Word nu lid!

Succesvol weekeinde voor jeugdteams Hanzevast Capitals

door | Geen reacties

Hanzevast Capitals U16 – Bergen op Zoom

Zondagmiddag 8 februari 2009 speelde Hanzevast Capitals JU 16, net als vorige week, een thuiswedstrijd die uiteindelijk in de 2e helft in het voordeel van de Groningers beslist werd. Een duidelijke overwinning  met 29 punten verschil.  Eindstand: 72-43.

Alle Capitals jeugdteams speelden deze zondag achterelkaar. En de jongste lichting begon het 1e kwart zwak en niet agressief in de rebound. Na de eerste 10 minuten stond er ook 12-14 op het scorebord voor onze gasten uit Bergen  op Zoom.  In het 2e kwart lieten met name Chesron, Bas en Dennis al iets meer vechtlust zien en Capitals neemt een kleine voorsprong 27-22. Er ging echter heel wat mis deze 1e helft. Eric probeerde vaak naar het bord te gaan, maar het leek alsof er een deksel op de basket zat. Jos kwam twee keer goed van de bank , maakte in korte tijd duidelijk dat hij rust en routine kan brengen op de pointguard positie. Een fraaie driepunter en een stuk of wat goeie passes gaf Hanzevast een beetje lucht. Ruststand: 29-22

In de kleedkamer werd vooral gehamerd op scherp zijn in de defense en veel meer naar de borden gaan. Het werd goed opgepakt Lewis was nu veel actiever en samen met Dennis en Jos , die ook goed speelden sloeg men een gaatje van 15 punten: 39-24. Kortom een run van 10-2 in de eerste 3 minuten van de 2e helft. Ook de rest van het team speelde nu veel geconcentreerder en Irwin en Eric lieten de eerste punten noteren. Via  40-27 liep men verder uit naar 51 -32. Jos kon zich gaan richten op de volgende wedstrijd met U18.

Het laatste kwart liet men weer zien waartoe ze in staat zijn als er hard verdedigd wordt. West Brabant Giants kwam drie minuten niet aan scoren toe en Capitals liep verder uit naar 58-32. Het leek een wedstrijd die men gemakkelijk kon uitspelen, maar het was wel zaak om met  concentratie door te spelen. Dit lukte ook in een kleinere line-up met Sander, Olaf en Maarten rende Capitals uiteindelijk  naar  de overwinning. Sander was fel in de verdediging en ging mooi in vliegende vaart naar de basket voor een lay-up, 68-41. De laatste punten werden gemaakt door Maarten en Chesron en zo kon men een ruime winst pakken. Eindstand: 72-43.

Goed gedaan U16 team.Nog bijzondere aandacht ging uit naar Maarten Bouwknecht, die afgelopen week een triest , maar mooi afscheid moest nemen van zijn oma. Heel veel sterkte voor Maarten en zijn familie. En een knappe prestatie dat hij zich zo in deze wedstrijd liet zien.

Scores: Dennis Houttuin 20, Lewis Monsanto 10, Bas Veenstra 9, Maarten Bouwknecht 8, Jos v/d Laan 8, Chesron Elgin 6, Irwin Fluonia 5, Jeroen Roffel 2, Sander Nienhuis 2 en Eric Peutz 2

Hanzevast Capitals U18 – Amsterdam

Op zondag 8 februari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals voor de derde maal in successie tegen een top-4 ploeg. Deze keer kwam Eclipse Jet My Guide Amsterdam op bezoek. Helaas moesten de Groningers het stellen zonder de geblesseerde Jeroen Scheltes, de toprebounder van het team. Dat had wel gevolgen, want in de gehele eerste helft bleven de Capitals reboundend zwaar onder de maat. Tevens ging het verdedigend niet goed, terwijl ook het afstandsschot de Noordelingen in de steek liet. Kortom, de slim en goed georganiseerd spelende Amsterdammers gingen met een verdiende voorsprong van 13 punten rusten: 24-37.

In de pauze stelde de Groningse coach zijn team de vraag of ze wel wilden winnen. Het antwoord was positief. Dus moest de nadruk gelegd worden op de rebound en de defense. Marc Peutz ging voorop in de strijd. Veel scorend en sterk reboundend wees hij zijn team de goede weg. Goed ondersteund door de immer zwoegende Allard Oosterhoff en de lepe Daan Wiersum zetten de Groningers de achtervolging op Amsterdam in. Stand na drie kwarten: 49-53. Hanzevast Capitals had zich weer helemaal teruggevochten in de wedstrijd. De laatste tien minuten werd het talrijk opgekomen publiek volop vermaakt. De koploper uit Groningen was niet meer van plan om de Amsterdamse prooi te laten ontsnappen en stoomde op volle kracht door. Na vijf minuten was de stand gelijk getrokken: 60-60.

Belangrijke scores van Yannick van der Ark en de fanatieke inzet van turbomannetje Gerald van Nieuwenhuyzen brachten de Capitals in veilige haven. Eindstand: 79-66. De Groningers hebben een enorme mentale veerkracht getoond door de tweede helft met 55-29 te winnen en daardoor hun eerste plaats in de competitie te consolideren.

Topscorers: Marc Peutz 25, Daan Wiersum 21, Allard Oosterhoff en Yannick van der Ark ieder 12 punten
Rebounds: Marc Peutz 10 (double-double), Yannick van der Ark 7 rebounds

Volgende wedstrijd: zaterdag 21 februari in het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen om 12.30 uur de kwartfinale van de NBB beker tegen West Brabant Giants uit Bergen op Zoom.

Regelmatige overwinning Hanzevast Capitals U20 (85-60)

Op zondag 08 februari was Almonte U20 te gast in de HIS Topsporthal. Deze tegenstander is een debutant in de U20 klasse en draait onderin mee met tot nu toe 4 winstpartijen uit 16 wedstrijden. De uitwedstrijd werd eerder gewonnen door de Groningers, dus doelstelling was het behalen van een overwinning met goed spel.

Daaraan is gehoor gegeven, vanaf begin werd er meteen een voorsprong genomen en deze werd in verder verloop van de wedstrijd uitgebreid. Van spanning is nooit sprake geweest. De overwinning was voornamelijk te danken aan de scherpe defensie, het goed aanvallende spel en het agressief aanvallend rebounden gedurende de gehele wedstrijd. Almonte had daar geen antwoord op, ondanks het feit er bij de gasten toch behoorlijk individuele talenten rond loopt. Qua team konden ze het niet bolwerken, de Groningers kunnen altijd 12 man diep gaan.

Daar concurrent Rotterdam dit weekend verloor staat het team van coach Triemstra weer wat steviger op plaats 4 met uitzicht op plaats 3. Goed genoeg voor deelname aan de Play-Offs wat vooraf doelstelling is voor dit seizoen.

Topscores: Mark Peter Hoff 23 punten, Valentijn Lietmeijer 13 punten, Robbert van Berghen Henegouwen,10 punten

Periode standen: (28-10)(16-15)(23-16)(18-19)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *