Word nu lid!

Verslag supportersteam Donar – Leiden.

door admin | 4 reacties

Donar – Leiden zaterdag 9 april 2011.
Toeschouwers 4310 (uitverkocht) (volle bak).
1e helft 22-30. 2e helft 23-34. eindstand 45-64.

Scores donar: Jeroen 12 (+ 1 block), Berty 10, Mike 6, Mark 4, Christiaan 4, Dimitri 3, Martijn 2, Arnold 2, Henk 2.
Koos 56 rebounds.

Scores leiden: Kee 15, Lennert 11.

Team donar: Steven, Koos, Dimitri, Jeroen, Marc, Arnold, Christiaan, Henk, Berty, Martijn, Mike, Justin, Thom.
Coach: Martijn (donders) geblesseerd.

Team leiden: Kee, Lennert (leidenaar), Ark, Peter (leidenaar2), Pavel + 6 dames + nog wat heren.

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover. Om 16.30 uur werd de eerste bal omhoog gegooid in een uitverkocht en uitzinnig martiniplaza, op de holy ground dus. Het donarteam was aangevuld met 2 talentvolle jonkies uit U10, Justin en Thom. Ook deden de 2 paparazzi en hoffotografen Arnold en Martijn mee. Meijer jr. en Kareltje namen deze taak nu waar.
Bij leiden deden er maar liefst 7 dames mee, inclusief Nederlands kampioen en bekerwinnaar Kee. Alle dames deden het naar behoren en leiden durfde het zelfs aan om met 5 dames te starten. Donders was de gelegenheidscoach van Donar, omdat hij wederom geblesseerd was.

Aan beide kanten waren er in de 1e helft veel turnovers te noteren. Af en toe was het dan best wel rommelig te noemen. Maar dit werd door kareltje vakkundig opgeruimd en in de prullebak gedeponeerd. Daarentegen werd er door beide teams wel goed en vakkundig gerebound. Vooral koos deed zijn naam als springveer weer eer aan en plukte vele ballen uit de lucht. Ook werd er flink van afstand geschoten, alleen werd er maar weinig uit gescoord en we hoopten dan ook dat de 24secondenklok het maar zou overleven, zodat die ’s avonds ook nog dienst kon doen. Helaas presteerde Henk het om een airbal te produceren, maar ja, hij had zn bril ook niet op. Was deze alweer verdonkermaand door dhr. Akerboom.
Berty werkte zoals gewoonlijk weer zeer hard onder de basket en plukte in notime 3 ballen van de ring en mocht dus weer 3 rebounds aan zijn double double toevoegen. Helaas vergat hij ook 3x te scoren en dus 3 TO en bijna een triple double voor het beest van grijpskerk.
De dame met nr.4 van leiden was klein van stuk, maar dat deerde haar niet. Ze was lichtvoetig en snel en stiekum werd er gefluisterd dat zij de zus van Danny Gibson was. Lennert produceerde ondertussen ook weer schuttingstaal met het wisselen, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij gooide werkelijk een schitterende layup voor een dunk, maar deze werd door zijn medespeler gemist en zo mocht de leidenaar weer een 3tje noteren. Hij is het nog niet verleerd en zou nog enige 3tjes noteren in de wedstrijd.
Ook mike had nog een mooie actie in de 1e helft en mocht na een steal een mooie score noteren. Gedurende de 1e helft werd de bank van leiden steeds luidruchtiger. Reden onbekend.
Ook de dame met nr. 7 van leiden deed aan het eind van de 1e helft nog even van zich spreken.
Binnen notime scoorde ze 7 pnt en deed haar nummer dus eer aan. Dit dmv 3 schitterende schoten.
Daarna besloot kee om ook maar weer eens van zich te laten spreken en gooide ook even een drietje binnen. Wel viel haar het tempo van de game best zwaar, omdat dit andere koek is dan dames eredivisie.

Hierna brak de rust aan.

Voordat de 2e helft ging beginnen, deed donar de yell, maar deze ging tot ergernis van coach donders niet goed en werd met goed gevolg over gedaan.
Kee had het in de 2e helft duidelijk op haar heupen en scoorde even nadat ze van kust naar kust was gegaan en dan bedoel ik niet van katwijk naar noordwijk maar van de ene naar de andere kant van het speelveld, oftewel coast tot coast. Ze rondde dit dan ook goed en beheerst af met een layupje.
Peter oftewel leidenaar 2 had het conditioneel zeer zwaar. Dit kwam dan ook door 2 en een halfjaar stilstand en het leek ook wel of hij de bal had ingeslikt, maar dit miverstand kon worden weggenomen na inwendig onderzoek van lennert.
Wel ging Peter robuust te werk en hij maakte dan ook een schitterende ippon op Koos. Deze moest daarna dan ook onder het parket van de plaza worden weggeplukt, maar gelukkig overleefde hij deze aanslag zonder kleerscheuren.
Ondertussen had Kee weer een 3pnt genoteerd en maakte Jeroen een schitterende score met een layup na een mooie move. Aron is er nog niks bij vergeleken.
Namate de wedstrijd vorderde begon de verdediging van Donar toch enige gelijkenis met een gatenkaas te vertonen. Was dit een conditioneel verhaal?
Ondanks dat wist jeroen een score van leiden te voorkomen met een werkelijk woest Block.
Dimitri mocht daarna als één van de weinigen aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Helaas ging er maar 1 in van de 2, maar dat is altijd nog beter dan wat we ’s avonds zagen.
In de laatste minuten kwamen onze 2 jonkies Justin en Thom er nog in, maar dit bracht geen schokeffect teweeg.
Daarna was de wedstrijd teneinde en bleek wel dat de dames van leiden toch de meeste scores
Hadden geproduceerd. De mannen van leiden hadden de meeste praatjes.

De wedstrijd stond onder de vakkundige leiding van 1 van onze supporters (Wimjan Red.). Dank hiervoor.

TD Geert Venema kwam na de wedstrijd tot de conclusie, dat de egootjes in toom moeten worden gehouden, er meer en beter gescreend moet worden en dat er beter samen gespeeld moet worden. Werk aan de winkel dus. Maar de stijgende lijn zit erin en deze gaan we doortrekken tijdens het toernooi van de suyderbulls op goede vrijdag 22 april in het kalverdijkje.

Na de wedstrijd werd er genoten van het warm en koud buffet onder het genot van een drankje of meerdere drankjes.
Daarna volgde het hoofdmenu, maar achteraf bleek dat ’s middags al te zijn geweest.

Na de wedstrijd gingen de voetjes nog van de vloer in het supportershome en namen we er nog een paar op weer een mooie dag met verbroedering en verzustering tussen de beide teams.
Het was weer leuk en voor herhaling vatbaar.

Tot de volgende keer maar weer.

Verslag door uw razende reporter Jan vd Droog.

4 reacties

  1. CM –

   Leuk verslag meneer van der Droog! Zit ook een stijgende lijn in;-) Bedankt!

  2. jan vd droog –

   bedankt cm. vond de vorige ook wel aardig hoor, van het toernooi in nijmegen. maar het was weer leuk. en daar gaat het om.

  3. de Ark –

   Klasse Jan, heb niet alleen zaterdag weer genoten, ook het lezen van dit fraaie verslag deed weer een glimlach op de lippen verschijnen! We zien elkaar in de play offs weer!

  4. jan vd droog –

   daar ga ik wel van uit. anders heeft 1 van ons het slecht gedaan. hoop niet dat het gedoe rond boxley onze onderlinge verhoudingen verstoren. zou jammer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.