Word nu lid!

Capitals Under 18 wint ook laatste competitiewedstrijd

door admin | Geen reacties

Hanzevast Capitals U18 – Grasshoppers

Op 2 mei stond voor het U18 team van Hanzevast Capitals de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma. In Groningen werd er tegen Grasshoppers uit Katwijk gespeeld. De koppositie van de Capitals was reeds veilig gesteld, maar toch was het, met het oog op de naderende Final-4, van belang om een goede prestatie neer te zetten.

Het eerste kwart begonnen de Groningers goed. Met snel aanvalsspel werd de basket aangevallen, wat na vijf minuten een 10-2 voorsprong opleverde. Daarna werd er door drie 3-punters op rij (van Davey Groenewoud, Jeroen Scheltes en Allard Oosterhoff) met scherp geschoten. De verdediging liet echter nogal wat steken vallen, zodat de Katwijkers toch in het spoor konden blijven. Eerste kwartstand: 24-16.

In het tweede kwart was van beide kanten sterk aanvalsspel te zien, zodat de score snel opliep. Onder leiding van de dominante Jeroen Scheltes en de buffelende Davey Groenewoud behielden de Groningers hun voorsprong. Ruststand: 48-37.

Na de pauze was er de nuttige inbreng van de licht geblesseerde Daan Wiersum en slim spel van de soepele Yannick van der Ark. Daardoor werd de maximale voorsprong van 23 punten bereikt in het begin van het vierde kwart: 72-51. Het restant van de wedstrijd verliep daarna wat rommelig, waardoor de Zuidhollanders nog iets van hun grote achterstand konden inlopen. De eindstand werd bepaald op 80-64.

Zaterdag a.s. volgt de eerste wedstijd in de halve finale van de Final-4. De Capitals beginnen met een uitwedstrijd tegen of Eiffel Towers Den Bosch of Rotterdam Basketball. Op 16 mei volgt dan de returnwedstrijd in Groningen.

Scores: Davey Groenewoud en Jeroen Scheltes ieder 16, Allard Oosterhoff, Daan Wiersum en Yannick van der Ark ieder 13, Donny Zwart 5, Jos van der Laan en Rik Pijp ieder 2 punten
Rebounds: Davey Groenewoud 11 (double-double), Jeroen Scheltes 10 (double-double) en Donny Zwart 9 rebounds

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.