Word nu lid!

Capitals Under 16 wint ruim van UBall

door | Geen reacties

Hanzevast Capitals U16 – UBall

In het weekend van zaterdag 25 april speelde het JU 16 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen UBall.UBALL speelde de laatste weken sterk en ook Capitals behaalde vorig weekend een prima overwinning in Rosmalen op Dukes Unlimited.

Het duel begon om 13.00 uur, vooraf werd met het team doorgesproken dat het accent vooral op de verdediging moest liggen. In de eerste twee kwarten werd duidelijk dat Hanzevast Capitals goed speelde als team, vooral na een kleine achterstand in het 1e kwart 4-10 pakte men onder leiding van Jos en Yannick de leiding voor het eerst bij 18-17. En deze werd verder de gehele wedstrijd niet meer afgestaan, 21-19 (1e kwart).

Vooral in het 2e kwart nam men verder afstand door onder meer sterk spel van Davey Groenewoud en Yannick v/d Ark, een run naar 35-21, na 14 minuten spelen.
Samen met Bas, Dennis en Ate pakten de Capitals verder een grotere voorsprong tot 48-27 bij rust.

Wat UBALL het 3e kwart ook probeerde met meer druk , een press en er werd fysieker gespeeld, de JU 16 van Hanzevast Capitals waren goed bij de les, en in dit kwart speelden Irwin en Lewis sterk onder het bord. De voorsprong van 21p werd nog iets vergroot naar 62-39.

Uiteindelijk was het een kwestie van geconcentreerd blijven en in de aanval goed doorpassen. Dit lukte meestal, hoewel de concentratie bij sommigen iets verslapte. Toch werd met deze overwinning een goed resultaat behaald en een onderling beter doelsaldo t.o.v Uball. Eindstand: 83-64. In Utrecht werd met 6 punten(75-69) verloren en nu 19 punten verschil winst.

Hiermee eindigt Capitals met 24 punten uit 24 wedstrijden. Kortom precies 50/50 % resultaat. Een keurige plek net achter de top 4, Lely, Lokomotief , Wildcats en Mosquitos. Het was een fijn en leerzaam seizoen voor de jongste lichting Capitals in hun eerste jaar in de eredivisie.

Scores: Davey Groenewoud 15, Yannick v/d Ark 13, Jos v/d Laan 13, Lewis Monsanto 11, Irwin Fluonia 11, Bas Veenstra 7, Dennis Houttuin 4, Jeroen Roffel 4, Ate Koopmans 2 en Sander Nienhuis 2

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *