstrijd en op een gegeven moment stond het 19-15 voor de Tempeliers, maar daarna was de koek op en hadden wij dus niks meer te eten. De wedstrijd ging voor ons uit als een nachtkaars en deze werd ook niet weer aangestoken. Er werd door ons bijna niet meer gescoord en de Tempeliers konden dan ook uitlopen en wonnen verdiend met 25-17.
Scores: OD 6, Elton 4, Henk 2, Berty 2.
Rebounds: Robert 3, Berty 2, Mike 2, Elton 2, Christiaan 1, Henk 1, Marc 1, OD 1.
Fouten: Mike 5, Christiaan 1, Berty 1, OD 1.

Mike had dus 5 fouten en met 4 had hij er al definitief vanaf gemoeten, maar blijkbaar was dit niet opgemerkt door de tafel en kon hij dus blijven staan.

Uitslagen kruisfinales

7e/8e: HSVB – Five Pack 14-16
5e/6e: Tempeliers – Donar 25-17
3e/4e: Suyderbulls – Vergane Glorie 14-4
1e/2e: Oaters – Assist 13-12

Eindstand

1 Oaters
2 Assist
3 Suyderbulls
4 Vergane Glorie
5 Tempeliers
6 DONAR
7 HSVB
8 Five Pack
9 Groene Ster

Hierbij bedank ik de volgende mensen voor weer een mooi toernooi en mooie avond:
Toernooiorganisatie, wedstrijdleiding, deelnemende teams, refs, supporters, coaches, assistencoaches, tafelaars, kantinepersoneel en iedereen die ik nog vergeten ben.

Bedankt en tot volgend jaar.

Jan van der Droog

1 reactie

    1. Dobis –

      Hee Jan van het Natje, mooi verslag. Mis wel een aantal rebounds van mezelf. Hoe kan het dat jij die hebt gemist? Teveel afgeleid door de friese Schonen????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *