Word nu lid!

Capitals U16 verliest in Amsterdam

door admin | Geen reacties

Het was een spannend duel, na een week met wat  ziekte en wat pijn en overbelasting door het drukke wedstrijdprogramma konden Davey  en Yannick helaas niet van de partij zijn. Jos ging wel mee. Het was niet genoeg. De snelheid en agressiviteit was hoger bij de Amsterdammers. In het 1e kwart een klein verschil door prima spel van Chesron en Dennis. Maarten Bouwknecht en Olaf de Vries brachten het verschil terug tot 1 punt nog met  beide een driepunter; 23-22.

Ook het 2e kwart weinig verschil, fraaie scores uit de fastbreak en de press werd goed gebroken, met prima afronding door Jeroen en een prima actie van Daan naar het bord. Het bleek een spannend duel te worden, met attractief basketball. Een belangrijk aandachtspunt  zou de rebound worden. Dit ging in de hele wedstrijd eigenlijk niet goed. Behalve Sander Nienhuis, als klein maar felle guard, die de bal pakte, gingen  veel gemiste kansen ver van de basket en Capitals greep de gemiste terugkaatsers niet . De meeste lange ballen waren voor de thuisploeg. Duidelijk een kwestie van felheid en agressie. Mosquitos nam een lichte voorsprong in het 3e kwart 65-61.

Het werd nog wel wat spannend in het 4e kwart door goede aanvallende acties van Dennis, Chesron en drie driepunters van Jos. Maar toch bleef A’dam het betere van het spel houden. Jammer, maar deze wedstrijd was niet scherp genoeg en een aantal spelers haalde eigenlijk geen voldoende. Zoiets kan natuurlijk komen door fitheid, maar gaf toch aan dat er na de vorige  successen niet voldoende strijd geleverd werd. Kortom de komende duels 2x thuis tegen respectievelijk Leiderdorp en West Brabant Giants moet er met meer spirit gespeeld worden.

Scores: Dennis Houttuin 25, Jos v/d Laan 11, Chesron Elgin 10, Jeroen Roffel 10,  Lewis Monsanto 9, Maarten Bouwknecht 5, Irwin Fluonia 4, Olaf de Vries 3, Ate Koopmans 2, Eric Peutz 2, Daan Löwik 2

Hanzevast Capitals U18 – Eiffeltowers

Op zondag 25 januari stond de topper Hanzevast Capitals tegen Eiffel Towers Den Bosch op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2. Het talrijk opgekomen publiek zou een interessante en spannende wedstrijd voorgeschoteld krijgen. De Capitals, zonder de geblesseerde Davey Groenewoud en de nog steeds zieke Derk Kuiper, begonnen goed: 8-0 na vier minuten. Langzaam, maar zeker, kwam Den Bosch naderbij en stond aan het einde van het eerste kwart zelfs voor: 13-15.

In het tweede kwart gingen ze door en bereikten een tussenstand van 15-22. Onder impuls van Jeroen Scheltes, Daan Wiersum en Rik Pijp zetten de Groningers de achtervolging in en realiseerden een voorsprong van tien punten bij rust: 38-28.

Na de pauze leek Hanzevast het goede spel van het tweede kwart in de kleedkamer achtergelaten te hebben. Eiffel kwam sterk terug en stonden na vijf minuten op voorsprong: 43-44. Vanaf dat moment bleef het heel spannend. Door twee gave driepunters van Allard Oosterhoff en Jos van der Laan begonnen de Capitals met zes punten voorsprong aan het laatste kwart: 63-57. Marc Peutz, dominant in de rebound, werd in deze fase van de strijd vaak vrijgespeeld en rondde die kansen goed af. In de laatste minuut probeerden de Bosschenaren nog met veel persoonlijke fouten de Groningers onder druk te zetten op de vrijeworplijn, echter de marge van vijf punten werd goed uitgebreid naar elf. Eindstand: 73-62.

Een belangrijke zege op een sterke concurrent. Hanzevast heeft deze aanval op de koppositie afgeslagen. Komend weekend volgt de zware uitwedstrijd tegen Rotterdam, een van de andere topploegen in de competitie.

Topscores: Marc Peutz 19, Allard Oosterhoff en Daan Wiersum ieder 11, Jeroen Scheltes 10.
Rebounds: Marc Peutz 16 (double-double), Jeroen Scheltes 8 (en 6 assists), Yannick van der Ark 7, Rik Pijp en Daan Wiersum 6.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.