Word nu lid!

Hij kwam, zag en overwon!

door admin | 4 reacties

Eindstand 1e kwart: 18-16
In het 2e kwart veranderde er niet veel, maar het bleef spannend. Met een stand van 33-35 en nog 5.4 seconden te spelen, scoorde Rogier Jansen een 2 punter en maakte ook de bonus. Hierdoor ging Hanzevast Capitals toch nog met een minimale voorsprong de rust in. Eindstand 2e kwart: 36-35.
De eerste 4 minuten van het 3e kwart blijven beide ploegen worstelen met hun spel. Dan zet Rotterdam even aan en loopt in de resterende 6 minuten van dit kwart zomaar 13 punten uit. Doordat Rotterdam Challengers in de laatste minuut goal tanding maakt en Torey Thomas een 3-punter scoort, is het verschil aan het einde van dit kwart 9 punten. Eindstand 3e kwart: 46-55.
Dan het 4e kwart. Waar het publiek tot nu op heeft gewacht, gebeurde dan toch nog. Hij kwam, zag en overwon. Onder leiding van Torey Thomas, met een 3-punter in de 2e minuut, begon Hanzevast Capitals aan een formidabele inhaal race. Het publiek ging massaal achter hun team staan en de spelers voelden zich hierdoor gesterkt. Met een 3-punter van Aaron Roye en één van Julian Khazzouh komt Hanzevast Capitals op gelijke hoogte. Ransford Brempong blockt tot 2x toe een schot van Rotterdam Challengers. Rogier Jansen doet ook mee door met eerst een 2- en daarna een 3-punter raak te schieten. Om de run van 17-0 te maken schiet Torey 2-punten raak en krijgt ook nog  een bonus. De stand is dan na 5 minuten 63-55 voor Hanzevast Capitals.
Rotterdam Challengers doen wat ze kunnen, maar tegen dit team en niet te vergeten het publiek als 6e man, is men uiteindelijk niet opgewassen. De wedstrijd wordt beslist in het 4e kwart. Eindstand 4e kwart: 80-75.

De Man of the Match, mogelijk gemaakt door ASI, is Torey Thomas.

 
Tijdens de persconferentie was Terence Stansbury van Rotterdam Challengers tevreden over zijn team. Ze hebben de t/m het 3e kwart hun beste spel laten zien na de kerst.
Marco van de Berg gaf als eerste de complimenten aan Rotterdam Challengers voor hun spel. Zijn team was niet scherp en miste veel schoten. De ommezwaai kwam in het 4e kwart en toen het publiek achter het team ging staan werd het voor Rotterdam Challengers erg moeilijk. Was deze wedstrijd in Rotterdam gespeeld dan had Hanzevast Capitals met 10 punten verloren. Waar Marco ontevreden over was dat waren de rebounds, dit was te laag.
 
Ten slotte nog dit: Varnie Dennis krijgt dit weekend tijdens besloten trainingen de kans om te laten zien wat hij kan. Hij zal dan eventueel de gebleseerde Simon Conn vervangen.

met dank aan onze speciale verslaggever!

4 reacties

  1. Henk –

   wat is het nou?: challengers, challangers, chalanders, chalangers of challenders? Wat een spelfouten…

  2. @ Henk –

   jij mag kiezen!

  3. Matthijs –

   kom op zeg, het gaat niet om de spelfouten maar om hoe Donar speelde!

  4. rotterdam –

   Leuk verslag!!
   Dankzij het publiek (6e man!) de wedstrijd gewonnen! Proficiat!
   Hadden we zelf maar met een mannetje of 2000 met de bus moeten afreizen naat het hoge Noorden……

   ;(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.