Word nu lid!

Under 16 wint twee wedstrijden in een weekend

door admin | Geen reacties

Hanzevast Capitals U16

Hanzevast Capitals JU 16 speelde dit weekend maar liefst twee wedstrijden voor de landelijke competitie. Op zaterdag 17 januari gaat het team op bezoek in de Alexanderhal in Rotterdam.  En daarna op zondag na 5 uitwedstrijden weer in de eigen thuishal op het Zernike complex werd een zeer goede wedstrijd gespeeld tegen Zorg en Zekerheid Leiden.

Verslag Rotterdam – Hanzevast Capitals U16 (zaterdag 17 januari)
Het team uit Rotterdam dat onder de Groningers staat , maar dat vorige week nog wist te winnen van de koploper BV Lely, is de laatste tijd steeds sterker gaan spelen. Het beloofde dus een moeilijk duel te worden en na een spannend slot wisten de jonge spelers van Capitals voor de tweede achtereenvolgende  maal een uitwedstrijd te winnen. Eindstand 75-79.

Deze wedstrijd konden twee bankspelers van U18 , Davey en Yannick , weer meedoen. En zij zijn en welkome versterking. In het eerste deel nog een beetje onwennig , maar in het laatste kwart geeft wat extra kracht en routine van de U18 selectiespelers wel de doorslag. Na het 1e kwart 22-14 maakt Capitals veel goed in de 2e periode. Zeker de korte momenten dat er goed gespeeld werd , maakte men een 10 punts achterstand 32-22 in no-time ongedaan, door goede scores van Yannick, Dennis en Maarten. Ruststand 36-38.

Er waren dus mogelijkheden. De goede momenten werden echter vlot afgewisseld met slordig spel. Daardoor liep men weer tegen een 57-49 achterstand aan. Dennis , Yannick en Chesron speelden sterk dit kwart en scoren. Maar zeker ook de vechtlust van Jeroen, Ate en Davey bracht ons op gelijke hoogte dit kwart 60-60. De fastbreak van Rotterdam was een gevaarlijk wapen. In de 4e periode was het ongekend spannend. Hanzevast Capitals begon sterk met scores van Dennis, Yannick en Lewis, 67-60. Deze voorsprong werd snel uit handen gegeven en in de 36e minuut trok Rotterdam de stand weer gelijk 71-71. Een spannend slot derhalve, waarin de laatste schoten van Bas, Maarten en Yannick ons de voorsprong bracht van 4p. 75-79. De laatste aanval werd tot drie keer toe goed uitgespeeld door sterk leiderschap van Davey Groenewoud. Eindstand 75-79.

Scores: Yannick v/d Ark 22, Dennis Houttuin 17, Bas Veenstra 9, Lewis Monsanto 8,  Maarten Bouwkecht 7,  Chesron Elgin 6,  Jeroen Roffel 6,  Ate Koopmans 2 en Davey Groenwoud 2

Verslag zondag 18 januari 2009 HIS hal Paddepoel

Zondag 18/1 het tweede duel van dit weekend in de HIS hal, Willem Alexander Topsporthal,  na de wedstrijd van U18, zodat het team en sommige spelers,  dit weekend twee tot drie keer in actie komen.

Na het uitduel een 2e wedstrijd dit weekend waar het jongste Capitals team graag revanche wou nemen op de nederlaag  eerder begin  dit seizoen  in de 5-meihal met 85-55. En die revanche gedachte werd met volle overgave uitgevoerd. Uiteindelijk won Hanzevast Capitals met 96-50. Het leek dus achteraf een makkelijke overwinning, maar die kwam heel geleidelijk tot stand. Via 23-18 in het 1e kwart , met Yannick goed op dreef, en scores van Bas, Dennis en een fraaie driepunter van Jos nam men een kleine voorsprong. In het 2e kwart goed en fel gespeeld door het hele team, Lewis en Yannick maakten de eerste 12 punten . Daarna fraaie scores van Ate en Davey en Capitals liep weg naar een 51-29 ruststand. Goed spel en zaak om dit de 2e helft vast te houden.

De concentratie bleef uitermate goed en de passlijnen werden het 3e kwart nog sterker  afgesloten. Vanuit een strakke defense viel er veel te genieten in de fastbreak met  mooi uitgespeelde kansen onder het bord. 74-38 na drie keer tien minuten. Tot slot het laatste bedrijf. Men bleef scherp bij de les en ZZ Leiden leek wel de handdoek in de ring te gooien. Nog een paar goede en prachtige scores van Ate en Maarten, waaronder een paar driepunters bracht de eindscore op het bord van 96-50. Prima resultaat dit weekend met zeer goede prestaties van bankspelers Davey, Jos en Yannick die maar liefst twee keer  achterelkaar speelden. Klasse van de jonge Capitals en zeker goede stappen gedaan binnen 2 dagen kijkend naar de stand in de competitie met 4 belangrijke winstpunten!

Scores: Yannick v/d Ark 27, Lewis Monsanto 17, Davey Groenewoud 12, Ate Koopmans 9, Maarten Bouwknecht 7, Bas Veenstra 7, Jos v/d Laan 7, Dennis Houttuin 4, Jeroen Roffel 3, Irwin Fluonia 3

Hanzevast Capitals U18 – Omniworld Almere

Op zondag 18 januari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Omniworld Almere. De uitwedstrijd was niet eenvoudig geweest (51-62 zege), daarom werd vooraf benadrukt dat we scherp zouden moeten starten. Dat gebeurde ook. Vooral Davey Groenewoud begon super met tien punten op rij. Verdedigend zat het ook goed dicht, zodat de Capitals gemakkelijk naar een eerste kwartstand van 28-9 liepen. In het tweede kwart kwamen de Flevolanders wat beter in de wedstrijd, doch de voorsprong van Hanzevast bleef groeien: 53-27 ruststand.

Het derde kwart bleek het zwakste deel van de veertig minuten. Teveel balverlies en knullig verdedigen waren er de oorzaak van dat het verschil in score stabiel bleef : 72-46 na 30 minuten. In het laatste bedrijf lieten de Groningers echter wel duidelijk zien dat ze progressie hebben gemaakt. Een aantal prachtige breaks onder leiding van Allard Oosterhoff (10 assists) zorgden ervoor dat Almere met een grote nederlaag van 99-54 naar huis kon afreizen.

Door dit resultaat is Hanzevast Capitals weer lijstaanvoerder geworden in de spannende U18 competitie, waarin ze de komende weken drie topwedstrijden hebben. De tegenstanders zijn achtereenvolgens zondag a.s. Den Bosch om 14.30 uur in het Willem-Alexander Sportcentrum in Groningen; daarna Rotterdam uit en dan de thuiswedstrijd tegen Amsterdam. De Groningers kunnen de borst natmaken!

Topscorers: Allard Oosterhoff 19 (en 10 assists, double-double), Marc Peutz 17, Jeroen Scheltes 15, Davey Groenewoud en Yannick van der Ark ieder 12, Daan Wiersum en Rik Pijp ieder 10 punten.
Rebounds: Jeroen Scheltes 14 ( double-double), Daan Wiersum 9, en Rik Pijp 8 rebounds.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.