Word nu lid!

Dennis Franke en Jeroen de Grijs: bedankt!

door admin | Geen reacties

Met het eind in zicht
De blikken al op de klok gericht
Geeft Donar een laatste bliksemschicht
In het wit en blauw

Hoor het legioen
Ja hier is het ons toch om te doen
Het kan niet meer fout, we hebben goud
We zijn KAMPIOEN

Een deel van de tekst, die vrij snel na het behalen van het Kampioenschap 2010, uit de speakers in Martiniplaza schalde. Veel Donar-supporters hadden niet eens door dat het door ons zo beleefde Donar-gevoel op dat moment uiterst treffend omschreven, zelfs gezongen werd. Ikzelf hoorde pas een dag later van het nummer DONAR DE KAMPIOEN en kreeg het even later toegestuurd. De vreugde over het behalen van het Kampioenschap 2010 en het Donar-gevoel knalde uit mijn speakers en spatte van mijn scherm. Navraag leerde dat, op initiatief van BBC-lid Jeroen de Grijs van De Grijs Assurantiën, Dennis Franke pas een paar dagen voor onze kampioenswedstrijd tegen de WCAA Giants het nummer in twee dagen tijd had geschreven en opgenomen.

Een paar uur nadat ik het nummer voor het eerst hoorde had ik contact met Dennis Franke en Jeroen de Grijs en waren we het erover eens dat alle Donar-supporters dit Kampioenslied zo snel mogelijk moesten kunnen lezen, horen, downloaden en meezingen. Dennis Franke maakte, daarbij geholpen door onze eigen Jeroen Nienhuis, vervolgens ook nog een fraaie versie van de songtekst. De volgende middag werden er 5000 songteksten op wit en blauw papier gedrukt, die ’s avonds door een aantal van onze leden op de Grote Markt verspreid werden. En zo konden we met duizenden aan het eind van de huldiging met Dennis Franke in zijn Donar Groningen Kampioensshirt DONAR DE KAMPIOEN uit volle borst meezingen. Af en toe ging dat wat lastiger als we met zijn allen stonden te hossen voor de ogen van de eveneens hossende Donar-spelers. Wat een gaaf gevoel en gezicht!

Het Bestuur van Supportersvereniging Donar wil Dennis Franke en Jeroen de Grijs namens al haar leden heel hartelijk danken voor het schenken van dit fantastische Donar-lied. Dat het nog vele jaren aan het eind van de Play-Offs uit de speakers van Martiniplaza mag schallen en dat Dennis Franke het nog vele malen voor ons ten gehore mag brengen op de Grote Markt.

Erik Rink

Voorzitter

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.