Word nu lid!

Jeugdteams U16 en U18 winnen

door | 3 reacties

Hanzevast Capitals Under 16 – BS Weert

Een zwakke wedstrijd werd toch gewonnen van Weert. Hoewel het spel verdedigend af en toe heel zwak was, werd in het het 3e en 4e kwart toch een klein beetje afstand genomen van Weert.  Verder was het wel van enorm belang dat het jongste Capitall team deze wedstrijd winnend kon afsluiten, want een aantal directe concurrenten voor de 4e plaats Dukes Unlimited en Mosquito’s wisten dit weekend hun duel niet te winnen. Daardoor is er een spannende strijd de komende 5 wedstrijden om de 4e felbegeerde plek voor een Final Four.

De 3e plek is niet haalbaar, hier staat Wildcats redelijk stevig met 28 winstpunten, maar daarna zitten maar liefst 5 teams dichtbij de 4e plaats, Den Bosch en Mosquito’s elk met 22p, en vlak hier achter Leiden, Hanzevast Capitals en Leiderdorp elk met 20 punten. Kortom, het kan nog spannend worden tot en met eind april.

Deze wedstrijd tegen Weert was zeker niet hoogstaand. De verdediging was ruim onvoldoende, ook in de aanval liet men de bal te weinig rondgaan. Passing was slecht verzorgd en meer dribbels dan goede acties om vrij te komen. Het 1e kwart ging gelijk op 20-18. Hanzevast Capitals liep een paar punten uit en ging rusten bij 35-32. Toch was er weinig om tevreden over te zijn.

Ook in de 2e helft liep het niet echt beter. Af en toe even een opleving met een felle Chesron in een de defense. In totaal kwam hij op 9 steals. Er werd ook wel gerebound door Lewis, Dennis en Bas, maar in de aanval verprutste het team regelmatig de bal door weinig motion en veel gedribbel. 50-44 na drie keer tien minuten. Tot slot het laatste kwart. Via een driepunter van Olaf en Sander kan Capitals iets afstand nemen met 11 punten 61-50. Daarna kwam de winst  toch weer in gevaar door een aantal dribbelfouten en snel en ondoordacht spel in de aanval. Het was geen fraaie wedstrijd, maar wel een zeer belangrijke overwinning.

Scores: Dennis Houttuin 12, Lewis Monsanto 12, Bas Veenstra 8, Chesron Elgin 6, Eric Peutz 6, Jeroen Roffel 4, Sander Nienhuis 3, Olaf de Vries 3, Irwin Fluonia 3, en Daan Löwik 3

Almonte – Hanzevast Capitals Under 18

Op zaterdag 7 maart stond voor het U18 team van Hanzevast Capitals de moeilijke wedstrijd tegen Almonte in Eindhoven op het programma. Almonte is de runner-up van de competitie en was al een hele serie wedstrijden ongeslagen.

Het begin was voor de thuisploeg. Vrijwel alle schotpogingen troffen doel, zodat de Noordelingen snel tegen een achterstand aankeken: 25-16 na tien minuten. In het tweede kwart bleef dit verschil gehandhaafd, omdat de spelers uit de Lichtstad de weg naar de basket gemakkelijk bleven vinden. Dankzij Davey Groenewoud, die tien punten op rij liet aantekenen, bleven de Capitals nog enigszins in het spoor. Ruststand: 45-37 in Eindhovens voordeel.

In de kleedkamer werden in de bespreking de puntjes op de i gezet, zodat de Groningers veel beter aan de tweede helft begonnen. Vooral door toedoen van ’turbomannetje " Gerald van Nieuwenhuijzen, die in die fase heel gemakkelijk 3 driepunters binnen schoot, kwam Hanzevast langszij: 57-58 na vijf minuten. Langzamerhand bleek de lijstaanvoerder uit Groningen conditioneel veel beter te zijn, waardoor ze hard door konden gaan. In dit kwart brachten ze maar liefst 38 punten op het scorebord ! Stand na drie kwarten: 66-75.

In het laatste kwart werden de pogingen van Eindhoven, om er nog een spannende ontknoping van te maken, goed gepareerd. Met name Daan Wiersum en Jeroen Scheltes gingen nu voorop in de strijd. De verdediging van de thuisploeg werd goed "gelezen" en de slim uitgespeelde opties werden goed benut, waardoor de overwinning van de Capitals niet meer in gevaar kwam. Het einde werd bereikt bij een stand van 81-98. Een belangrijke zege in een lastige uitwedstrijd was binnen.

Topscorers: Daan Wiersum 22, Jeroen Scheltes 21, Gerald van Nieuwenhuijzen en Davey Groenewoud ieder 13, Allard Oosterhoff 12 en Yannick van der Ark 10 punten
Rebounds: Allard Oosterhoff 7, Jeroen Scheltes en Marc Peutz ieder 6 rebounds.

Het wordt een drukke week voor het succesvolle U18 team van Hanzevast Capitals. Er staan komend weekend liefst twee wedstrijden op het programma:
Tegen Binnenland U20 in de halve finale om de NBB beker in sporthal Vinkhuizen op vrijdag 13 maart om 21.15 uur en tegen WestBrabant Giants voor de competitie in het Willem Alexander Sportcentrum (Zernikeplein) op zondag 15 maart om 12.30 uur.

3 reacties

  1. ws –

   scores kloppen niet bij u16

  2. kenny B –

   wie maakt zich nou druk om paar punte, het gaat om basketbal kwalitiet, trainen en iets voor je team over hebben.
   greetz :q 😎

  3. ws –

   ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *