Word nu lid!

Nieuwjaarstoespraak 2011

door admin | Geen reacties

Beste Basketballiefhebbers,

Terugblik 2010. De Supportersvereniging Donar heeft de herstart beleefd tijdens het seizoen 2009-2010. Veel zaken zijn bij de herstart begin  2010 weer op de rails gezet en een organisatorisch raamwerk heeft vorm gekregen. Veel SV-leden hebben bij de herstart te kennen gegeven dat de naam Vikings hun niet voldoende aansprak. De SV heeft tijdens de ALV in april 2010 unaniem besloten de prachtige historische naam Donar weerte gaan gebruiken en deze met een bepaalde trots te gaan uitdragen.

De naam Donar werd voor dit besluit nog steeds door de fans van GasTerra Flames vanaf de tribunes geroepen en ik heb het gerucht gehoord dat de beide Matts tijdens een time-out in een van de eerste wedstrijden vertwijfeld aan Marco hebben gevraagd of er geen verkeerde naam in hun contract stond. Ik herhaal, het is een gerucht, maar toch wat zou het dan toch een mooi idee zijn dat de prachtige sponsor GasTerra Flames die naam Donar weer aan de huidige naam zou toevoegen. Bijvoorbeeld GasTerra Flames Donar. Een duo waar het vanaf blijft vonken. Een spetterende beleving in de Martiniplaza.

De SV heeft zich duidelijk laten zien tijdens de play-offs en vele sfeer acties staan ons nog op het netvlies. Enkele voorbeelden wil ik u niet onthouden. De vele blauw-witte vlaggen die de speelhal omtoverden in een speelarena waar menig supporter even een emotioneel brokje moest wegwerken en tegenstanders die geïmponeerd waren door de ambiance. De vele spandoeken en niet te vergeten de trommels die vele aanmoedigingen voor gingen in de basketbal strijd.

De huldiging op de Grote Markt waar Marco duidelijk het Donar-jasje liet zien. De vele fans die in het SV blauwe shirt bij de huldiging stonden en de spreekkoren zijn onvergetelijke momenten die ook door de media in Nederland werden getoond hebben veel respect opgeleverd.

Ook is het vermelden van de mooie Europese wedstrijden het vermelden waard. Ik wil in het bijzonder nog even de memorabele wedstrijd in Cantù in Italië vermelden waarbij ongeveer 100 supporters aanwezig waren en die samen met de fanatieke supporters (de Ultra Eagles van Cantù) een geweldige after-party met elkaar gehad hebben. Nog steeds onderhouden supporters vriendschappelijke e-mailcontacten met elkaar. Ook hier had de SV weer een goed verzorgde busreis voor georganiseerd.

Vooruitblik 2011. De SV heeft de organisatie met de verschillende groepen er staan en daar waar nodig gaan we de groepen versterken en finetunen. De SV heeft sinds kort een stand bij elke thuis wedstrijd in
de hal staan waar iedereen zich kan inschrijven als lid van de SV (doen als je nog geen lid bent) en de SV is begonnen met merchandise verkoop op inschrijving en ook de busreis betalingen zullen onder anderen daar gaan plaatsvinden.

De SV gaat natuurlijk door met de busreizen naar uitwedstrijden (in de Final Four en Play-offs). De groep audio, visueel en sfeer gaat ongetwijfeld weer met bijzondere acties tijdens de wedstrijden de meerwaarde van de SV aantonen. De groep communicatie. De website www.SVDONAR.nl wordt informatiever en actueler. De groep evenementen organiseert activiteiten voor de leden. Het bestuur is de mogelijkheden aan het verkennen voor een eigen SV-home.

Het jaar 2011 wordt ook het jaar waarin de SV de mogelijkheden gaat onderzoeken om gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen met de BBC en de vrijwilligers van GasTerra Flames. Het is voor de SV heel duidelijk dat al deze geledingen waarbij natuurlijk ook het bestuur van GasTerra Flames niet mag worden vergeten elkaar kunnen versterken waardoor het product basketbal in Groningen nog een grotere uistraling krijgt dan het nu al heeft. Elkaar erkennen en waarderen komt ook tot uiting in het contract dat het bestuur van de SV Donar volgende week gaat onderteken met het bestuur van GasTerra Flames.

Dat de SV inmiddels een goede en vertrouwde basis heeft gelegd is ons duidelijk geworden. De vele sponsoring van BBC leden en anderen zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Dank daarvoor. De SV kijkt nu al uit naar de basketbal wedstrijden in het tweede gedeelte van het seizoen. Wat te denken van de dubbel. De Final Four en de mogelijkheid om weer het landskampioenschap in Groningen binnen te halen. Voor de echte basketbalsupporter is dat genieten geblazen.

Volgende week (15 januari) vieren wij rond de wedstrijd met vele oud spelers het 60 jarig bestaan van de basketbal vereniging Donar. De organisatie is in handen van GasTerra Flames en SV Donar. De website www.Donarmuseum.nl wordt op 15 januari gelanceerd. Geen heden zonder verleden is de slogan.

De SV start dan ook met de DDC, de Donar Donateur Club. Er worden flyers uitgedeeld ter ondersteuning van de start. De SV Donar is nog opzoek naar mensen die in de diverse groepen willen meewerken. Aanmelden kan altijd via de site, de ledenstand en het bestuur.

Hierbij dank ik het bestuur van GasTerra Flames voor de geboden gelegenheid. Rest mij nog als voorzitter van de SV Donar, namens het bestuur, iedereen een heel gezond, voorspoedig en een basketbal belevingsvol 2011 toe te wensen en dank voor de aandacht.

Bert Nienhuis
Voorzitter SV Donar

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.