Word nu lid!

Under 18 wint van Haaglanden Royals, U16 verliest

door admin | Geen reacties

Hanzevast Capitals  Under 16 verliest van koploper BV Lely Amsterdam

Amsterdam, BV Lely, gaat dit seizoen voor het kampioenschap en hebben tot op heden ook nog maar 3 duels verloren. Hanzevast Capitals staat op de 6e plaats maar is door deze nederlaag nu 4 punten of meer achter geraakt op de final Four tegenstanders. Helaas, Capitals heeft een jonger en talentvol team, maar kan deze wedstrijd moeilijk tegen de druk in de fullcourt press en trap situaties.

Het 1e kwart ging gelijk op, vooral Bas schoot van afstand veel raak en brengt ons op 18-18 in de 1e periode. Ook in het 2e kwart kon men nog goed bijblijven, de rebound was goed verzorgd, maar veel ballen werden steeds ingeleverd tegen een agressief spelend Amsterdam. Ruststand 36-39.

Er zat deze wedstrijd meer in, maar het 3e kwart ging het de eerste drie minuten heel moeilijk. Veel balverlies en een run van 13-4 voor Lely. Tussenstand 40-52. Waar BV Lely wel de kracht en ervaring bracht in de press en de snelle acties naar het bord, met name Appels, Groenewoud en Houten zijn ervaren sterke spelers, die Hanzevast Capitals helaas moet missen in dit duel door verplichtingen van de meer ervaren spelers bij het Nederlands team.

Jammer, maar duidelijk werd dat dit een leerzame wedstrijd zou worden, de punten van de overwinning gingen verdiend naar een beter spelend Lely team. Capitals probeerde het wel, maar zeker tegen de press en af en toe een zone heeft men nog te weinig in te brengen. Via 53-65 in het 3e kwart werd het uiteindelijk 71-86 voor de gasten uit Amsterdam. Die nog steeds hun koppositie in de Under 16 Eredivisie proberen vast te houden de komende maanden.

Met nog 6 wedstrijden te gaan staat Hanzevast Capitals zo rond de  6e, 7e of 8e  plaats met 4 of 6 punten achterstand op de 4e plaats die recht geeft op de Final Four. Het zal moeilijk worden om dit jaar nog voor het kampioenschap mee te strijden. Gezien het resultaat deze wedstrijd is dat ook nu (nog) niet haalbaar.

Scores:  Bas Veenstra 27, Lewis Monsanto 12, Dennis Houttuin 9, Eric Peutz 6, Irwin Fluonia 6, Ate Koopmans 4, Maarten Bouwknecht 2 en Sander Nienhuis 2

Hanzevast Capitals U18 – Haaglanden Royals

Op zaterdag 28 februari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Haaglanden Royals (Den Haag) in de sporthal van het Beatrixoord in Haren. De uitwedstrijd leverde een gemakkelijke zege op voor de Groningers. Nu begon de wedstrijd heel anders.

Voordat de Capitals het beseften stond het 0-7 en ze liepen het gehele eerste kwart achter de feiten aan. Stand na 10 minuten: 17-22. In het tweede kwart veranderde de thuisploeg van tactiek en begon het beter te lopen. Vooral Marc Peutz kwam een aantal keren goed door. De revelatie van de wedstrijd was echter Jos van der Laan. Onbevangen schoot hij van grote afstand met scherp en liet alleen in dit kwart al 14 punten aantekenen. De rust werd bereikt bij 44-33.

Na de pauze continueerde Jos zijn driepunters-offensief, maar de tegenstander uit de Residentie bleef goed volgen waardoor de voorsprong niet veel groter werd. Stand na drie kwarten: 67-53. In het laatste kwart gaf de lijstaanvoerder uit Groningen nog even vol gas en nam Allard Oosterhoff de driepuntsserie van Jos over. Soepel liet hij 11 punten aantekenen en zorgde er mede voor dat de voorsprong van zijn ploeg dit kwart verdubbelde. Eindstand: 90-62.

Het komend weekend staat de lastige wedstrijd tegen Almonte in Eindhoven op het programma.

Topscorers: Marc Peutz 27, Jos van der Laan 25 (tegen 100% !!), Allard Oosterhoff 17 en Jeroen Scheltes 12 punten
Rebounds: Marc Peutz 10 (double-double), Jeroen Scheltes 7, Jos vd Laan, Davey Groenewoud en Yannick vd Ark ieder 6

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.