Word nu lid!

Under 16 dankzij vechtlust langs Leiderdorp, U18 wint ook

door | Geen reacties

Leiderdorp – Hanzevast Capitals U16

Het 1e en het 2e kwart werd echter kansloos verloren, slap en vooral angstig en niet agressief spel zorgden ervoor dat Leiderdorp met een 51-38 voorsprong de rust inging.
Na een "goed gesprek" in de kleedkamer kwamen we het 3e kwart goed en fel uit de startblokken. Goed defensief spel met een hoog tempo, en vooral veel agressie in de rebounds zorgden ervoor dat Leiderdorp langzaam maar zeker gesloopt werd.
Na goed rebounden werk van Bas Veenstra die samen met Dennis Houttuin en Chesron Elgrin het voortouw nam en buffelden voor wat ze waard waren, werd het gat van 14 punten langzaam maar zeker gedicht.

Het 4e kwart was er geen houden meer aan voor Leiderdorp. Met mooie en belangrijke scores van Dennis, Olaf de Vries en Bas, en vooral heel goed verdedigend werk van de rest van het team, werd 2 minuten voor tijd Leiderdorp achterhaald en op een achterstand gezet. Met geweldige 84-81 overwinning en een uitzinnig publiek en team werd de wedstrijd afgesloten.

Een wedstrijd met 2 gezichten, kansloos slap spel in het 1e en 2e kwart met veel dom balverlies, en een 3e en 4e kwart met een vechtmachine die de tegenstander sloopte en kansloos achterliet. Mooie overwinning en op naar zondag tegen Westbrabant Giants.

Scores: Dennis Houttuin 23, Bas Veenstra 18, Lewis Monsanto 10, Olaf de Vries 7, Chesron Elgin 6, Eric Peutz 6, Jeroen Roffel 4, Irwin Fluonia 3, Sander Nienhuis 3 en Daan Löwik 3

Rotterdam – Hanzevast Capitals U18

Op zaterdag 31 januari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals de zware uitwedstrijd tegen Rotterdam. De thuiswedstrijd was in het begin van de competitie verloren gegaan. Het werd destijds 55-56 in het voordeel van Rotterdam.
De wedstrijd werd gefloten door slechts 1 scheidsrechter, die dat overigens uitstekend deed.

De gehele eerste helft was het een ‘puntje-puntje’ wedstrijd. Na een kwart stond het 20-19; na twee kwarten 37-38, door een gave driepunter van Allard Oosterhoff in de laatste seconde.

Na de pauze speelden de Groningers wat energieker en namen een kleine voorsprong : 43-50, na drie minuten. Rotterdam probeerde aan te klampen, maar op dat moment stond Daan Wiersum op. Hij tekende 12 punten achterelkaar aan; de ene score nog mooier dan de andere. Een stylist pur sang! De Capitals behielden de voorsprong door goed teamspel en een prima verdediging. De eindstand werd bepaald op 67-78. Een lastige klus geklaard en de koppositie gecontinueerd.

Komend weekend de derde topwedstrijd op rij voor het U18 team. Zondag a.s. komt Eclipse Jet My Guide uit Amsterdam op bezoek. De wedstrijd wordt om 14.30 uur in het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen gespeeld.

Topscorers: Daan Wiersum 20, Marc Peutz 14 en Allard Oosterhoff 13 punten.
Rebounds: Daan Wiersum 11 ( double-double) en Jeroen Scheltes 10 rebounds.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *