Word nu lid!

Capitals U18 bekert ook door

door admin | 9 reacties

Hanzevast Capitals U18 – West Brabant Giants (Beker)

Op zaterdag 21 februari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals in de kwartfinale van het NBB bekertoernooi tegen WestBrabantGiants uit Bergen op Zoom. De wedstrijd in de competitie hadden de Capitals na verlenging gewonnen; het zou dus geen gemakkelijk middagje worden.

Tot de 7e minuut ging het gelijk op, daarna liep Hanzevast naar een 15-10 voorsprong aan het eind van de eerste tien minuten. In het tweede kwart werd de voorsprong gestaag uitgebouwd, door prima acties van Daan Wiersum en gave driepunters van Yannick van der Ark : 29-15. Echter, door een aantal keer knullig balverlies van de Capitals kwamen de Giants volledig terug in de wedstrijd. Ruststand: 31-28.

Na de pauze hielden de teams elkaar goed in evenwicht, zodat de stand na drie kwarten gelijk was: 48-48. In het vierde bedrijf hielden de Noordelingen de defense beter gesloten en pakten veel belangrijke rebounds (Daan Wiersum en Jeroen Scheltes), terwijl vooral Yannick van der Ark zijn aanvallende capaciteiten etaleerde.

Eenmaal op een voorsprong van zes punten gekomen, gaven de Groningers de winst niet meer uit handen. Gecontroleerd werden de laatste minuten uitgespeeld. Eindstand: 70-61. Daarmee heeft het U18 team van Hanzevast Capitals de laatse vier van het door U20 ploegen gedomineerde bekertoernooi bereikt, een uitstekende prestatie!

In de halve finale wordt er tegen Binnenland U20 gespeeld. Deze wedstrijd vindt in Groningen plaats.

Scores: Yannick van der Ark 20, Daan Wiersum en Jeroen Scheltes ieder 16, Allard Oosterhoff 13 en Jos van der Laan 5 punten.
Rebounds: Daan Wiersum 10 (double-double), Jeroen Scheltes 8 en Allard Oosterhoff 6 rebounds.

Volgende competitiewedstrijd: zaterdag 28 februari om 19.15 uur tegen Haaglanden Royals in het Beatrixoord in Haren.

9 reacties

  1. jeugdfan –

   Het is zeer opvallend dat hier altijd een uitgebreide uitslag van U18 vreschijnt! Is het puur toeval of heeft het te maken met het feit dat in dit team spelers van bekende ouders meedoen?

  2. @ jeugdfan –

   De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de verslagen, zoals ook al eerder gemeld! Vraag het bij hun na!!

  3. @@ jeugdfan –

   He jeugdfan, gefrustreerd of zo? Is toch hartstikke tof dat dit soort verslagen op deze site terecht komen. Waar maak je je in godsnaam druk om?

  4. @@@jeugdfan –

   Jeugdfan,

   Een terechte constatering!
   Vorig jaar waren meer uitslagen van het U16-team!!
   Om een mening als frustratie te benoemen, vind ik bijzonder!
   In een dictatuur wordt kritiek bijna altijd als aanval en frustratie beschouwt .

  5. @@@@Jeugdfan –

   Ik denk dat jeugdfan zijn punt nu wel een keer duidelijk heeft gemaakt, zo duidelijk dat het vervelend begint te worden. Er is al meerdere malen aan mevrouw/mijnheer Jeugdfan gemeld dat de verslagen worden aangeleverd door de coaches, zij zijn verantwoordelijk en spreek die er dan ook een keer op aan. Maar dat dringt niet door denk ik. Dus Jeugdfan nog ??n maal, GA BIJ DE COACH KLAGEN!!!!!!

  6. @@@@@@jeugdfan –

   Wie mag/moet de coaches aanspreken? Zeker niet het publiek.
   Bij een goed georganiseerde club wordt eenduidig beleid uitgevoerd. Of publiceer je er uitslagen voor alle teams of voor geen enkele.
   Wij-gevoel ? Bestaat dat nog?
   GA BIJ DE COACH KLAGEN?
   Echt hypocriet!

  7. @@@@@@@jeugdfan –

   Jeugdfan, ga voetballen

  8. @@@@jeugfan –

   wat raar, als iemand meer lef heeft en wat kritiek durft te geven wordt hier op een onbeleefde manier benaderd. Jammer!
   Op deze manier, door alleen maar te slijmen met een machthebber binnen de club (alleen weet ik nog niet op basis van welke resultaten heeft hij die macht verdiend) worden wij respectivelijk onze jeugd niet beter. Er is geen en nergens ontwikkeling zonder kritiek. Echter, autocratie levert op termijn alleen maar ellende en verlies.
   Dus, nogmaals jammer voor de jonge talenten

  9. @@@@@@@@jeugdfan –

   Wat een gezijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.