Word nu lid!

Overweldigend?

door | Geen reacties

 Met een dosis gezonde spanning in mijn lijf loop ik door de toegangscontrole. Eerst even mijn supporterskaart halen om daar te ontdekken dat ik echt niet meer zonder bril van huis moet gaan. De aardige dame achter de balie hielp me gelukkig snel door het formulier heen en na een cola gescoord te hebben liep ik naar mijn plekje. Mijn helden waren al druk bezig en ook de tegenstander en de scheidsrechters liepen zich warm. ‘Zullen wel de beste scheidsen zijn die er rond lopen in Nederland’, zo besprak ik met mijn buurman.

Het voorstellen begon. De sfeer zat er direct goed in onder de ruim 3700 mensen. Het eerste fluitsignaal en daar gaan we. Al snel 3 driepunters van Robby en dan is het al 9-0. Maar wat is dit? De ene na de andere p voor ons? Waar zijn die gasten mee bezig? Het gejuich gaat al snel over in een boe geroep en nog weer een minuut later komt het tot een hels gefluit als weer een vage p wordt gegeven. Wat heeft de bond voor mannetjes uitgekozen om deze topper te ontsieren? Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt: 10 p’s in het eerste kwart! Het is een hel in de hal en het lijkt wel of dat als een rode lap werkt op deze mannetjes. Gelukkig blijven mijn helden rustig en is de stand na de eerste 10 minuten 23-16 en 10-5 in p’s.

Om mij heen wordt in de pauze tussen kwart 1 en 2 heftig gediscussieerd en één van mijn buurmannen is al bijna zijn stem kwijt.

Ook het tweede kwart gaat het niet veel beter. De scheidsmannetjes doen heel hard hun best om de hal rustig te krijgen door nu Den Bosch veel p’tjes te geven, alleen met een ‘p ruststand’ van 19-19 kun je niet zeggen dat er toppers fluiten. In de rust nog maar een colaatje scoren en verder praten over de scheids in plaats van de wedstrijd. Er wordt her en der al overwogen de bond aan te schrijven om hun licentie per direct af te nemen, een handtekeningenlijst gaat al rond! Maar goed, we denken dat dit geen zin heeft met een bond als de onze. Neem nu het speelschema. In deze week 4 keer spelen, topwedstrijden door de week en niet op zondag, volgende maand geen enkele wedstrijd in Plaza en een subtopper (nummers 3 en 8 ) live op tv. Als ik dit zo allemaal opnoem dan snap ik eigenlijk wel dat deze amateuristische scheidsrechters er eigenlijk ook niets aan kunnen doen dat ze een topper moeten fluiten.

De tweede helft. Een compleet andere wedstrijd. Na 3 minuten (zuivere speeltijd) nog nauwelijks een fluitje gehoord. Eens goed kijken (zonder bril) en navraag bij mijn buurman leert me dat het nog echt dezelfde scheidsrechters zijn als in de eerste helft.

Gelukkig zijn mijn helden SUPER bezig en lopen met snelheid bij Den Bosch weg. Wat een geweldig spel. Hier kan ik nog wel uren naar kijken! Maar goed, aan alles komt een eind en zo ga ik naar huis met een eindstand van 95-63 (25-21 p’stand).

Heel jammer dat deze topper werd ontsierd door vals fluitende scheidsen, ik wil ze dan ook graag uitnodigen op 11 maart om 19.30 uur als er in Plaza een spelregelavond wordt georganiseerd. Misschien steken ze er nog wat van op.

Dit waren de persoonlijke gevoelens van

Uw ReRo

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *