Word nu lid!

Uitwedstrijden een prooi voor jegdteams Capitals

door admin | Geen reacties

Dukes Unlimited – Hanzevast Capitals U16

Zaterdag hebben de U16 jongens de uitwedstrijd tegen het Bossche bolwerk de Dukes  Unlimited gespeeld. De thuis wedstrijd was met 2 punten verschil verloren en het team zat de laatste weken in een behoorlijke dip. Na een lang, vrij paasweekend (om het hoofd en ledematen weer fris te krijgen) werd er in de week voorafgaande aan de wedstrijd goed getraind.

De teams maakten in het eerste kwart onderling weinig verschil, het 2e kwart werd echter door ons gewonnen, zodat er gerust werd met 25-31 in ons voordeel. Een lage score maar wel werd er goed en vooral geduldig aangevallen en vooral als team gespeeld. In de rebound waren we heer en meester, Bas, Lewis en zelfs Sander plukten de rebounds van de borden.

De Dukes begonnen het 3e kwart scherper en vooral hun drives naar de basket werden door ons niet goed afgestopt. Na een time out werd er beter verdedigd en door een paar goede scores en rebounds van Irwin werd de aansluiting weer gevonden en  werd het 4e kwart bereikt met de stand 47-52 in (nog steeds) het voordeel van de Dukes. Het laatste kwart werd een spannend spektakelstuk.

Langzaam maar zeker kwamen we dichterbij en met name Ate en Bas brachten ons aanvallend terug in wedstrijd en op voorsprong. Verdedigend ging het slot erop en met name het balverlies onder pressie bleef zeer beperkt, wat toch wel ons zwakke punt is gebleken deze competitie. Bij de stand 60-62 voor ons en nog 27 seconden op de klok, krijgt Dennis 2 vrije worpen, de coach van Dukes windt zich echter zo op tegen de scheidsrechter dat hij een technische fout krijgt. Dennis neemt alle vrije worpen en raakt er 3 van de 4, 60-65 in ons voordeel. Als de kruitdampen zijn opgetrokken na 27 seconden en 5 van de 6 gemiste vrije worpen staat de 62-66 overwinning op het bord. Een prima team prestatie waar iedere speler zijn aandeel in had, en 2 belangrijke punten. Altijd lekker in de bus terug met een gewonnen wedstrijd.

Scores: Ate 13, Bas 11, Dennis 10, Lewis 8, Irwin 7, Chesron 5, Jeroen 4, Olaf, Daan 2

UBall – Hanzevast Capitals U18

Op zaterdag 18 april stond voor het U18 team van Hanzevast Capitals de lastige wedstrijd tegen Uball in Utrecht op het programma. De thuiswedstrijd was door de Groningers met ruim verschil verloren; er was dus iets goed te maken. Zonder jeugd-international Jeroen Scheltes, die vanwege schoolverplichtingen in Italie verbleef, begonnen de Capitals te slap. Van het vele balverlies van Uball in de beginfase werd nauwelijks geprofiteerd, waardoor er geen voorsprong kon worden genomen. Stand na 10 minuten: 19-19.

Ook in het tweede kwart haalde de lijstaanvoerder uit Groningen zijn normale niveau niet. Slordig spel en ongeconcentreerd verdedigen waren daar debet aan. Vlak voor de pauze, toen Rik Pijp een aantal malen goed doorkwam (op assists van Daan Wiersum) en Derk Kuiper een mooie driepunter binnen schoot, kwamen de Capitals wel op voorsprong: 37-42 na twee kwarten. Na de rust zorgden vooral Yannick van der Ark en Marc Peutz ervoor dat de Groningers verder weg konden lopen van de Utrechters. Goed uitgespeelde opties werden prima benut, terwijl ook de defense nu redelijk op orde was. Stand na drie kwarten: 53-63.

Direct in het begin van het laatste kwart werd het grootste verschil op het scorebord gebracht (53-68) en leek de wedstrijd beslist. Echter, door heel matig verdedigen en een aantal slechte schoten in de aanval te nemen, lieten de Groningers de mannen uit de Domstad weer helemaal terug komen. Tot groot enthousiasme van het talrijke publiek stond er, met nog 2 minuten speeltijd op de klok, 68-71 op het scorebord.
De ervaren Daan Wiersum, de absolute uitblinker aan Groningse kant, loodste zijn team toen in veilige haven. Gedurende de gehele wedstrijd liet hij zien waarom hij een van de beste spelers in de U18 competitie is. Eindstand: 73-79.

Scores: Daan Wiersum 26, Yannick van der Ark 12, Marc Peutz 10, Rik Pijp 8, Jos van der Laan 7, Allard Oosterhoff 6, Gerald van Nieuwenhuyzen 4, Derk Kuiper 3, Donny Zwart 2 en Davey Groenewoud 1 punt
Rebounds: Daan Wiersum 13 (double-double) en Marc Peutz 8 rebounds

Op zaterdag 2 mei speelt het U18 team zijn laatste competitiewedstrijd om 20.30 uur tegen Grasshoppers uit Katwijk.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.