Word nu lid!

Under 18 geplaatst voor Final Four

door admin | Geen reacties

Hanzevast Capitals U18 – Landstede Zwolle

Op zaterdag 4 april speelde Hanzevast Capitals U18 de competitiewedstrijd tegen Landstede/ZAC uit Zwolle. De lijstaanvoerder begon sterk. Via 19-5 na zeven minuten liepen de Groningers vlot naar een eerste kwartstand van 30-12. Het tweede kwart verliep aanvallend ook goed, maar de tegenstander kwam nu echter beter door de verdediging van de thuisploeg heen, zodat de voorsprong nauwelijks toenam. Ruststand: 51-31.

In de pauze werd afgesproken de verdedigende druk te verhogen en het tempo van de wedstrijd op te voeren. Dat had snel resultaat. Er werden een aantal prachtige breaks op de vloer gelegd, waardoor Zwolle snel naar adem ging happpen. Allard Oosterhoff fungeerde als grote aanjager en Yannick van der Ark liet weer zien waarom hij een groot talent is. Stand na drie kwarten: 84-43.

Het eerste deel van het laatste kwart verliep nog prima, daarna nam de concentratie helaas af en werden er meerdere opgelegde mogelijkheden gemist. Eindstand: 107-59. Al met al een gemakkelijke zege voor het U18 team van de Capitals, die door dit resultaat niet meer in te halen zijn door de concurrentie en zich dus als nummer 1 voor de final-four hebben geplaatst.

Scores: Allard Oosterhoff 23, Yannick van der Ark 19, Jeroen Scheltes 14, Rik Pijp 9, Daan Wiersum en Davey Groenewoud ieder 8, Jos van der Laan, Marc Peutz en Donny Zwart ieder 7, Gerald van Nieuwenhuijzen 5 punten.
Rebounds: Jeroen Scheltes 10 (double-double), Daan Wiersum, Rik Pijp en Yannick van der Ark ieder 5 rebounds.

Volgende week heeft het Hanzevast Capitals U18 team de lastige uitwedstrijd tegen Uball (Utrecht) op het programma staan.

Hanzevast Capitals U16 – Rotterdam Basketbal

Zondagmiddag 5 april 2009 was het weer ploeteren voor de jongste ploeg van Capitals. Het loopt eigenlijk al weken niet, de vormcrisis is bij een aantal al een tijdje aanwezig. En ook al had men weer goede voornemens, het lichaam en het hoofd werkt momenteel niet mee. In het 1e kwart tegen Rotterdam was hier nog niet veel van te merken, wel namen de gasten bij 10-16 een lichte voorsprong. Maar door goed werk van Olaf en Irwin werd het verschil weer kleiner tot 18-19.

In het 2e kwart begon het team even heel goed en liep weg naar 28-21. Kortom een 10-2 start deze eerste drie minuten. Echter daarna begon de algehele malaise, er werd heel  lang geheel  niet meer gescoord de overige 7 minuten. Alles ging mis en ook de fastbreak werd afgerond met balverlies. In plaats van simpel doorspelen en gaan voor een lay-up koos men vaak voor de foute optie. Nu waren de rollen compleet omgedraaid, 0-15 was de run voor Rotterdam. Ruststand 28-36.

Eigenlijk kwam men deze enorme zwakke periode niet meer te boven, Bas, Ate  en Dennis schoten deze wedstrijd veel mis, resp 4/12 , 3/10 en 1/4 . En het team kwam niet verder dan 20/57 schoten van het veld en 13/25 van de vrije worplijn. Vaak zal een dergelijk schotpercentage niet de winst kunnen brengen. Via 42-51 in het 3e kwart en een oplopende achterstand in het 4e kwart ging deze wedstrijd kansloos verloren met 56-71. Helaas gaat Ate in de laatste minuten bij een actie naar het bord door zijn enkel en moet in de kleedkamer koelen. Hij speelde niet gelukkig, maar dit was een vervelende afloop.

Erg jammer, de tegenstander uit Rotterdam speelde domweg beter. Er zal de komende weken door de meeste spelers van het team meer en harder getraind moeten worden. Ook niet onbelangrijk is echt keuzes maken wat je in de resterende wedstrijden wilt laten zien.

Scores: Bas Veenstra 14, Lewis Monsanto, Irwin Fluonia 9,  Ate Koopmans 7, Olaf de Vries 6, Chesron Elgin 3, Dennis Houttuin 2, Jeroen Roffel 2 en Maarten Bouwknecht 2

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.